9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλο ένα βράδυ Παρασκευής έφτασε. Αφού δεν μπορείς να κανονίσεις έξοδο, μην ανησυχείς διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες και απόλαυσε στο έπακρο την ζωή του σπιτόγατου.

«Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ» (2010) σε σκηνοθεσία Ρομπ Λέτερμαν

Φαντασίας  –  Ο Γκιούλιβερ, ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας, δουλεύει στο ταχυδρομείο για να βγάζει τα προς το ζην. Μια μέρα θα του ανατεθεί κατά λάθος να γράψει ένα ταξιδιωτικό άρθρο για το Τρίγωνο των Βερμούδων. Το ταξίδι που κάνει, παίρνει μια απροσδόκητη τροπή κι έτσι ο Γκιούλιβερ ανακαλύπτει ένα νησί, όπου κατοικούν μικροσκοπικά πλασματάκια, οι Λιλιπούτειοι. Ενώ στην αρχή πιάνεται αιχμάλωτος από τα μικρά εργατικά ανθρωπάκια, τελικά αναγνωρίζεται ως ήρωάς τους…

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Αμάντα Πιτ, Τζέισον Σίγκελ, Έμιλι Μπλαντ.

*Open, Παρασκευή 26/2 στις 21:00

«Ξύπνα Βασίλη» (1969) σε σκηνοθεσία Δαλιανίδης Γιάννης

Κωμωδία – Ο Βασίλης, ο οποίος διακατέχεται από συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις, διαπληκτίζεται συνεχώς με τον αριστερό συνάδελφό του. Στην Αθήνα έρχονται η μάνα και η αδερφή του, η οποία επίσης είναι αριστερή. Ο Βασίλης αρχίζει και ανησυχεί. Όταν η αδελφή θα ερωτευτεί τον ομοϊδεάτη της συνάδελφο του συντηρητικού αδελφού της και θα τον παντρευτεί, οι αντιρρήσεις του Βασίλη κορυφώνονται. Θα απολυθεί επειδή ζήτησε αύξηση και θα αρνηθεί για πρώτη φορά να αγοράσει το λαχνό, ο οποίος θα δώσει μια περιουσία στον συνάδελφό του. Ο Βασίλης θα χάσει τα λογικά του και θα νοσηλευτεί σε κλινική. Παίρνοντας εξιτήριο, θα διαπιστώσει ότι το πλούσιο πλέον ζευγάρι, με τις άλλοτε αριστερές πεποιθήσεις, έχει μεταβληθεί σε αυτό που ακριβώς απεχθανόταν παλιά.

Παίζουν: Ζαφειρίου Ελένη, Χριστοφορίδης Περικλής, Μαυρόπουλος Άγγελος, Τσιτσόπουλος Γιώργος, Κωνσταντίνου Γιώργος, Κεδρακάς Νάσος, Αλεξανδράκης Αλέκος, Κούκης Δημήτρης, Δοξαράς Χρήστος, Στυλιανού Κόκκα, Φρυδάτη Εύα, Γούναρη Ανθή, Ναθαναήλ Έλενα, Καββαδία Τασσώ, Μιχαλακόπουλος Γιώργος κ.α.

*Mega, Παρασκευή 26/2 στις 21:00

«Η Ρένα είναι Οφ-Σάιντ» (1972) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία – Μια μοδίστρα, η Ρένα, αδυνατώντας να παραδώσει ένα φόρεμα λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει ο διάσημος ποδοσφαιριστής Χούλιο Μπάλμας, εξοργίζεται και χαστουκίζει τον Χούλιο. Οι μάρτυρες πιστεύουν πως πρόκειται για την μητέρα του και σύντομα οι διάφοροι ποδοσφαιρικοί παράγοντες την εκλιπαρούν να πείσει τον Χούλιο να υπογράψει στην ομάδα τους. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Χούλιο ερωτεύεται την κόρη της Ρένας, και η ίδια τσακώνεται με τον άντρα της αρνούμενη να δώσει την κόρη της σε ποδοσφαιριστή.

Παίζουν:Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Γαλανός, Δημήτρης Νικολαϊδης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Άρης Μαλιαγρός, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νίκος Δενδρινός, Περικλής Χριστοφορίδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης κ.α.

*Alpha, Παρασκευή 26/2 στις 21:50

«Οι Κληρονόμοι» (1964) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο θείος Αργύρης αφήνει κληρονομιά στα τρία ανιψιά του τον οίκο μόδας που είχε – μια εξαιρετικά καλοστημένη και κερδοφόρα επιχείρηση. Κληρονόμοι είναι ο κουρέας Παναγιώτης, ο Σώτος, ο οποίος είναι άνεργος αλλά ελπίζει να ανοίξει κάποτε ένα χορευτικό κέντρο, και η χορεύτρια Μαίρη. Αλλά και τον Ρίκο, το διευθυντή του οίκου του, δεν τον άφησε παραπονεμένο ο μακαρίτης. Σε κάθε αρσενικό κληρονόμο αφήνει το 24% της επιχείρησής του, ενώ στην ανιψιά του, το 28%. Όμως τέσσερα μερίδια για μια τέτοια κληρονομιά είναι πολλά και από εδώ ξεκινούν όλες οι παρεξηγήσεις και τα κωμικά απρόοπτα.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Έλσα Ρίζου, Περικλής Χριστοφορίδης, Κατερίνα Γιουλάκη, Νικήτας Πλατής, Σάσα Καζέλη.

