Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021. Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται αρχικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σταδιακά όμως έως το βράδυ θα περιοριστούν στα δυτικά, στη Θράκη, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά, στη Θράκη, και στο Αιγαίο. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει από το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρας των ανατολικών και βορειοανατολικών ηπειρωτικών και του Αιγαίου θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 16, στη Θεσσαλία από 4 έως 17, στην Ήπειρο από 7 έως 17, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 9 έως 19, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 11 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 18, στις Κυκλάδες από 13 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 11 έως 21 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ στα τοπικά στα ανατολικά και νοτιοανατολικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ αναμένεται από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
11:00 Αραιές νεφώσεις Αραιές νεφώσεις 7 °C 2 ΝΑ ΝΑ 83 %
14:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 9 °C 1 ΝΔ ΝΔ 75 %
17:00 Πιθανή βροχή Πιθανή βροχή 8 °C 1 Ν Ν 86 %
20:00 Πιθανή βροχή Πιθανή βροχή 6 °C 3 ΝΑ ΝΑ 98 %
23:00 Αραιές νεφώσεις Αραιές νεφώσεις 4 °C 2 Α Α 94 %
02:00 Αραιές νεφώσεις Αραιές νεφώσεις 5 °C 2 Α Α 90 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μικρή πιθανότητα καταιγίδων έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νοτιοανατολικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι στα βόρεια και απο το απόγευμα στα υπόλοιπα, θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες κυρίως το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.