Ένα…μπακλαβαδάκι οδήγησε σε αλλεργικό σοκ και ανακοπές καρδιάς 9χρονη στον Βόλο

φωτογραφία αρχείου
Ένα κομμάτι μπακλαβαδάκι λίγο έλειψε να σταθεί μοιραίο για την 9χρονη μαθήτρια στο Βελεστίνο της Μαγνησίας, αφού προκάλεσε αλλεργικό σοκ που την οδήγησε να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, τα πάντα ξεκίνησαν στο 2ο δημοτικό Βελεστίνου, όπου συμμαθήτρια του κοριτσιού κέρασε γλυκά επειδή γιόρταζε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κοριτσάκι κατανάλωσε κομμάτι του γλυκού, που κεράστηκε. Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, όταν άρχισε να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι έχει ευαισθησία στις αλλεργίες και επειδή οι εκπαιδευτικοί το γνώριζαν, τη ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό, με την 9χρονη να απαντά πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησαν έντρομοι τον πατέρα της 8χρονης, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο. Το παιδί διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου γιατροί και νοσηλευτές έπεσαν πάνω του, ενώ κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου έφτανε στο Βελεστίνο για τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του παιδιού, ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου πλήρωμα περιπολικού να προπορεύεται του ασθενοφόρου και να ανοίγει τον δρόμο μέχρι την Πολυμέρη.

Η 9χρονη υπέστη τρεις καρδιακές ανακοπές, με τους γιατρούς του νοσοκομείου Βόλου να το επαναφέρουν, ενώ κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων.