Αυτή η αγκαλιά που τόσο μας έχει λείψει…

Φέτος, αυτή η Παγκόσμια Ημέρα έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς σήμερα 21 Ιανουαρίου κι είναι ίσως η πρώτη χρονιά που καταλαβαίνουμε τόσο έντονα τη σπουδαιότητά της…

Το 1986, ο φοιτητής Kevin Zaborney έψαχνε έναν τρόπο, ή ακόμα μια αφορμή, για να αγκαλιάζουμε περισσότερο τους αγαπημένους μας. Κι ακόμα κι αν συγκεκριμένη μέρα δεν έχει καταγραφεί επίσημα απ’ τον ΟΗΕ, εμείς την θεωρούμε απ’ τις πιο σπουδαίες. Και φέτος η σημασία της είναι λίγο πιο ιδιαίτερη.

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού ακούμε τους ειδικούς να μας μιλάνε για τις αποστάσεις. Και πολύ καλά κάνουν. Αλλά αυτές οι αποστάσεις -όσο αναγκαίες κι αν είναι- μας έχουν στερήσει τόσες αγκαλιές και χάδια. Δεν πρέπει να αγκαλιάζουμε τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τους φίλους μας… Δεν πρέπει να αγκαλιάζουμε τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους στη ζωή κι αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι αναγκαίο και δεν τους αγκαλιάζουμε ακριβώς επειδή τους αγαπάμε, αλλά είναι δύσκολο.

Το ήξερες ότι αρκούν μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας;

Η πανδημία του κορονοϊού μας έχει υπενθυμίσει τη σπουδαιότητα της αγκαλιάς που προηγουμένως την είχαμε δεδομένη. Αγκαλιαζόμασταν αλλά συχνά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό και πόσο μαγικό είναι αυτό που μας συνέβαινε εκείνη τη στιγμή.

Και τώρα κάθε μέρα που περνάει και δεν μπορούμε να μοιράσουμε αγκαλιές, μας φαίνεται όλο και πιο δύσκολο. Μπορεί να συνηθίζουμε, αλλά δεν γίνεται ευκολότερο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς αποτελεί μια υπενθύμιση ότι η τόσο γραφική έκφραση “η ευτυχία υπάρχει στα πιο απλά πράγματα” είναι 100% αληθινή!

Μέχρι να μπορέσουμε να αγκαλιαστούμε ξανά, ας δείχνουμε την αγάπη μας με όλους τους τρόπους που μπορούμε! Και φυσικά, μην ξεχνάμε να αγκαλιάσουμε αυτούς που μπορούμε ακόμα και τώρα, αυτούς με τους οποίους μένουμε μαζί.

Κι ευχόμαστε η μέρα που θα μπορέσουμε να χαθούμε ξανά σε μια σφιχτή αγκαλιά να μην αργήσει!

ipop