9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τι καλύτερο από το να δεις μια καλή ταινία την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Γιαυτό διάλεξε ανάμεσα σε κωμωδία, δράση, περιπέτεια ή σε Θρίλερ.

«Η Μάσκα Του Ζορό» (1998) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης – Ο ηλικιωμένος Δον Ντιέγκο, που ήταν παλιά ο θρυλικός Ζορό δραπετεύει από την φυλακή και γυρίζει στο παλιό του σπίτι. Θα γνωρίσει έναν νέο κλέφτη που θα τον εκπαιδεύσει για να γίνει ο νέος Ζορό. Σκοπός τους είναι να καταστρέψουν τα σχέδια των παλιών Δον, που εκμεταλλεύονται τους κατοίκους της περιοχής και πλουτίζουν εις βάρος τους.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

*Mega, Κυριακή 14/2 στις 21:00

«Ο Άνθρωπος της Καρπαζιάς» (1969) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Ανέστης, ένας άνθρωπος που όλοι τον έχουν του χεριού τους και η καρπαζιά πάει σύννεφο, ιδίως από τον φίλο του Παντελή, κάποια στιγμή πιστεύει ότι αποκτά τις υπερδυνάμεις, που πάντα ονειρευόταν, παίρνοντας τα ειδικά χάπια, που του χορηγεί για πλάκα ο φοιτητής της ιατρικής και φίλος του, Φιλήμων. Στην πραγματικότητα, τα χάπια αυτά είναι ασπιρίνες, αλλά ο Ανέστης πιστεύει τόσο πολύ στη δύναμή τους, ώστε αποκτά αυτοπεποίθηση. Παύει να είναι άνθρωπος της καρπαζιάς, τα βάζει με τα πρωτοπαλίκαρα του Αρίστου, που θέλει να αρπάξει το καφενείο του Μελέτη, πατέρα της Νίκης, της κοπέλας, που ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του αλλά εκείνος δεν το είχε καταλάβει. Ο Ανέστης έχει μάτια μόνο για τη Μαριάννα, μια τραγουδίστρια, που θέλει να γίνει σταρ του κινηματογράφου. Στο τέλος, ο Ανέστης καταλαβαίνει την κοροϊδία και όχι μόνο κερδίζει τη Νίκη αλλά βάζει στη θέση τους και τα αφεντικά του, δύο απατεώνες, που έτρωγαν τα λεφτά του κοσμάκη πουλώντας ανύπαρκτα διαμερίσματα.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Βουτσάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Παπαναστασίου, Δημήτρης Μπισλάνης, Μαίρη Μεταξά, Θάνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Ιάκωβος Ψαρράς, Γιώργος Παπαζήσης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Μάκης Δεμίρης.

Η ταινία προβάλλεται επιχρωματισμένη.

*Mega, Κυριακή 14/2 στις 21:00

«xXx: Επανεκκίνηση» (2017) σε σκηνοθεσία Ντι Τζέι Καρούζο

Περιπέτεια – Πρώην αθλητής των extreme-sport κι έπειτα υπερ-πράκτορας, ο Ξάντερ Κέιτζ θεωρούνταν νεκρός, αλλά απλά βρίσκονταν σε αυτοεξορία. Βγαίνοντας από αυτή, τον περιμένει ο θανάσιμος πολεμιστής Ξιάνγκ και η ομάδα του, σε μια κούρσα για να ανακτηθεί ένα φαινομενικά ασταμάτητο υπερόπλο, γνωστό ως το Κουτί της Πανδώρας. Ο Ξάντερ επιστρατεύει μια νέα ομάδα υπάκουων συντρόφων, και βρίσκεται διαμέσου συνομωσίας που φτάνει ως τα υψηλότερα κλιμάκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ντόνι Γεν, Ντιπίκα Παντούκον, Κρις Γου.

*Open, Κυριακή 14/2 στις 21:00

«Αυτοκίνητα 2» (2011) σε σκηνοθεσία Τζον Λάσιτερ

Animation – Ο Κεραυνός Μακουίν, το κόκκινο αγωνιστικό που κατέκτησε το τοπικό κύπελλο στην πρώτη ταινία, τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια πιο… διεθνή πρόκληση – τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αυτοκινήτου. Όμως αυτοί οι αγώνες ταχύτητας θα τους ξεβολέψουν από τις γνωστές διαδρομές τους, αφού απαιτούν την παρουσία τους σε τρία διαφορετικά σημεία του πλανήτη: το πολύβουο Τόκιο, την κοσμοπολίτικη παραθαλάσσια πόλη της Ιταλίας, Πόρτο Κόρσα και το αριστοκρατικού Λονδίνο. Ο Κεραυνός Μακουίν φυσικά δε χρειάζεται να ανησυχεί, αφού μαζί του θα είναι και ο καλός του φίλος, Μπάρμπας. Ωστόσο, οι εκπλήξεις και οι ανατροπές που τους περιμένουν, δεν θα κάνουν αυτό το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι τους μια εύκολη βόλτα προς τη δόξα…

Φωνές δανείζουν οι: Σάκης Ρουβάς, Βίκυ Καγιά, Ντίνος Σούτης, Νέστορας Κοψίδας, Τάσος Κωστής, Βίνα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Κατερίνα Γκίργκις, Δημήτρης Δημόπουλος, Ακίνδυνος Γκίκας, Σοφία Χάνου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Βαγγέλης Περρής.

