7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Αληθινό θράσος» (2010) σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν

Περιπέτεια γουεστερν –  Στη μετεμφυλιακή Αμερική του 1870, η 14χρονη Μάτι που βλέπει μπροστά στα μάτια της να δολοφονείται ο πατέρας της για μερικά δολάρια, από τους υποτακτικούς τους στο κτήμα αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της και να αποδώσει δικαιοσύνη… Φτάνει, λοιπόν, στο Αρκάνσας με σκοπό να βρει το δειλό Τομ Τσέινι που λέγεται πως σκότωσε τον πατέρα της και ζητά τη βοήθεια ενός φιλικού προς το αλκοόλ, μονόφθαλμου, ομοσπονδιακού αστυνομικού, του Ρούστερ Κόγκμπερν, ο οποίος, παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, δέχεται τελικά να τη βοηθήσει, και να τον καταδιώξει. Τον Τσέινι όμως καταδιώκει και ένας άλλος αστυνομικός, ο Λα Μπιφ, που θέλει κι αυτός από την πλευρά του να τον συλλάβει και να τον παραδώσει στις αρχές του Τέξας, ώστε να δικαστεί εκεί κι εκείνος να πάρει την αμοιβή της επικήρυξής του… Οι τρεις τους τώρα, καθένας για τους δικούς του λόγους, αναζητούν τον Τσέινι δίχως να ξέρει κανείς τους πού θα τους βγάλει αυτή η περιπέτεια.

Παίζουν: Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιμον, Τζος Μπρόλιν.

*Open, Τρίτη 23/2, στις 22:00

«Κόκκινη αυγή» (2012) σκηνοθεσία Νταν Μπράντλεϊ

Περιπέτεια – Οι ανυποψίαστοι πολίτες της περιοχής Σπόκεϊν στη Ουάσιγκτον, ξυπνούν ένα πρωί αντικρίζοντας αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι πέφτουν από τον ουρανό σε μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά των Η.Π.Α. Σύντομα ολόκληρη η πόλη είναι υπό τον έλεγχο του εχθρού. Μια ομάδα όμως θαρραλέων εφήβων αποφασίζει να αγωνιστεί ξεκινώντας έναν σκληρό πόλεμο εναντίον των επιδρομέων με σκοπό να πάρουν πίσω την πόλη τους – και την ελευθερία τους… Ριμέικ της κλασικής ταινίας δράσης του 1984, που είχε σκηνοθέτη τον Τζον Μίλιους και πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σουέιζι

Παίζουν:Κρις Χέμσγουορθ, Αντριάν Παλίκι, Τζος Χάτσερσον, Τζος Πεκ, Ίζαμπελ Λούκας.

*Mega, Τρίτη 23/2, στις 21:00

«Στάκαμαν!» (2001) σκηνοθεσία Αντώνης Καφετζόπουλος

Κομεντί – O Κώστας (Αντώνης Καφετζόπουλος), ένας αδιόριστος καθηγητής μαθηματικών, κληρονομεί από τη μητέρα του την οικογενειακή επιχείρηση στην Καστοριά. Υπό έναν όρο όμως: Θα πρέπει να αναλάβει υπό την προστασία του δυο τρόφιμους του Γηροκομείου Αθηνών∙ τον Πέτρο (Δημήτρης Καλλιβωκάς) και τον Πάυλο (Σπύρος Καλογήρου). Η διαθήκη αποκαλύπτει πως ένας από τους δύο είναι ο πραγματικός πατέρας του Κώστα. Ποιος όμως; Με αφορμή την κληρονομιά και επιθυμώντας να πάρει την κηδεμονία της κόρης του, ο Κώστας κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή του. Όμως, ο δρόμος για την Καστοριά είναι μακρύς και τα επεισόδια πολλά, καθώς οι δύο γέροι προσπαθούν με χίλια κόλπα να εκτοπίσουν ο ένας τον άλλον και να ανακαλύψουν ποιος είναι ο πατέρας του Κώστα.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Σπύρος Καλογήρου, Δάφνη Κουτσάφτη, Βαλέριος Ελευθεριάδης, Μαρία Θεοδώροβα, Δημήτρης Σταρόβας Guest Stars: Κλέων Γρηγοριάδης, Γιώτα Φέστα, Αντώνης Τέμπος, Αντώνης Κανάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 23/2, στις 22:00

