14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δεκατέσσερις ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Showtime» (2002) σκηνοθεσία Tom Dey

Κωμωδία – ‘Eνας βετεράνος αστυνομικός ντετέκτιβ του Λος Άντζελες κι ένας μαύρος αστυνομικός με ταλέντο τηλεοπτικού σταρ υποχρεώνονται να παίξουν σε ένα ριάλιτι σόου που δείχνει την καθημερινότητα της δουλειάς τους, την ίδια ώρα που προσπαθούν να εξαρθρώσουν μια συμμορία διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων όπλων.

Παίζουν: Robert De Niro, Rachael Harris, Eddie Murphy.

*Open, Σάββατο 23/1, στις 21:00

«Γοργόνες και Μάγκες» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μουσική κωμωδία – Σε ένα μικρό νησί καταφθάνουν Αθηναίοι για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αλλά οι νησιώτες με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της αποφασίζουν να τους εμποδίσουν. Στο μεταξύ, διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία του όμορφου νησιού.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος,  Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1, Σάββατο 23/1, στις 21:00

«Ένας Ξένοιαστος Παλαβιάρης» (1971) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Κωμωδία – Ο Θανάσης είναι ένας απλός μεροκαματιάρης που ονειρεύεται να μεταναστεύσει στην Αμερική για να αποκτήσει χρήματα. Ο συγκάτοικός του, ο Νικηφόρος, τον συμβουλεύει να ζητήσει την βοήθεια του συνονόματού του Θανάση αλλά δεν τον βρίσκει. Στο μεταξύ, κάνει χίλιες δυο δουλειές, από μεταφορέας και συνοδός σε κηδείες, μέχρι οδοκαθαριστής. Μια μέρα συναντά την Ελπίδα, η οποία θέλει να αυτοκτονήσει και τη σώζει. Την ερωτεύεται και η ζωή του αποκτά νόημα και ενδιαφέρον, όμως στέκεται και πάλι άτυχος, καθώς κάποιος άλλος του παίρνει την Ελπίδα.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Αλέκος Τζανετάκος, Δημήτρης Νικολαϊδης, Μπάμπης Ανθόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς.

*Mega, Σάββατο 23/1, στις 21:00

«Iron Man» (2008) σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Περιπέτεια φαντασίας – Ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, εφευρέτης και πλέι-μπόι Τόνι Σταρκ, πρόεδρος της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, απολαμβάνει τη φήμη του έχοντας στο πλάι τον πιστό συνεργάτη και μέντορά του, Ομπαντάια Στέιν και την προσωπική γραμματέα του, Πέππερ Ποτς. Η ζωή του, όμως, θα ανατραπεί, όταν κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός νέου υπερ-όπλου στο πεδίο της μάχης, του πυραύλου «Τζέρικο», ο Σταρκ πέφτει θύμα επίθεσης και απαγωγής από μια ομάδα αντιμαχόμενων. Υπό τις διαταγές του μυστηριώδη αρχηγού τους, ο Σταρκ πιέζεται τώρα να κατασκευάσει γι? αυτούς ένα αποτελεσματικό όπλο εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων. Ωστόσο, το πολυμήχανο μυαλό του, θα τον βοηθήσει τελικά να ξεφύγει και να επιστρέψει στην Αμερική. Σύντομα, όμως θα καταλάβει ότι η αποτυχημένη απαγωγή του δεν ήταν, παρά μόνο η αρχή, μπροστά σε όλο αυτό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τέρενς Χάουαρντ, Τζεφ Μπρίτζες.

*Alpha, Σάββατο 23/1, στις 22:15

«Εξιλέωση» (2007) σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Δράμα – Το καλοκαίρι του 1935, η 13χρονη Μπραϊόνι Τάλις παρακολουθεί με ζήλια το φλερτ ανάμεσα στη μεγαλύτερη αδελφή της και το γιο της οικογενειακής τους οικονόμου. Όταν θα τον κατηγορήσει άδικα για βιασμό, οι ζωές όλων θα ανατραπούν δραματικά.

Παίζουν: Τζέιμς ΜακΑβόι, Κίρα Νάιτλι, Ρομόλα Γκαράι.

*Ant1, Σάββατο 23/1, στις 23:00

«Μια Γάτα, Ένας Κινέζος και ο Πατέρας Μου» (2019) σκηνοθεσία Paco R. Baños 

Δράμα – Η Τζορτζ είναι αγοραφοβική και δεν μπορεί να απομακρυνθεί περισσότερο από 522 βήματα από το σπίτι της. Μια μέρα, η γάτα της την αναγκάζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι από την Ισπανία στην πατρίδα της, την Πορτογαλία. Στην πορεία, ολόκληρος ο κόσμος της Τζορτζ αρχίζει να μεγαλώνει.

