9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε ένα απλό Σάββατο στο απόλυτο movie night.

«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» (1989) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια – Ο Δρ. Χένρι Τζόουνς, πατέρας του δυναμικού αρχαιολόγου, του στέλνει από την Ιταλία ένα ημερολόγιο που περιέχει πολύτιμα στοιχεία – περιλαμβανομένου κι ενός χάρτη – γύρω από το θρυλικό Αγιο Δισκοπότηρο. Λίγο αργότερα, ο Ιντιάνα πληροφορείται την εξαφάνιση του πατέρα του, οπότε ταξιδεύει στην Ιταλία, μαζί με τον επίτροπο του μουσείου. Μάρκους Μπρόντι, ώστε να αναζητήσει τα ίχνη του. Πράγματι τον βρίσκει σε μια υπό γερμανική κατοχή περιοχή, αλλά η αποστολή διάσωσης γρήγορα μετατρέπεται σε μια κούρσα ενάντια στο χρόνο. Πατέρας και γιος θα πρέπει να βρουν το Αγιο Δισκοπότηρο προτού αυτό πέσει στα χέρια των Ναζί, οι οποίοι σχεδιάζουν να το χρησιμοποιήσουν για την ολοκληρωτική κατάκτηση του κόσμου.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Σον Κόνερι, Ντένολμ Έλιοτ, Ρίβερ Φίνιξ, Τζον Ρις-Ντέιβις.

*Open, Σάββατο 20/2 στις 21:00

«Έρωτας σε Χρόνια Σκοτεινά» (2021) σε σκηνοθεσία Sebastian Mattukat

Περιπέτεια εποχής – Βρισκόμαστε στο 1699. Ο κόσμος αλλάζει, αλλά οι άνθρωποι ζουν ακόμη μέσα στη φτώχεια, την πείνα και τη δεισιδαιμονία. Η θεραπεύτρια Καταρίνα παρακολουθεί τη βίαιη βάπτιση του Οθωμανού Ταχίρ. Όταν επιχειρεί να αποφύγει έναν βιασμό, την κατηγορούν ότι είναι μάγισσα και την καταδικάζουν να καεί στην πυρά. Ο Ταχίρ την υπερασπίζεται και, με τα πεπρωμένα τους συνδεδεμένα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεφύγουν…

Παίζουν: Xenia Assenza, Erkan Acar, Alexander Schubert, Gedeon Burkhard.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 20/2 στις 22:00

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική – Μετά την επιτυχημένη ληστεία των 160 εκατομμυρίων δολαρίων από τον αδίστακτο Τέρι Μπένεντικτ, ο Ντάνι Όσιαν και η συμμορία του νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι και χωρίς μπλεξίματα με το νόμο. Μια μέρα όμως, ο Μπένεντικτ τους επισκέπτεται τον καθένα ξεχωριστά, αλλά δεν τους κάνει τίποτα. Απλά τους λέει ότι έχουν δύο εβδομάδες προθεσμία να του επιστρέψουν τα λεφτά. Ο Όσιαν ξανασυγκεντρώνει τη συμμορία του για μια σειρά διαρρήξεων στην Ευρώπη, ώστε να μπορέσει να ξεχρεώσει τον Μπένεντικτ, τον οποίο λήστεψε στην προηγούμενη ταινία, αλλά και να κερδίσει το στοίχημα με έναν εκκεντρικό Γάλλο διαρρήκτη για το ποιος είναι ο καλύτερος ληστής του κόσμου.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Alpha, Σάββατο 20/2 στις 22:00

«Moms Night Out» (2014) σε σκηνοθεσία Andrew Erwin, Jon Erwin

Κωμωδία – Το μόνο που αποζητά η Άλισον και οι φίλες της είναι ένα απόγευμα δείπνου γεμάτο ηρεμία και κουβεντούλα. Μια βραδιά μόνο για μητέρες, που καιρό έψαχναν την ευκαιρία να οργανώσουν. Και για να απολαύσουν τη βραδιά, οι σύζυγοι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους μονάχα για τρεις ώρες. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά σε τόσο λίγο χρόνο;

Παίζουν: Sarah Drew, Sean Astin, Patricia Heaton, Trace Adkins.

*Μακεδονία, Σάββατο 20/2 στις 23:00

«Αγόρια της Διπλανής Πόρτας» (2014) σε σκηνοθεσία Τομ Γκόρμικαν

Κομεντί – Κάθε σχέση καταλήγει στην ερώτηση Και τώρα; Οι τρεις κολλητοί φίλοι Τζέισον (Ζακ Έφρον), Ντάνιελ (Μάιλς Τέλερ) και Μάικι (Μάικλ Τζόρνταν) έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα κάνουν σοβαρή σχέση. Παρoλ αυτά, και οι τρεις τους γνωρίζουν κοπέλες που τους ιντριγκάρουν. Όταν όμως καλούνται να παραδεχτούν τη σχέση τους, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Παίζουν: Ζακ Έφρον, Μάιλς Τέλερ, Μάικλ Μπ.Τζόρνταν.

