Γ. Κασαπίδης: “Θα κόψουμε και από έργα για να δώσουμε στις επιχειρήσεις”

Το πήρε πάνω του ο Κασαπίδης για τα 40εκ.: «Δεν θα επιτρέψω τον κανιβαλισμό- Κάποιοι παίζουν με τον πόνο των πολιτών- Διεκδικούμε κονδύλια, θα κόψουμε και από έργα για να δώσουμε στις επιχειρήσεις»

Με επικοινωνιακή αντεπίθεση στην προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες για τα δεδομένα που ίσχυαν στο πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ, επέλεξε να ξεκινήσει την προσπάθεια παρουσίασης των επιχειρημάτων της, η περιφερειακή αρχή Δυτικής Μακεδονίας, μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί από την Πέμπτη το απόγευμα και μετά.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, παίρνοντας αποκλειστικά πάνω του την υπόθεση «ενημέρωση των πολιτών», επέλεξε να είναι μόνος του στη σημερινή συνέντευξη τύπου, υποστηριζόμενος τεχνικά από την ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ και την διαχειριστική αρχή, αλλά χωρίς άλλο πολιτικό πρόσωπο δίπλα του.

Εξηγώντας τα κριτήρια που ίσχυσαν ξεκαθάρισε πως σε αυτά δεν είχε παρέμβαση κανείς, καθώς ήρθαν εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Ανάπτυξης «με τους επιχειρηματίες να είναι ενημερωμένοι και γνώστες για το δικαιούται ο καθένας».

Όπως ανέφερε τα κριτήρια αυτά ήταν τα εξής:

  • Μείωση τζίρου για το τρίμηνο Απρίλιος- Ιούνιος (σύγκριση 2019-2020)
  • Θέσεις εργασίας
  • Αύξηση κερδοφορίας προαναφερόμενων τριμήνων

«Κάναμε το μέγιστο ποσό που μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την παρούσα χρονική περίοδο και ταυτόχρονα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και στην υλοποίησή του, διαπιστώσαμε πως η πανδημία επανήλθε, οπότε διεκδικούμε επιπλέον κονδύλια ώστε να στηριχθεί η Δυτική Μακεδονία», τόνισε ο Γιώργος Κασαπίδης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε για ακόμα μία φορά ο Περιφερειάρχης, η διαβεβαίωση είναι πως το νέο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση εντός των επόμενων ημερών, ενώ για πρώτη φορά ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε περικοπή κονδυλίων από άλλα έργα του ΠΕΠ ώστε να καθοδηγηθούν σε προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων, εφόσον δοθεί η απαραίτητη έγκριση από τα αρμόδια όργανα.

Ο Περιφερειάρχης επέλεξε να μη σηκώσει τους τόνους απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν και αναφέρθηκε σε «ανυπόστατα πράγματα» τα οποία υποστηρίζουν, ενώ υποστήριξε πως κάποιοι παίζουν με τον πόνο των πολιτών αλλά η πληροφόρηση που τους παρέχουν δεν βοηθάει:

«Κάποιοι παίζουν με τον πόνο των συμπολιτών μας, προσπαθούν να κερδίσουν τη συμπάθεια τους. Προσωπικά θα επικοινωνήσω την αλήθεια. Κανένας δεν θα υποδαυλίσει τον κανιβαλισμό. Δεν βρίσκονται δίπλα στους πολίτες αλλά απέναντι τους, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με τις ενέργειές τους αυτές».

Ο «Π» ρώτησε τον Περιφερειάρχη, για το αν υπήρχε δυνατότητα παρέμβασης στα κριτήρια και κυρίως στο θέμα του ανωτέρου ορίου επιδότησης, ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο ενείχε κινδύνους νομικών προσφυγών «ενώ θα κατηγορούμασταν για επηρεασμό αποτελεσμάτων».

Όπως είπε στην αρχή όταν δομήθηκε το πρόγραμμα κάποιοι εισηγήθηκαν ανώτερο όριο 50000 ευρώ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επέλεξε όμως τα 40000

Όπως σας ενημέρωσε ο «Π» με προηγούμενες αναρτήσεις, ο Περιφερειάρχης παρείχε πλήρη κάλυψη στους συνεργάτες του, σημειώνοντας πως κανείς δεν εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ώστε να τύχει ευνοϊκών επιδοτήσεων από το πρόγραμμα, ενώ έδωσε στοιχεία για τους κλάδους που επιδοτήθηκαν.

Ζήσης Πιτσιάβας

e-ptolemeos