5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Skiptrace» (2016) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Περιπέτεια – Ο Μπέρνι Τσαν, ντετέκτιβ του Χονγκ Κονγκ, κυνηγάει τον διαβόητο μεγαλοκακοποιό, Βίκτορ Γουόνγκ για σχεδόν μία δεκαετία. Όταν η νεαρή ανιψιά του, η Σαμάνθα, βρίσκεται άσχημα μπλεγμένη με το οργανωμένο συνδικάτο εγκλήματος του Γουόνγκ, ο Μπέρνι δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει τον μόνο άντρα, που μπορεί να τον βοηθήσει στη δύσκολη αποστολή του: τον φλύαρο τζογαδόρο, Κόνορ Γουάτς. Ο Μπέρνι ξεκινά τώρα κούρσα ενάντια στον χρόνο για να φέρει ξανά στο Χονγκ Κονγκ τον Κόνορ, και το αταίριαστο δίδυμο ξεκινάει μια απίθανη περιπέτεια από τα χιονισμένα όρη της Μογγολίας, ως την αχανή έρημο Γκόμπι.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Τζόνι Νόξβιλ, Μπίνγκμπινγκ Φαν, Ιβ Τόρες, Γουίνστον Τσάο.

*Star, Τρίτη 19/1, στις 21:00

«Σκοτεινός κώδικας» (2009) σκηνοθεσία  Άλεξ Πρόϊας

Περιπέτεια – Ένας δάσκαλος, ο Τεντ Μάιλς βρίσκει θαμμένο στο σχολείο του γιου του ένα κουτί με ζωγραφιές που είχαν ζωγραφίσει οι πρώτοι μαθητές του σχολείου το 1958. Μελετώντας προσεκτικά τα σχέδια των παιδιών, θα διαπιστώσει ότι περιέχουν ανατριχιαστικές προβλέψεις για το μέλλον, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Όλα αυτά τα στοιχεία θα κάνουν τον Μάιλς να πιστέψει ότι αυτός και η οικογένειά του έχουν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα που πρόκειται να εκτυλιχθούν.

Παίζουν:  Νίκολας Κέιτζ, Τσάντλερ Κάντμπουρι, Ρόουζ Μπερν, Λάρα Ρόμπινσον.

*Open, Τρίτη 19/1, στις 21:00

«Jumanji: Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα» (2017) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Περιπέτεια – Τέσσερις έφηβοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι και αποφασίζουν να…τολμήσουν να παίξουν. Ένα βίντεογκέιμ κάπως διαφορετικό από όλα τα άλλα αφού τους «ρουφάει» σε μια αληθινή πίστα και τους μετατρέπει σε αληθινούς ήρωες ενός παιχνιδιού επιβίωσης σε μια επικίνδυνη ζούγκλα. Μία ταινία, από τις διασημότερες οικογενειακές περιπέτειες των 90s, βασισμένη στο βιβλίο του Κρις βαν Άλσμπουργκ «Jumanji» με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, εκσυγχρονίζεται, γίνεται ανώτερη της πρωτότυπης, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών μεγάλης εμπορικής απήχησης, που πατάει γκάζια και συντρίβει τα ταμεία αγγίζοντας το $ 1 δις σε παγκόσμιες εισπράξεις.

Παίζουν: Ντουέιν Τζονσον, Κέβιν Χαρτ, Τζακ Μπλακ, ΚάρενΓκίλαν.

*Mega, Τρίτη 19/1, στις 22:00

«Ησαΐα Μη Χορεύεις» (1969) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Απογοητευμένος από τον πρώτο του γάμο, ένας άντρας ανοίγει γραφείο συνοικεσίων διατυμπανίζοντας ότι ο γάμος από συνοικέσιο είναι ο μόνος που εξασφαλίζει την πραγματική ευτυχία. Ο Λάμπρος έχει ένα γραφείο συνοικεσίων που κάνει τρελές δουλειές, γιατί δεν είναι οπαδός της θεωρίας «πέσε πίτα να σε φάω», αλλά βάζει κι αυτός το χεράκι του κάθε φορά που θέλει να φθάσει σ ένα αίσιο τέλος κάποιο συνοικέσιο. Ο ίδιος, όμως, πιστεύει ότι ο γάμος είναι κακό πράγμα, μέχρι την ημέρα που εμφανίζεται μπροστά του ο θηλυκός σατανάς, που χρησιμοποιεί τεχνάσματα όμοια με τα δικά του. Βρίσκει το δάσκαλό του στο πρόσωπο μιας δημοσιογράφου που παριστάνει την υπάλληλό του.

Παίζουν:  Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Άννα Μαντζουράνη, Νικήτας Πλατής, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νάσος Κερδάκας, Μίτση Κωνσταντάρα, Γιάννης Μπουρνέλης.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 19/1, στις 22:00

«Life» (2015) σκηνοθεσία Άντον Κόρμπιν

Βιογραφικό δράμα – Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς την ιστορία του Τζέιμς Ντιν, χωρίς τις φωτογραφίες του νεαρού Ντένις Στοκ. Η μοίρα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη σχέση αυτών των δύο. Ο Ντιν αντιστεκόταν στη φωτογράφιση μέχρι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ο Στοκ. Οι δυο τους θα βρεθούν, από την ξέφρενη Νέα Υόρκη στην ενδοχώρα, στο πατρικό του Τζέιμς Ντιν στην Ιντιάνα. Ο Ντένις πιστεύει ότι φωτογραφίζει έναν αστέρα που σύντομα θα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, αυτό που δε γνωρίζει είναι ότι συλλαμβάνει με το φακό του τις τελευταίες στιγμής απλότητας και οικειότητας που θα έχει ποτέ ο Τζέιμς Ντιν. Λίγους μήνες μετά, ο Ντιν είχε το ατύχημα με την Πόρσε του, μόλις είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα για τα φιλμ «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» και «Ο Γίγας».

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Τζόελ Έτζερτον, Ντέιν Ντε Χάαν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 19/1, στις 22:00