*Open, Σάββατο 20/2 στις 23:45

«Στα Καλά Καθούμενα» (2014) σε σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Κωμωδία – Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ένα πιάνο που κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό, μια γυναίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά τον έρωτα… Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και το κεντρικό της τραγούδι ερμηνεύει ο Πάνος Μουζουράκης.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαλαράμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

*Star, Σάββατο 20/2 στις 23:50

«Nocturne» (2016) σε σκηνοθεσία Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Δράμα – Ο βραβευμένος με Τony ερμηνείας Owen Teale, o γνωστός Ser Alliser του «Game of Thrones», ηγείται του πολυεθνικού καστ της ταινίας του Κωνσταντή Φραγκόπουλου, «Nocturne». Εδώ υποδύεται έναν από τους τρεις ήρωες που κρύβονται από τον κόσμο και τον εαυτό τους σ ένα υπόγειο πάρκινγκ. Η άφιξη ενός μικρού κοριτσιού που χρειάζεται φροντίδα ξυπνάει τη διάθεσή τους για μια νέα αρχή, αλλά η επάνοδος στο φως δεν είναι ποτέ εύκολη. Μια ταινία για τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και τη δύναμη που χρειάζεται για να την κατακτήσουμε, καθώς και για την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να ανήκει κάπου, ακόμη κι αν χρειάζεται να περάσει μέσα από δύσκολα μονοπάτια για να φτάσει στο δρόμο που θα του ορίσει τη δική του ταυτότητα. Ένα υπαρξιακό δράμα με δυνατές ερμηνείες.
Παίζουν: Owen Teale, Sasha Alexander, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Λάλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Λίλλη Μαυρομάτη.

*ΕΡΤ2 , Σάββατο 20/2 στις 00:00

«Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 6 – Η Επιστροφή των Τζεντάι» (1983) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Μάρκουαντ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έναν χρόνο μετά την εισβολή στην Πόλη των Συννέφων , η Αυτοκρατορία προσπαθεί να συνθλίψει την Επανάσταση δημιουργώντας ένα δεύτερο, ισχυρότερο Άστρο του Θανάτου. Παράλληλά, ο στόλος των Επαναστατών εξαπολύει μια τεράστια επίθεση στο Άστρο του Θανάτου με σκοπό να το εξαφανίσει και να σκοτώσει τον εγκέφαλο του καθεστώτος, Παλπάτιν. Ο ιππότης Τζένταϊ, Λουκ Σκαϊγουόκερ, αντιμετωπίζει τον πατέρα του, Νταρθ Βέιντερ, σε μια κρίσιμη μάχη , με την ελπίδα να τον γυρίσει πίσω Πλευρά από τη Σκοτεινή της Δύναμης. Η τρίτη και τελευταία ταινία της συγκλονιστικής τριλογίας «Ο Πόλεμος των Άστρων», ενώ είναι έκτη σε χρονολογικό επίπεδο. Συγκέντρωσε πληθώρα υποψηφιοτήτων για βραβεία Όσκαρ και BAFTA, γι ακόμα μια φορά, με εξαιρετικές κριτικές να συνοδεύουν την πορεία της. Η δράση είναι πιο ζωντανή από ποτέ, με τρανό παράδειγμα την μάχη του Λουκ Σκαϊγουόκερ με τον Νταρθ Βέιντερ.

Παίζουν: Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Μπιλι Ντι Γουίλιαμς, Άντονι Ντάνιελς, Σεμπάστιαν Σο, Πίτερ Μέιχιου, Ντέιβιντ Πράουζ, Φρανκ Οζ, Άλεκ Γκίνες, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς.

*Alpha, Σάββατο 20/2 στις 00:40

«Λίνκολν» (2012) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Βιογραφική – Το 1865, και καθώς ο αμερικανικός εμφύλιος βαδίζει προς το τέλος του, ο επανεκλεγείς πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν, αν και δεν διαθέτει την απαραίτητη ενισχυμένη πλειοψηφία, επιχειρεί να περάσει από τη βουλή την 13η συνταγματική τροπολογία, η οποία καταργεί τη δουλεία. Στην προσπάθειά του να τερματίσει την πιο αιματοβαμμένη σύγκρουση της χώρας, τον Εμφύλιο Πόλεμο, θα συγκρουστεί με τους ισχυρούς άνδρες του υπουργικού συμβουλίου του αλλά τελικά θα αλλάξει για πάντα την αμερικανική ιστορία.

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέιμς Σπέιντερ, Ντέιβιντ Στράθερν, Σάλι Φιλντ, Τζάρεντ Χάρις, Λι Πέις, Τζάκι Ερλ Χάλει.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 20/2 στις 00:45