6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ένας Υπέροχος Άνθρωπος» (2001) σκηνοθεσία  Ρον Χάουαρντ

Βιογραφική – Ο Τζον Φορντ Νας Τζούνιορ είναι ιδιοφυία στα μαθηματικά. Οι θεωρίες του, επίσημα αναγνωρισμένες από τη μαθηματική κοινότητα, τού έχουν χαρίσει διεθνή φήμη και κοινωνική καταξίωση. Παντρεμένος με την Αλίσια και απολαμβάνοντας μια άνετη ζωή, ο Νας δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει πως οι αλλαγές που θα επέλθουν θα είναι καταλυτικές. Η στρατολόγησή του από τη CIA για την αποκρυπτογράφηση άκρως απόρρητων κωδικών θα οδηγήσει, τόσο στη διατάραξη της πνευματικής υγείας του, όσο και στην εμπλοκή του σε έναν αγώνα με στόχο τη νοητική του αποκατάσταση.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Εντ Χάρις.

*Open, Πέμπτη 21/1, στις 21:00

«Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά» (2011) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Κωμωδία – Λίγα χρόνια μετά το θερμό επεισόδιο της Πίττας, η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο, συστρατεύεται και πιάνει στεριά… Ο Σταυρακομαθιακάκης – μετά τη μυστηριώδη απαγωγή της προστατευόμενης του 12χρονης ορφανής πακιστανής Noori – εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και, ακολουθώντας τα ίχνη της εισβάλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα. Εκεί, ο Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Sevdali. Ο χακεράς και Ρομπέν των Ραφιών, Νάκος, προσπαθεί να αφυπνίσει το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του, ενώ ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης. Τέλος, ο περιζήτητος γκουρού Τζιμπιτζίδης πασχίζει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση των οπαδών του και του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλος του οποίου είναι η “πρώην” του και νυν υφυπουργός Μαριαλένα…

Παίζουν: Βίκυ Καγιά, Ορφέας Αυγουστίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Τζένη Θεωνά.

*Alpha, Πέμπτη 21/1, στις 22:00

«Τυχερή Συνάντηση» (2006) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ

Κωμωδία – Τίποτα δεν γίνεται τυχαία… Κάποτε τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα επάνω του κι ο ίδιος ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Τώρα μεγαλώνει κι ο φόβος της αποτνα λάβει μέρος σε μια ανεξυχίας έχει οδηγήσει την καριέρα του σε αδιέξοδο. Έτσι, αποφασίζει άρτητη κινηματογραφική παραγωγή. Ενώ κάνει έρευνα για το ρόλο του, συναντά την αισθησιακή και ασυμβίβαστη Σκάρλετ, υπάλληλο σούπερ μάρκετ. Οι δυο τους ξεκινούν μια αναζήτηση στους δρόμους του Λος Άντζελες όπου οι απρόβλεπτες καταστάσεις, οι τυχαίες συναντήσεις και οι μεταξύ τους εξομολογήσεις τους αλλάζουν τη ζωή μ ένα τρόπο που και οι δύο δεν είχαν ποτέ φανταστεί…

Παίζουν: Μόργκαν Φρήμαν, Παθ Βέγκα, Τζόνα Χιλ, Άνι Ντούντεκ, Μπόμπι Καναβάλε, Κουμάρ Παλάνα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 21/1, στις 22:00

«Atomic Blonde» (2017) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Περιπέτεια – Η Λορέιν είναι μία αδίστακτη, τολμηρή και σέξι πράκτορας της MI6, που φθάνει στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με μία μυστική αποστολή: να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της, με τον οποίο τη συνδέει ένα ερωτικό παρελθόν, και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα διπλών πρακτόρων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα «ταλέντα» της για να παραμείνει ζωντανή και να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Με τη βοήθεια ενός αστυνομικού, θα γίνει μέρος ενός επικίνδυνου παιχνιδιού κατασκόπων… Η ταινία είναι βασισμένη στην comic νουβέλα «The Coldest City» των Άντονι Τζόνστον, Σαμ Χαρτ.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Τζέιμς Μακ Αβόι, Σοφία Μπουτέλα, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Τζον Γκούντμαν.

