Πόσα άτομα επιτρέπονται στο ταξί και πόσα στο αυτοκίνητο

Αλλαγές στον αριθμό των ατόμων που θα επιβαίνουν στα ταξί ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δύο πλέον άτομα, πλην του οδηγού, μπορούν να επιβαίνουν στο ταξί για τις μετακινήσεις, σύμφωνα με τα οσα έκανε γνωστά χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος στο ταξί επιτρεπόταν η επιβίβαση μόνο ενός ατόμου, πλην του οδηγού, με μόνη εξαίρεση τα έκτακτα περιστατικά (ιατρική ανάγκη κλπ).

Το όριο των δύο, πλέον, ατόμων, ανά ταξί δεν αφορά μέλη της ίδιας οικογένειας.

Αυτοκίνητο

Όσον αφορά στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, επιτρέπεται μόνον ο οδηγός και άλλο ένα άτομο. Οι δύο -συνολικά- υποχρεούνται να φορούν μάσκα, εφόσον δεν πρόκειται για άτομα που διαμένουν στο ίδιο σπίτι.

Εξαίρεση στο όριο ατόμων, όπως και στο μέτρο της μάσκας, υπάρχει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, των οποίων η κατ’ οίκον παραμονή υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή, αφού τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι ούτως αλλιώς μαζί καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, ακόμη ένας επιβάτης επιτρέπεται να επιβαίνει στο αυτοκίνητο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για τη μετακίνηση του δεύτερου επιβάτη (ιατρικοί λόγοι).

Επιπλέον, στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται έως και δύο άτομα πλέον του οδηγού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης, αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Για τη λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία απαιτείται, δε, η επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, σε περίπτωση ελέγχου.