10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου. Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Eθνος» (2015) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακουάρι

Περιπέτεια – Ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει μια νέα αποστολή, την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα, που τον θέλει να προσπαθεί να διαλύσει το Συνδικάτο, μια σκιώδη αντί-IMF οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής Κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, ο ρόλος της οποίας συνιστά άλλο ένα μυστήριο. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο… δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ, Άλεκ Μπόλντγουιν, Σον Χάρις, Βιν Ρέιμς.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 19/2, στις 21:00

«Γάμος Αλά Ελληνικά» (1964) σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Κωμωδία – Η Μίνα είναι μια νεαρή σπουδάστρια της Σχολής Καλών Τεχνών, που η μητέρα της θέλει να την παντρέψει μ έναν πλούσιο άνδρα, αλλά αυτή θέλει να παντρευτεί από έρωτα κι όχι από συνοικέσιο. Σ ένα χoρό μεταμφιεσμένων, συναντάει τον άνδρα των ονείρων της, που είναι ντυμένος αρχαίος Ρωμαίος, ενώ η ίδια είναι καθολική καλόγρια. Η σύντομη γνωριμία τους εξελίσσεται σιγά-σιγά σε έρωτα και οδηγούνται στο γάμο. Η συνέχεια, όμως δεν είναι καθόλου ρόδινη, αφού αρχίζει η σταδιακή προσγείωση στην καθημερινή πραγματικότητα ενός φτωχικού δωματίου.

Παίζουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιάννης Γκιωνάκης, Χάρρυ Κλυν, Σμάρω Στεφανίδου, Δέσπω Διαμαντίδου, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Γώγου.

*Mega, Παρασκευή 19/2, στις 21:00

«Κούμπα: Μια Ζέβρα και Μισή» (2013) σκηνοθεσία Άντονι Σίλβερστον  

Animation – Η ταινία εκτυλίσσεται στη Νότιο Αφρική. Ο Κούμπα, η νεαρή ζέβρα, γεννιέται με ρίγες στο μισό του σώμα και γι αυτό η προληπτική αγέλη του τον απορρίπτει και τον κατηγορεί για την ξαφνική ξηρασία που πλήττει την περιοχή. Ο Κούμπα συνεργάζεται με ένα γκνου και μια εντυπωσιακή στρουθοκάμηλο και ξεκινά για μια τολμηρή αποστολή στην έρημο Καρού. Αναζητεί τον θρυλικό νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες απέκτησαν τις ρίγες τους. Στη διαδρομή, θα συναντήσει πλήθος πολύχρωμων χαρακτήρων. Πριν μπορέσει να ενωθεί με την αγέλη του, ο Κούμπα θα έρθει αντιμέτωπος με μια απειλητική λεοπάρδαλη και θα λάβει μέρος σε μια επική μάχη. Ο Κούμπα πρέπει να παλέψει για να κερδίσει τις ρίγες του.

*Open, Παρασκευή 19/2, στις 21:00

«Δεσποινίς Διευθυντής» (1964) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Κωμωδία – Η Λίλα Βασιλείου, πολιτικός μηχανικός, που μόλις έχει πάρει το δίπλωμά της, αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τον υπερπροστατευτικό πατέρα της. Θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων, παραμελεί τη θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη. Όταν τον ερωτεύεται, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της, Αθηνά, να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Λίλη Παπαγιάννη, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ελένη Ζαφειρίου, Κώστας Καρράς, Νίτσα Μαρούδα, Κατερίνα Γώγου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ελένη Μαυρομάτη, Περικλής Χριστοφορίδης.

*Alpha, Παρασκευή 19/2, στις 21:50

«Υπάρχει και Φιλότιμο» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ως εκεί για τα εγκαίνια. Ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο σε ένα ξεχασμένο και αποκομμένο χωριουδάκι της περιφερείας του, θα γίνει η αιτία ο υπουργός  να ανακαλύψει τις ρεμούλες και τις απάτες του ιδιαιτέρου του Γιώργου αλλά και του κομματάρχη της περιοχής, Γκρούεζα. Παριστάνοντας τον απλό πολίτη, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της κομματικής εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας, που υφίστανται όσοι κάτοικοι του χωριού δεν είναι με τους “ημετέρους”. Μετά από όλα αυτά, το φιλότιμο αναλαμβάνει δράση. Ο υπουργός αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του, να  αποκαλύψει την αλήθεια, να τιμωρήσει τους συνεργάτες του και να επαναφέρει στην τάξη την κακομαθημένη κόρη του και την αδιάφορη γυναίκα του…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Γιώτα Σοϊμίρη.

