Πρόστιμο σε νεαρούς που πήγαν για χιονοπόλεμο

φωτογραφία αρχείου
Νεαροί εγκλωβίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας σε ορεινό χωριό της Καρπάθου, ωστόσο ο απεγκλωβισμός επέφερε και… πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση – Τι απάντησε εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης για την παράλογη απόφαση

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση για την επιβολή προστίμου σε νεαρούς που πήγαν να παίξουν χιονοπόλεμο στην Κάρπαθο και εγκλωβίστηκαν σε ορεινή περιοχή.

Συγκεκριμένα, τέσσερις νεαροί κάτοικοι και ένας ανήλικος ειδοποίησαν τις αρχές το απόγευμα της Τετάρτης πως εγκλωβίστηκαν στο χωριό Βωλάδα, όπου είχαν μεταβεί για να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο.

Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας του νησιού, Γιάννης Λυρίστης, αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, η πυροσβεστική και ο στρατός, ενώ ιδιώτες συνέδραμαν ώστε τα νεαρά άτομα να εντοπιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της διάσωσης, οι νεαροί πήραν ανά χείρας και… από ένα πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης, ύψους 300 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος στον ΑΝΤ1, το νησί θεωρείται «κόκκινη περιοχή» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού και απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 18:00.

Στο εύλογο ερώτημα των δημοσιογράφων, πως οι νεαροί μπορεί να είχαν μετακινηθεί εντός του προβλεπόμενου χρόνου και να εγκλωβίστηκαν αργότερα, ο αντιδήμαρχος αντέτεινε πως το πρόστιμο σε κάθε περίπτωση ήταν δικαιολογημένο, καθώς παράκουσαν τις αυστηρές συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του παγετού για περιορισμό των μετακινήσεων.