9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Εννιά διαφορετικές επιλογές έχει απόψε το cine – βράδυ του Σαββάτου στην τηλεόρασή σου.

«Indiana Jones και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» (2008) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια – 1957, και ο Ψυχρός Πόλεμος μαίνεται. Αποτυγχάνοντας να εμποδίσει τους Σοβιετικούς να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εύρημα του αμερικανικού στρατού, ο Ιντιάνα Τζόουνς πέφτει σε δυσμένεια από το FBI και απομακρύνεται από το πανεπιστήμιο. Η γνωριμία του με έναν παρορμητικό νεαρό θα τον οδηγήσει στο Περού και την αναζήτηση του μυθικού κρυστάλλινου κρανίου του Άκατορ, μια περιπέτεια κατά την οποία θα συναντήσει πολλούς παλιούς φίλους κι εχθρούς.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Σία ΛαΜπεφ, Κέιτ Μπλάνσετ.

*Open, Σάββατο 27/2, στις 21:00

«Κόντρα σε όλους» (2016) σε σκηνοθεσία Thierry Binisti

Δράμα –  Η ταινία αυτή είναι μια αφύπνιση για την βιομηχανία φαρμάκων, που μπορεί να σώσει ζωές, αλλά και να τις πάρει. Η άνεργη Οντρέ δεν είναι αγωνίστρια. Μένει μόνη με τον 16χρονο γιο της, Ενζό, ένα έξυπνο αγόρι που πηγαίνει σε αθλητικό σχολείο. Μια μέρα, βρίσκεται ξαφνικά να παλεύει για τη ζωή του, μετά τη λήψη ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Ενώ οι γιατροί αρνούνται να επιβεβαιώσουν τη σχέση ανάμεσα στο φάρμακο και την κατάστασή του, η Οντρέ παλεύει να μάθει την αλήθεια σε έναν κόσμο για τον οποίο δεν γνωρίζει τίποτα, σε μια μάχη όπου μπορεί να χάσει τελικά πολύ περισσότερα.

Παίζουν: Cécile Bois, Loup-Denis Elion, Isabelle Renauld.

ΕΡΤ3, Σάββατο 27/2, στις 22:00

«Ant – Man» (2015) σε σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Δρ. Χανκ Πιμ, διακεκριμένος επιστήμονας και εφευρέτης του μυστικού σωματιδίου «Pym», που επιτρέπει τη σμίκρυνση ανθρώπων, ζώων και πραγμάτων σε πολύ μικρές διαστάσεις, φοβάται ότι ο Ντάρεν Κρος, πρώην προστατευόμενός του και τώρα αδίστακτος ανταγωνιστής του, έχει εφεύρει κάτι παρόμοιο. Τρομοκρατημένος από τη σκέψη και μόνο ότι ένα τόσο πανίσχυρο όπλο βρίσκεται σε επικίνδυνα χέρια, αποφασίζει να συνεργαστεί με τον Σκοτ Λανγκ, έναν δαιμόνιο διαρρήκτη, που μπορεί να εγγυηθεί την κλοπή και καταστροφή των σχεδίων του ανταγωνιστή του. Για να τα καταφέρουν όμως, ο Σκοτ θα πρέπει να αποκτήσει τις ικανότητες και τις δυνάμεις ενός… μυρμηγκιού. Με τη βοήθεια ενός στρατού αυτών των εντόμων, θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την πώληση της εφεύρεσης του Ντάρεν Κρος σε μια τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει να ρίξει τον πλανήτη στο απόλυτο χάος. Μένει να δουν και αν θα τα καταφέρουν…

Παίζουν: Πολ Ραντ, Εβάντζελιν Λίλυ, Κόρεϊ Στολ, Μπόμπι Καναβάλε, Μάικλ Πένια, Τιπ «T.I.» Χάρρις, Άντονι ΜακΚι, Μάικλ Ντάγκλας.

*Alpha, Σάββατο 27/2, στις 22:00

«Επτά Ζωές» (2008) σε σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο 

Δράμα – Ο Μπεν Τόμας, εφοριακός υπάλληλος με σκοτεινό παρελθόν που βαραίνει τη συνείδησή του, επιλέγει εφτά άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και προσπαθεί να τους βοηθήσει για να εξιλεωθεί.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Ροζάριο Ντόουσον, Γούντι Χάρελσον.