*Ant1, Παρασκευή 26/2 στις 22:00

«Monster» (2003) σε σκηνοθεσία Πάτι Τζέκινς

Βιογραφικό δράμα – Μια βασανισμένη γυναίκα με τραυματική παιδική ηλικία, που έχει καταλήξει να πουλά το κορμί της για να επιβιώσει, βρίσκεται χαμένη στην άκρη μιας αφιλόξενης λεωφόρου της Φλόριντα, όταν γνωρίζει μια μοναχική κοπέλα, τη Σέλμπι. Οι δύο γυναίκες θα έρθουν πολύ κοντά και θα αποφασίσουν να μείνουν μαζί, αναζητώντας μια διέξοδο στις ζωές τους. Όμως η επιστροφή στην πορνεία και ένα απρόβλεπτο γεγονός, θα οδηγήσουν σε μια αιματηρή σειρά δολοφονιών.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Κριστίνα Ρίτσι, Μπρους Ντερν, Λι Τέργκεσεν, Σκοτ Γουίλσον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 26/2 στις 22:00

«Φιλιά στα κρυφά» (2016) σε σκηνοθεσία Didier Bivel

Δράμα  – O 16χρονος Νατάν είναι καινούργιος στην πόλη. Σε ένα πάρτι έρχεται πολύ κοντά με τον συμμαθητή του, Λουί. Κάποιος απαθανατίζει κρυφά το στιγμιότυπο και «ανεβάζει» τη φωτογραφία στο Facebook. Έτσι ξεκινάει μια δυνατή ιστορία που αγγίζει θέματα όπως τον σχολικό εκφοβισμό, την ομοφοβία, την αποδοχή του άλλου και τον ρόλο δασκάλων και γονέων στην προαγωγή του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Παίζουν:Patrick Timsit, Barbara Schulz, Bruno Putzulu.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 26/2 στις 22:00

«Η Βασιλεία των δολοφόνων» (2010) σε σκηνοθεσία Τσάο-Μπιν Σου

Περιπέτεια – Στην αρχαία Κίνα, μια ικανότατη δολοφόνος έχει στην κατοχή της το λείψανο ενός βουδιστή μοναχού. Προσπαθώντας να επιστρέψει το λείψανο στο σημείο όπου ήταν αρχικά τοποθετημένο, θέτει τον εαυτό της σε θανάσιμο κίνδυνο, καθώς μια ομάδα δολοφόνων, στην οποία ήταν μέλος παλιά, την κυνηγάει για να πάρει το λείψανο το οποίο έχει μια αρχαία μυστική δύναμη.

Παίζουν: Μισέλ Γεό, Λέον Ντάι, Γου-Σουνγκ Τζουνγκ.

*Open, Παρασκευή 26/2 στις 22:45

«Παιχνίδια δολοφόνων» (2011) σε σκηνοθεσία Ερνι Μπάρμπαρας

Δράσης – Ο Μραζίλ και ο Ρόλαντ Φλιντ είναι οι δύο καλύτεροι δολοφόνοι στον κόσμο, αλλά άγνωστοι μεταξύ τους. Ενώ ο Φλιν είναι εξαίρετος σκοπευτής, ο Μπραζίλ είναι εξειδικευμένος στο μαχαίρι. Αυτοί οι δύο δολοφόνοι, θα έχουν μια δύσκολη συνεργασία και θα γίνουν ο εφιάλτης του καρτέλ ναρκωτικών που υποστηρίζεται από την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ Αντκινς, Ιβάν Κέιν.

*Mega, Παρασκευή 26/2 στις 22:50

«Damascus Cover» (2013) σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Ζέλικ Μπερκ

Κατασκοπευτικό θρίλερ – Ο κατάσκοπος της Μοσάντ, Άρι, αναλαμβάνει να φυγαδεύσει από τη Δαμασκό έναν επιστήμονα χημικών όπλων μαζί με την οικογένειά του. Όμως η αποστολή θα αποτύχει και ο Άρι θα αναγκαστεί να εισχωρήσει σε μια μυστική οργάνωση. Συνειδητοποιώντας ότι απλά αποτελεί ένα πιόνι σε ένα πολύ μεγαλύτερο σχέδιο, από ότι μπορούσε να φανταστεί, ο Άρι ξέρει πλέον ότι η επιβίωση είναι η μόνη επιλογή…

Παίζουν: Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, Ολίβια Θέρλμπι, Ίγκαρ Ναόρ, Τζον Χαρτ, Άκι Αβνί.

*Star, Παρασκευή 26/2 στις 23:45