Αγγλόφωνη έκδοση: Όουεν Γουίλσον, Μάικλ Κέιν, Έμιλι Μόρτιμερ, Τζον Τορτούρο, Φράνκο Νέρο κ.α.

*Alpha, Κυριακή 14/2 στις 21:10

«Η Ιστορία της Ντέιζι Γουίντερς» (2017) σε σκηνοθεσία Beth LaMure

Δράμα – Μια πρωτότυπη ιστορία για ένα 11χρονο κορίτσι και τη σχέση βαθιάς αγάπης με την μητέρα του η οποία κόβεται απότομα λόγω του θανάτου της. Αντιμέτωπη με μερικές σκοτεινές μέρες, η Ντέιζη κάνει μια τολμηρή επιλογή: να προσποιείται ότι η μητέρα της, η Σάντυ, είναι ακόμα ζωντανή, οπότε δεν χρειάζεται να ζήσει με τη φανατικά θρησκευόμενη θεία της. Ο Ντουγκ, ένας νεαρός ύποπτος για εμπόριο ναρκωτικών που ζει απέναντι, έχει τις υποψίες του για την εξαφάνιση της Σάντυ, οι οποίες αναγκάζουν τη Ντέιζη να γίνει ακόμη πιο επινοητική και έξυπνη στην εκτέλεση του σχεδίου της. …

Παίζουν: Iwan Rheon, Brooke Shields, Carrie Preston.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 14/2 στις 22:00

«Wolf» (1994) σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Θρίλερ – Ενας μεσόκοπος διευθυντής εκδόσεων δαγκώνεται από λύκο. Σύντομα νιώθει ότι αρχίζει και ο ίδιος να μεταμορφώνεται σε ζώο. Πρόκειται για κατάρα ή για χάρισμα;

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φάιφερ, Τζέιμς Σπέιντερ.

*Μακεδονία, Κυριακή 14/2 στις 23:00

«Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» (2014) σε σκηνοθεσία Ρένυ Χάρλιν

Δράσης – Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων, εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος. Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη, προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση. Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής. Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή. Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του. Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του…

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια.

*Mega, Κυριακή 14/2 στις 23:10

«Amore Mio» (2015) σε σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Κωμωδία – Οι εξωσυζυγικές περιπέτειες ενός προπονητή γυναικείας ομάδας βόλεϊ, μια κολλητή κι ένας κολλητός που ερωτεύονται την ίδια γυναικάρα, μια ανέλπιστα αταίριαστη σχέση μεταξύ ετερώνυμων και οι μετά-συζυγικές αναζητήσεις ενός γάμου της συμφοράς, μπλέκονται με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο.

Παίζουν: Φάνης Μουρατίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ναταλία Τσαλίκη, Μυρτώ Αλικάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Τάκης Σπυριδάκης, Πάνος Μουζουράκης, Αθηνά Οικονομάκου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Ιωάννα Πηλιχού, Ελίνα Μάλαμα, Αλέξανδρος Γιάννου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Γιώργος Χρανιώτης.

*Star, Κυριακή 14/2 στις 23:15

«Τα Ρόδινα Ακρογιάλια» (1998) σε σκηνοθεσία Ευθύμης Χατζής

Δράμα –  Το πάθος για μια γυναίκα και κάποιες απελπισμένες σκέψεις σπρώχνουν έναν νέο άνδρα να πάρει κρυφά μια ξένη βάρκα και να φύγει στη θάλασσα. Η αύρα τον παρασύρει και ναυαγεί. Συνέρχεται σε μια σπηλιά, κοντά στα έρημα ακρογιάλια, ανάμεσα σε τρεις ιδιόρρυθμους ανθρώπους που, ο καθένας τους για άλλο λόγο ζει στο περιθώριο της κοινωνίας. Τους ακούει να διηγούνται, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, τις παράξενες ιστορίες τους για άτυχους έρωτες, φαντάσματα και μάγια. Πίσω όμως από τους φαινομενικά άτυχους έρωτες, διακρίνει την αληθινή αγάπη.

Παίζουν: Στέφανος Ιατρίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Θέρμος, Γιάννης Πετεινούδης, Μυρτώ Αλικάκη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Τάσος Παλαντζίδης, Βασίλης Τσάγκλος, Μαρία Σκουλά, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Δέσποινα Κούρτη, Καλλιόπη Ταχτσόγλου, Μαριάννα Τόλη, Χριστίνα Γκόλια, Μόρφω Βερβέρη, Βούλα Κρεατσούλη, Δημήτρης Κωστόπουλος, Κωνσταντίνος Μπισάλας, Σταύρος Τσιμπιαράκης. Αφήγηση: Αλέξης Δαμιανός.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 14/2 στις 00:00