Μπορεί η βιταμίνη Β2 να νικήσει τον πονοκέφαλο;

Γνωστή και ως ριβοφλαβίνη, η βιταμίνη αυτή φαίνεται να είναι σύμμαχος έναντι της ημικρανίας.

Η βιταμίνη Β2 ανήκει στο σύμπλεγμα Β και βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά, τον σολομό, το στήθος κοτόπουλου, τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά και στις τροφές ολικής άλεσης, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Όταν στο πλαίσιο μελέτης χορηγήθηκαν 400mg βιταμίνης Β2 την ημέρα για 3 μήνες σε 49 πάσχοντες, βρέθηκε ότι τα συμπτώματα ημικρανιών μειώθηκαν κατά 68.2% με τους ερευνητές να καταλήγουν ότι η ριβοφλαβίνη σε υψηλές δόσεις, πάντα με την καθοδήγηση γιατρού, μπορεί να προστατέψει από τους πονοκεφάλους, χωρίς βραχυπρόθεσμες παρενέργειες.

Αν πάσχετε από συχνούς πονοκεφάλους, τα παρακάτω μπορούν επίσης να βοηθήσουν:

  • Δείτε ποια τρόφιμα ενδέχεται να επιδεινώνουν τις κρίσεις, ώστε να τα καταργήσετε. Σ’ αυτό θα βοηθήσει ένα διατροφικό ημερολόγιο.
  • Φροντίστε με σχολαστικότητα τα δόντια και τα μάτια σας, καθώς προβλήματα στις περιοχές αυτές, αυξάνουν τη λειτουργική ευαισθησία του εγκεφάλου.
  • Αποφύγετε περιβάλλον με πολύ θόρυβο, το στρες και την υπερκόπωση.
  • Δοκιμάστε να πιέσετε με τα δάχτυλά σας την κορφή του κεφαλιού για 30 δευτερόλεπτα, καθώς μ’ αυτή την τεχνική ανακουφίζετετον πόνο και την πίεση που προκαλείται από τους πονοκεφάλους τάσεως.