*Star, Πέμπτη 21/1, στις 22:15

«Σοκ και Δέος» (2017) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Δραματική βιογραφία – Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Μπους αποφασίζει να εισβάλει στο Ιράκ για να απομακρύνει τον Σαντάμ Χουσεΐν από την εξουσία, με την κατηγορία ότι κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής. Τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ και ειδικά ο Τύπος φαίνεται να συντάσσονται με την κυβερνητικά επιλογή. Ωστόσο, δύο δημοσιογράφοι μιας καλιφορνέζικης εφημερίδας δεν έχουν πειστεί για τα κίνητρα αυτού που θα αποδεικνυόταν ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δαπανηρούς πολέμους στην ιστορία της χώρας. Η απόφασή τους όμως να ερευνήσουν το θέμα βαθύτερα, κόντρα στο κλίμα πατριωτισμού, αλλά και την κυρίαρχη στάση των συναδέλφων τους, θα αποδειχτεί πιο επικίνδυνη από όσο νόμιζαν αρχικά…

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Τζέιμς Μάρσντεν, Ρομπ Ράινερ, Τζέσικα Μπίελ, Μίλα Γιόβοβιτς, Τόμι Λι Τζόουνς.

*Alpha, Πέμπτη 21/1, στις 23:00

«Kon – Tiki» (2012) σκηνοθεσία Γιοακίμ Ρόνινγκ, Έσπεν Σάντμπεργκ

Περιπέτεια – Το 1947, ο Νορβηγός Θορ Χέγερνταλ, ο οποίος παραμένει καταγεγραμμένος ως ένας από τους πιο θαρραλέους άντρες στην ιστορία, διένυσε 4.300 ναυτικά μίλια στον Ειρηνικό Ωκεανό, πάνω σε μια ξύλινη σχεδία, τη θρυλική «Κον-Τίκι». Στόχος του χαρισματικού εξερευνητή ήταν να αποδείξει σε όλους τη θεωρία του, ότι η Πολυνησία κατοικήθηκε από Περουβιανούς και όχι από ανθρώπους της Δυτικής Ασίας – κάτι που υποστήριζαν όλοι. Τη θεωρία του δεν την στήριζε κανένας επιστήμονας. Όλοι θεωρούσαν ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον, μέχρι τη στιγμή, που ένας Αμερικάνος καθηγητής, αστειευόμενος με τον Θορ, τον παρότρυνε να κάνει τη θεωρία του πράξη ταξιδεύοντας από το Περού στην Πολυνησία με μια ξύλινη σχεδία. Ο Θορ πείσμωσε και το τόλμησε. Ετοίμασε μια σχεδία με εννέα κορμούς δένδρων, τα οποία έδεσε με σχοινιά. Μαζί με ένα  πλήρωμα 5 ετερόκλητων προσωπικοτήτων,  οι οποίοι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ο Θορ ξεκίνησε το παράτολμο ταξίδι του. Μόνο ένας από αυτούς γνώριζε πώς να πλεύσει τη σχεδία, ενώ ο ίδιος ο Θορ φοβόταν τη θάλασσα και δεν γνώριζε καν κολύμπι. Όλοι τους ήταν αποφασισμένοι και πρόθυμοι να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο. Το μόνο σύγχρονο εργαλείο, που είχαν μαζί τους, ήταν ένα ραδιόφωνο, ενώ για πυξίδα χρησιμοποιούσαν τα άστρα και τα ρεύματα της θάλασσας. Για 3 μήνες οι θαρραλέοι άνδρες θα αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις, θα έρθουν αντιμέτωποι με καρχαρίες, με κακοκαιρίες, με το άγνωστο αλλά στο τέλος θα ανταμειφθούν.

Παίζουν: Παλ Σβερ Χάγκεν, Άντερς Μπάσμο Κρίστιανσεν, Γκούσταφ Σκάρσγκαρντ, Οντ Μάγκνους Γουίλιαμσον, Τομπίας Σάντελμαν, Τζέικομπ Όφτεμπρο, Άγκνες Κίτελσεν.

*Star, Πέμπτη 21/1, στις 00:45