Οι πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου

Νομίζατε ότι στην Ελλάδα οι νόμοι είναι λάθος; Δείτε 20 σουρεάλ υποχρεώσεις και απαγορεύσεις από όλον τον κόσμο και αναθεωρήστε.

του Νικόλα Γεωργιακώδη

«Μα καλά, τι σκεφτόντουσαν;», αναρωτιόμαστε όταν βλέπουμε μερικούς από τους πιο παράξενους νόμους χωρών του κόσμου. Νόμους που σε κάνουν να απορείς για την ψυχική υγεία των νομοθετών.

Όπως και να’χει οι νόμοι αυτοί ισχύουν σε κάποια σημεία του πλανήτη Γη και είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Διαβάστε μερικούς από τους πιο τρελούς παρακάτω.

*Στο Ohio είναι παράνομο να μεθύσετε ένα ψάρι.
*Στο Μισούρι, αν ένας άνδρας θέλει να ξυριστεί, απαιτείται ειδική άδεια.
*Στο Kentucky από την άλλη, είσαι «εγκληματίας» αν βάψεις το γκαζόν σου κόκκινο. Όλα τα άλλα χρώματα επιτρέπονται. Επιπλέον, όλοι οι κάτοικοι της ίδιας πολιτείας είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μπάνιο τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.
*Στην Βιρτζίνια, οι κότες επιτρέπεται να κάνουν αβγά από τις 8.00 ως τις 16.00.
*Στην πολιτεία της Ιντιάνα, οι πειραματισμοί με τα παιχνίδια δεν εγκρίνονται: Είναι παράνομο να ντύσεις την Barbie με τα ρούχα του Κεν.
* Στην Πενσυλβάνια απαγορεύεται να δέσεις ένα δολάριο από σπάγκο και να το τραβήξεις όταν κάποιος πάει να το πιάσει. Ένα τέτοιο απάνθρωπο φαινόμενο-μάστιγα έπρεπε να εξαλειφθεί.
*Στην Αγγλία, δεν μπορείτε να πεθάνετε στα κτίρια της Βουλής. Ακόμη κι αν σας έρθει η ακατανίκητη επιθυμία, πρέπει να… ζήσετε, αλλιώς θα είστε ένας νεκρός που σπάει τον νόμο.
*Επίσης, αν είστε κάτοικος της Γηραιάς Αλβιόνας, δεν μπορείτε να κρεμάσετε το κρεβάτι σας από το παράθυρο, να φάτε κρεατόπιτες ανήμερα των Χριστουγέννων, να οδηγείτε ταξί αν δεν είστε εφοδιασμένοι με ένα δεμάτι άχυρα ή αν μεταφέρετε κουνέλια, σκυλιά και πτώματα, να καλέσετε αντίστοιχα ένα ταξί αν έχετε πανούκλα, να σκοτώσετε έναν Σκωτσέζο εκτός κι αν κουβαλάει τόξο και βέλη, να κολλήσετε ένα γραμματόσημο με την βασίλισσα ανάποδα και να περάσετε με τα… βόδια σας από τους δρόμους του Λονδίνου. Το ξέρουμε ότι το θέλατε πολύ αλλά…
* Όταν κάποιος τρώει σε εστιατόριο στη Δανία, δεν υποχρεούται να πληρώσει τον λογαριασμό, εάν, με δική του εκτίμηση, δεν αισθάνεται χορτάτος στο τέλος του γεύματος.
*Στην Γαλλία, απαγορεύεται να ονομάσετε το γουρούνι σας Ναπολέων. Απλά πράγματα.
* Στην Ιρλανδία, το φύσημα στις λάμπες του δρόμου είναι παράνομο. Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο, αλλά σκεφτείτε ότι ο νόμος επιβλήθηκε όταν ακόμη οι λάμπες βρίσκονταν στην τεχνολογία της… φλόγας.
*Στην Σουηδία είναι παράνομο να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μιας ιερόδουλης. Ωστόσο, οι ιερόδουλες στην Σουηδία είναι νόμιμες.
*Στην Ελβετία, είναι παράνομο για έναν άνδρα να «ανακουφιστεί» όρθιος μετά τις 10μ.μ., ενώ στην Πορτογαλία απαγορεύεται να κάνετε το «ψιλό» σας στην θάλασσα. Μακάρι να γινόταν και στην Ελλάδα αυτό!
*Στην Ιταλία, όποιος θεωρείται παχύσαρκος δεν πρέπει να φοράει ρούχα από πολυεστέρα.
*Στον Λίβανο, η σεξουαλική επαφή ενός άνδρα με ένα αρσενικό ζώο τιμωρείται με θάνατο. Η σεξουαλική επαφή με ένα θηλυκό ζώο είναι απλώς νόμιμη.
*Στο Hong Kong, αν μία γυναίκα πιάσει τον σύζυγό της να την απατά, μπορεί να τον σκοτώσει. Μόνη προϋπόθεση είναι να το κάνει με τα χέρια της και χωρίς κανένα άλλο φονικό αντικείμενο.
*Στο Ισραήλ, όποιος σκαλίζει την μύτη του την Κυριακή, κινδυνεύει να συλληφθεί.
*Στους νήσους Σαμόα, ένας άνδρας απαγορεύεται από τον νόμο να ξεχάσει τα γενέθλια της
* Στην Ταϊλάνδη δεν επιτρέπεται να οδηγείτε χωρίς πουκάμισο και δεν πρέπει ποτέ να βγαίνετε από το σπίτι σας χωρίς εσώρουχα.
* Στην Τσεχία δεν θα βρείτε στα ταξί μόνο μονή και διπλή ταρίφα. Με νόμο, επιβάλλεται να υπάρχει και μία τρίτη, η οποία αρκεί για να πανικοβάλει τον πελάτη. Η τριπλή ταρίφα χρησιμοποιείται σε όλες τις κούρσες ταξί μετά από… πυρηνική έκρηξη.

Αν σας ενδιαφέρουν αντίστοιχου στιλ νόμοι από όλον τον κόσμο, τότε στο βιβλίο The Law is an Ass του Ριτσαρντ Χάπερ θα βρείτε όλους τους παραπάνω, και δεκάδες ακόμα. http://www.amazon.co.uk/The-Law-Is-An-Ass/dp/1906889562