*Μακεδονία, Σάββατο 27/2, στις 23:00

«Rocketman» (2019) σε σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Δράμα – Μιούζικαλ – Στο απόγειο της δόξας του, ο Έλτον Τζον διηγείται τη ζωή και την καριέρα του σε μια ομάδα ασθενών μιας κλινικής αποτοξίνωσης.

Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.

*Open, Σάββατο 27/2, στις 23:45

«Jarhead» (2005) σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Πολεμικό – Τέλη της δεκαετίας του 80. Ο Άντονι «Σουόφ» Σουόφορντ, φοιτητής από το Σακραμέντο, μόλις κατατάχθηκε στο Σώμα Πεζοναυτών. Η βασική εκπαίδευση τελειώνει και τώρα ο Σουόφ είναι ελεύθερος σκοπευτής, πανέτοιμος για όλα. Τουλάχιστον έτσι νομίζει… Με το ξέσπασμα του Πολέμου του Κόλπου, η διμοιρία του Σουόφ μετατίθεται στη Σαουδική Αραβία. Μετά από 175 μέρες απραξίας, αφόρητης ζέστης, και διαρκούς εκνευρισμού ξεκινά η περίφημη επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου». Μέσα σε πέντε μέρες, ο Σουόφ και η διμοιρία του θα γίνουν μάρτυρες φρικαλεοτήτων, θα προσπεράσουν απανθρακωμένα πτώματα, φλεγόμενες πετρελαιοπηγές και ίσως να αρπάξουν την ευκαιρία για ν αποδείξουν στους εαυτούς τους πως είναι ικανοί να σκοτώσουν. Άλλωστε, γι αυτό το λόγο δεν βρίσκονται εκεί;

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Τζέικ Γκίλενχαλ, Σκοτ Μακ Ντόναλντ, Πίτερ Σκάρσγκαρντ.

*Ant1, Σάββατο 27/2, στις 00:00

«L» (2012) σε σκηνοθεσία Μπάμπης Μακρίδης

Κωμωδία –  Ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μάκης Παπαδημητρίου, Ελευθέριος Ματθαίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Σταύρος Ράπτης, Θανάσης Δήμου, Χριστόφορος Σκαμνάκης, Γιάννης Μποσταντζόγλου.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 27/2, στις 00:00

«Game Night» (2018) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Γκόλντσταϊν, Τζον Φράνσις Ντέιλι

Κωμωδία – Ο Μαξ και η Άνι είναι φανατικοί των επιτραπέζιων παιχνιδιών και ετοιμάζονται για ένα game night με άλλα δύο φιλικά ζευγάρια και τον χαρισματικό και αστείο αδερφό του Μαξ, τον Μπρουκς. Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα, ο τελευταίος τους προκαλεί με ένα παιχνίδι μυστηρίου, γεμάτο απαγωγές, κακοποιούς και μυστικούς πράκτορες, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού δεν είναι τόσο ευδιάκριτα. Και όταν ο Μπρουκς πέφτει θύμα απαγωγής, είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού ή όχι; Οι έξι, ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, παίκτες τα παίζουν όλα για όλα για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Κάιλ Τσάντλερ.

*Star, Σάββατο 27/2, στις 00:00

«Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 1 – Η αόρατη απειλή» (1999) σε σκηνοθεσία Τζόρτζ Λούκας

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας –  Ο δάσκαλος τζεντάι Κουί-Γκον Τζιν και ο μαθητής του, ιππότης τζεντάι Όμπι-Ουάν Κενόμπι μαζί με τον νέο τους φίλο Τζαρ Τζαρ Μπινκς σώζουν την βασίλισσα Αμιντάλα, η οποία κινδύνευε με αιχμαλωσία από τον στρατό της Ομοσπονδίας που είχε καταφθάσει στον πλανήτη Νάμπου. Όλοι μαζί θα καταφέρουν να αποδράσουν στον πλανήτη Τατουίν, όπου οι δύο τζεντάι βρίσκουν στον δρόμο τους τον Άνακιν Σκαϊγουόκερ, έναν 9χρονο σκλάβο, ο οποίος είναι ασυνήθιστα ισχυρός στο χάρισμα της Δύναμης. Όλη η ομάδα θα πρέπει να αποτρέψει τα επεκτατικά σχέδια της Ομοσπονδίας και του διαβολικού ηγέτη των Σιθ, Νταρθ Μολ.

Παίζουν:  Λίαμ Νίσον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζέικ Λόιντ, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Περνίλα Όγκαστ, Όλιβερ Φορντ, Ντέιβις, Άχμεντ Μπεστ, Χιού Κούαρσι.

*Alpha, Σάββατο 27/2, στις 00:30