Παίζουν: Natalia de Molina, Alberto Jo Lee, Miguel Borges.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 23/1, στις 23:00

«Ένταση» (1995) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική – Η ταινία ξεκινάει με αυτό που αναφέρει ο τίτλος, ένταση. Ο Νηλ Μακόλεϊ είναι ένας επαγγελματίας ληστής, αγέλαστος, ιδιαίτερα ευφυής και οργανωτικός και μαζί με την ομάδα του (οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν πρώην τρόφιμοι της διαβόητης φυλακής Φόλσομ στην Καλιφόρνια) και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, ληστείες. Σε μια άκρως σχεδιασμένη επιχείρηση (μέχρι και οι χρόνοι είναι υπολογισμένοι), ο Νηλ, ο Κρις (Βαλ Κίλμερ), ο Μάικ (Tom Sizemore), o Τρέχο (Danny Trejo) και ο νεοεισαχθείς Γουέινγκρο (Kevin Gage) θα χτυπήσουν μια χρηματαποστολή για να κλέψουν κάτι χρεόγραφα. Ο Γουέινγκρο που φαίνεται και λίγο ψυχοπαθής κάνει του κεφαλιού του και σκοτώνει έναν από τους φύλακες. Αυτό εξοργίζει τον Νηλ γιατί παρεκκλίνει από το σχέδιο και μαζί με την ομάδα του προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Γουέινγκρο ο οποίος θα καταφέρει να ξεφύγει.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Βαλ Κίλμερ.

*Open, Σάββατο 23/1, στις 23:00

«Μαχητικό Stealth: Η Αόρατη Απειλή» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια – Τρεις πιλότοι που δουλεύουν σ ένα άκρως απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο ένα αεροσκάφος το οποίο λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Σαμ Σέπαρντ, Τζος Λούκας.

*Μακεδονία, Σάββατο 23/1, στις 23:00

«Μυστικό Παράθυρο» (2004) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κεπ

Θρίλερ – Η ζωή ενός συγγραφέα έχει αναστατωθεί εξαιτίας του πρόσφατου τραυματικού του διαζυγίου. Τα πράγματα όμως γίνονται χειρότερα, όταν ένας άγνωστος σχιζοφρενής τον κατηγορεί ότι του έκλεψε τη δουλειά του και γίνεται η σκιά του, προκειμένου να αποδώσει… δικαιοσύνη! Ο γνωστός Ντέιβιντ Κεπ, ηθοποιός (“JurassicPark”), σκηνοθέτης (“Suspicious”), σεναριογράφος (“Spiderman”, “Snakeeyes”, “Δωμάτιο πανικού”) και παραγωγός (“Δωμάτιο πανικού”), διασκευάζει και σκηνοθετεί το ομώνυμο μυθιστόρημα του βασιλιά του τρόμου Στίβεν Κινγκ, όπου όπως πάντα, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται..

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζον Τορτούρο, Μαρία Μπέλο, Τίμοθι Χάτον.

*Mega, Σάββατο 23/1, στις 23:10

«Σούλα Έλα Ξανά» (2009) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία – Η Σούλα έχει ερωτευθεί και έχει απογοητευτεί πολλές φορές. Στο κατώφλι των τριάντα, έχει αποφασίσει ότι οι επιλογές είναι μετρημένες και πως δε θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της με σύντροφο την καριέρα της. Θα ανατρέξει στους παλιούς της έρωτες και θα βρεί ξανά μπροστά της τον τσιγκούνη, τον γυναικά, τον μαμάκια, αλλά και τον ζηλιάρη, με την ελπίδα πως κάποιος από αυτούς μπορεί να μεταμορφωθεί στον ιδανικό σύντροφο. Τα σχέδια της Σούλας όμως δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της τύχης.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Μαρίνος, Μάνος Γαβράς, Μέμος Μπεγνής, Κώστας Φραγκολιάς, Μαρία Ανδρούτσου, Φαίδρα Δρούγκα, Μίνα Αδαμάκη, Σόφη Ζανίνου, Αριέττα Μουτούση, Σούλη Σαμπάχ, Τζώρτζης Μουριάδης.