*Ant1, Παρασκευή 19/2, στις 22:00

«Υπόθεση Πολύ Οικογενειακή» (2014) σκηνοθεσία Frédéric Berthe

Κωμωδία – Τα αδέρφια Ιβάν και Μαξ είναι εντελώς διαφορετικά. Ο ένας είναι υποχόνδριος, ο δεύτερος χαλαρός και αισιόδοξος. Η μικρή τους αδερφή Ελέν πάσχει πολλά χρόνια από σοβαρά νεφρολογικά προβλήματα. Είναι επείγουσα ανάγκη να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Και τα δύο αδέρφια μπορούν να βοηθήσουν, αλλά θα επιλεγεί μονάχα το ένα. Ξεκινά ένας αδερφικός ανταγωνισμός, ενώ και οι δύο πιθανοί δότες ελπίζουν, κατά βάθος, να απορριφθούν. Μπορεί να αγαπούν πραγματικά την αδερφή τους και να θέλουν να την σώσουν, αλλά οι δύο ήρωες (και ολόκληρη η οικογένεια) φοβούνται πάρα πολύ.

Παίζουν: Michaël Youn, Ary Abittan, Marie Denarnaud.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 19/2, στις 22:00

«Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ» (2007) σκηνοθεσία Άντριου Ντομινίκ

Γουέστερν – Μιζούρι, 1881. Ο Τζέσε Τζέιμς είναι ο διαβόητος αρχηγός της συμμορίας των Τζέιμς, που ληστεύει αδιάκριτα τράπεζες και τρένα. Το νεαρότερο μέλος της, είναι ο Μπόμπι Φόρντ, λάτρης του Τζέσε από μικρό παιδί. Καθώς ο Τζέσε Τζέιμς οργανώνει την επόμενη μεγάλη του ληστεία και κηρύσσει πόλεμο στους εχθρούς του, οι άνθρωποι που εμπιστεύεται περισσότερο, γίνονται τελικά, η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή του.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Κέισι Άφλεκ, Σαν Σέπαρντ, Μέρι-Λουίζ Πάρκερ, Πολ Σνάιντερ, Τζέρεμι Ρένερ, Ζόι Ντεσανέλ, Σαμ Ρόκγουελ

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 19/2, στις 23:00

«Χωρίς Φραγμούς» (2015) σκηνοθεσία Μόρα Στίβενς

Δραματικό θρίλερ – Ο Σαμ Έλις, ένας χαρισματικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας κι αφοσιωμένος οικογενειάρχης, όπου βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται συνεχώς, φαίνεται ότι βρίσκεται καθοδόν για ανώτερο αξίωμα. Αλλά αυτό που νομίζει ότι είναι «η μία φορά» με μια συνοδό κυριών, καταλήγει σε έναν αμείλικτο σεξουαλικό καταναγκασμό. Καθώς τον περιμένει μια θέση στην αμερικανική γερουσία, ο Σαμ βρίσκεται απρόσμενα να μάχεται με τον νέο του εθισμό, που απειλεί να του καταστρέψει οικογένεια, καριέρα, ολόκληρη τη ζωή.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον , Λένα Χίντεϊ, Τζον Τσο, Νταϊάνα Άγκρον, Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

*Open, Παρασκευή 19/2, στις 23:00

«Μόνο Εσένα Βλέπω» (2016) σκηνοθεσία Μαρκ Φόστερ

Δράμα – Μετά από ένα ατύχημα κατά το οποίο έχασε όχι μόνο τους γονείς αλλά και την όρασή της, η νεαρή Τζίνα εξαρτάται πια, ολοκληρωτικά, από τον άντρα της, Τζέιμς, γεγονός που κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους, αφού εκείνη βλέπει τον κόσμο μόνο μέσα από τα μάτια του. Ο Τζέιμς γίνεται ο σύνδεσμός της με την πραγματικότητα, που την περιβάλλει. Όλα κυλούν όμορφα και σε απόλυτη αρμονία, μέχρι τη στιγμή, που η Τζίνα, μετά από μια επιτυχημένη εγχείρηση, αποκτά κατά ένα μέρος την όρασή της και αρχίζει σιγά – σιγά, να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια. Οι ισορροπίες ανατρέπονται και η σχέση τους πια δεν θα είναι η ίδια. Η αλήθεια και η συνειδητοποίησή της θα είναι σοκαριστική για την Τζίνα. Ο κόσμος της ήταν, μέχρι πρότινος, σκοτεινός όχι γιατί δεν μπορούσε να τον δει, αλλά γιατί δεν άκουγε την ατόφια αλήθεια της ζωής. Σύντομα, θα καταλάβει πως ο έγγαμος βίος της ήταν πολύ διαφορετικός από ό,τι πίστευε…
Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζέισον Κλαρκ, Άννα Ο’ Ράιλι, Μιγκέλ Φερνάντεζ.

*Star, Παρασκευή 19/2, στις 00:15

«Νύχτες με τον Εχθρό μου» (1991) σκηνοθεσία Τζόσεφ Ρούμπεν

 

Θρίλερ – Μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεφύγει από τον εφιαλτικό γάμο της και την κακοποίηση που υποφέρει από το σύζυγό της. Έτσι, αποφασίζει να οργανώσει η ίδια τον ψεύτικο «θάνατό» της. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να ξεφύγει από την επιρροή του δυνάστη της.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Πάτρικ Μπέργκιν, Κέβιν Άντερσον, Ελίζαμπεθ Λόρενς.

*ΣΚΑΪ , Παρασκευή 19/2, στις 00:45