«Ο Ιδρυτής μιας Αυτοκρατορίας» (2016) σκηνοθεσία Τζον Λι Χάνκοκ

Βιογραφικό δράμα – Νότια Καλιφόρνια, 1950. Ο Ρέι Κροκ, ένας πλανόδιος πωλητής μιλκσέικ στο Ιλινόι, γνωρίζει τους Μακ και Ντικ ΜακΝτόναλντ, ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου με εξειδίκευση στα μπέργκερ και εντυπωσιάζεται από το ταχύτατο σύστημα παρασκευής φαγητού που έχουν αναπτύξει. Πιστεύοντας ότι υπήρχε η προοπτική για την εκκίνηση μιας αλυσίδας εστιατορίων, κατορθώνει να πάρει την εταιρία από τα αδέρφια ΜακΝτόναλντ και να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων γνωστή μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Μάικλ Κίτον, Λόρα Ντερν, Νικ Όφερμαν,Τζον Κάρολ Λίντς, Πάτρικ Γουίλσον, Μπ.Τζ. Νόβακ, Λίντα Καρντελίνι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 23/2, στις 22:00

«28 Εβδομάδες μετά» (2007) σκηνοθεσία Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας – Έξι μήνες μετά το τρομερό χτύπημα ενός φονικού μεταδοτικού ιού στα βρετανικά νησιά , αμερικανικές δυνάμεις σπεύδουν να διασφαλίσουν μια απομονωμένη ζώνη του Λονδίνου με σκοπό την επανασύσταση του κράτους. Παρόλα αυτά, η πόλη δεν αργεί να γίνει ξανά μια κόλαση και να ξεσπάσει χάος, μετά την εκ νέου επίθεση μολυσμένων ατόμων από τον ιό. Παράλληλα, μια ομάδα επιζώντων προσπαθεί να επιβιώσει από τα τρομακτικά ζόμπι και όχι μόνο…

Παίζουν: Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ρόουζ Μπερν, Ίντρις Έλμπα, Τζέρεμυ Ρένερ, Χάρολντ Πέρινο, Καθρίν ΜακΚόρμακ.

*Alpha, Τρίτη 23/2, στις 23:00

«Ειδική ομάδα Sweeney» (2012) σκηνοθεσία Νικ Λοβ

Αστυνομική περιπέτεια – Η «Flying Squad» της αστυνομίας του Λονδίνου είναι μια ομάδα με σκληροτράχηλους αστυνομικούς που χρησιμοποιούν κάθε νέα τεχνολογία κι έχουν ως μότο τους το η βία χτυπιέται με βία. Αρχηγός είναι ο Frank Haskins που έχει να τα βάλει και με τη δημόσια κριτική επί των μεθόδων της ομάδας. Η δράση ξεκινά με την έρευνα για φήμες περί μιας ληστείας τράπεζας και τον πνιγμό μιας γυναίκας ως συνέπεια μιας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο. Έχει μπόλικα κλισέ – πολλά περισσότερα απ? όσα μπορείς να βρεις σε μια μέση αστυνομική περιπέτεια – αλλά έχει ενδιαφέρον και δεν ενοχλούν τόσο, κάτι που κάνει την ταινία υποφερτή.

Παίζουν: Damian Lewis, Ben Drew, Hayley Atwell, Ray Winstone.

*Open, Τρίτη 23/2, στις 23:30

«Δύσκολος στόχος 2» (2017) σκηνοθεσία Ροέλ Ρεϊνέ

Περιπέτεια  – Ο Γουές είναι πρωταθλητής πολεμικών τεχνών, που όμως έχει χάσει την υπόληψή του και έχει πια αποσυρθεί. Η πρόταση να αγωνιστεί ξανά με αμοιβή χιλιάδες δολάρια στη Μιανμάρ, είναι σχεδόν μονόδρομος για εκείνον και την καριέρα του. Όταν φτάνει εκεί αντιλαμβάνεται πως είναι απλά το θύμα ενός ανθρωποκυνηγητού, που έχει ξεκινήσει, χωρίς να το ξέρει. Σύντομα, ο ίδιος θα πρέπει να σώσει τη ζωή του από τους διώκτες του, αντιστρέφοντας τους όρους και κάνοντάς τους εκείνους θύματά του…

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Ρόμπερτ Νέπερ, Ρόνα Μίτρα.

*Star, Τρίτη 23/2, στις 23:45