*Star, Σάββατο 23/1, στις 23:10

«Γραμμές» (2016) σκηνοθεσία Βασίλης Μαζωμένος

Δράμα – Ελλάδα σήμερα. Μια κοινωνία σε κατάρρευση. Επτά διαφορετικοί άνθρωποι που φτάνουν στα όριά τους, καταρρέουν μαζί της. Αν και υπάρχουν ανάμεσά τους εμφανείς συγγενικές, φιλικές, αλλά και τυχαίες συνδέσεις, πιο πολύ όλους τους ενώνει η ίδια πράξη: ένα τηλεφώνημα σε ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, στη «Γραμμή ζωής». Εκεί ψάχνουν το όριο της ζωής και του θανάτου, το όριο της επικοινωνίας, το όριο της ελπίδας.

Παίζουν: Λεωνίδας Κακούρης, Θέμης Πάνου, Τάσος Νούσιας, Άννα Καλαϊτζίδου, Κώστας Μπερικόπουλος, Θανάσης Χαλκιάς, Θόδωρος Κατσαφάδος, Βασίλης Γεωργοσόπουλος, Κώστας Ξυκομηνός, Νίκος Παντελίδης, Θέκλα Γαίτη, Κώστας Νταλιάνης, Adrian Frieling, Εβιτα Παπασπύρου, Γιώργος Καλημέρης, Ρέα Μαζωμένου, Μαρία Κολοκυθά.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 23/1, στις 23:30

«10 Cloverfield Lane» (2016) σκηνοθεσία Νταν Τράχτενμπεργκ

Μυστηρίου – Μετά από έναν καυγά με τον αρραβωνιαστικό της τον Μπεν, η Μισέλ φεύγει από τη Νέα Ορλεάνη και οδηγεί προς τη Λουιζιάνα. Έπειτα από ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο χάνει τις αισθήσεις της και ξυπνά αργότερα σε ένα υπόγειο καταφύγιο μαζί με δύο άγνωστους άνδρες. Οι δύο άνδρες υποστηρίζουν ότι στην επιφάνεια οι άνθρωποι έχουν προσβληθεί από μια χημική ουσία, καθώς η γη δέχτηκε επίθεση από εξωγήινους. Χωρίς να είναι βέβαιη για το τι να πιστέψει αληθινά, η κοπέλα αποφασίζει να δραπετεύσει, όποιοι κίνδυνοι κι αν την περιμένουν εκεί έξω.

Παίζουν: Τζον Γκούντμαν, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Μπράντλεϊ Κούπερ.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 23/1, στις 00:30

«Ένας Άλλος Κόσμος» (2015) σκηνοθεσία Χριστόφορος Παπακαλίατης

Δράμα – Ο Φάρις είναι ένας Σύριος μετανάστης που σώζει τη φοιτήτρια Δανάη από μια ληστεία. Ο 40άρης Γιώργος, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν προβληματικό γάμο, γνωρίζεται με τη Σουηδέζα Ελίζ. Η νοικοκυρά Μαρία γνωρίζει έξω από το σούπερ μάρκετ τον Σεμπάστιαν, έναν Γερμανό που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Την ίδια στιγμή, ο χρεοκοπημένος Αντώνης έχει παραδοθεί στο τυφλό ρατσιστικό μίσος.

Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλίατης, Τζέι Κέι Σίμονς, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας.

*Alpha, Σάββατο 23/1, στις 00:45

«Φωτιά Πάνω από την Πομπηία» (2014) σκηνοθεσία Πολ Άντερσον

Περιπέτεια – Η Πομπηία ζει μεγάλη δόξα, υπό το ζυγό των Ρωμαίων, με υπέρλαμπρα θεάματα, πλούτη και γιορτές, κάτω από τη σκιά του επιβλητικού και εκρηκτικού Βεζούβιου, που κάθε τόσο βρυχάται για να δηλώσει την παρουσία του. Στην πόλη θα καταφθάσει ο ανίκητος Κέλτης μονομάχος, Μάιλο, που αναζητά εκδίκηση για τη σφαγή της οικογένειας και της φυλής του. Καθώς το ηφαίστειο εκρήγνυται και η πυρωμένη λάβα του αρχίζει να απειλεί την Πομπηία, ο Μάιλο καλείται να επαναστατήσει, μέσα στην αρένα, ενάντια στον Ρωμαίο κατακτητή και ταυτόχρονα να σώσει την ανυπεράσπιστη αριστοκρατικής καταγωγής αγαπημένη του, Κάσια, λίγο πριν την επικείμενη, ολοκληρωτική καταστροφή.

Παίζουν: Κιτ Χάρινγκτον, Έμιλι Μπράουνινγκ, Τζάρεντ Χάρις, Κίφερ Σάδερλαντ, Κάρι Αν Μος, Τζέσικα Λούκας.

*Star, Σάββατο 23/1, στις 01:00