Μηχάνημα καθαρισμού λίμνης Καστοριάς – Σα να μη πέρασαν 3 δεκαετίες από πάνω του

Καστοριά, Παρασκευή μεσημεράκι.. ένα βουητό ακούγεται απ’ έξω….Τι να ‘ναι άραγε;

της Χρυσούλας Κυρατζή

Μην είναι  το υδροπλάνο που επιθεωρεί το χώρο που θα εγκατασταθεί το διεθνές υδατοδρόμιο;

Κανένα σπάνιο πτηνό που θα κάνει διακοπές στην προστατευμένη λίμνη μας του Δικτύου Natura 2000; 

Το Opel Kadett του κυρίου Μήτσου παρά κάτω, με την καινούρια εξάτμιση και τη sport αεροτομή;

Σκέψεις πολλές μέχρι να ανοίξω την μπαλκονόπορτα…Ω! Μη με γελούν τα μάτια μου; Δεν μπορεί να κάνω λάθος…

Full Zoom στο Xiaomi και νάτη η επιβεβαίωση…απίστευτο! «Έγινε σαν καινούργιο και ξαναπλέει στη λίμνη», σκέφτηκα μεμιάς.

Έψαξα και βρήκα το Δελτίο Τύπου του Δήμου. Βρήκα λόγο να αισθάνομαι περήφανη με τους συμπολίτες μου,  για την ικανότητα εύρεσης  μακροχρόνιας  λύσης των διοικούντων μας.

Έμαθα ότι «Τον Σεπτέμβριο του 2019 το μηχάνημα της λίμνης ήταν μισοβυθισμένο και ακινητοποιημένο, με “κολλημένη” τη μηχανή του, με τρύπες στα κοιλώματα των δεξαμενών, με σπασμένες καδένες, με χαλασμένα όργανα ενδείξεων και πολλές ακόμη ζημιές σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του.»

Θυμήθηκα ότι τον Ιούνιο λειτουργούσε και καθάριζε…

Μέρα με τη μέρα, όλα τα προβλήματα, το ένα μετά το άλλο επιλύονται και μπαίνει μία σειρά στο Δήμο Καστοριάς. Αυτό υποσχεθήκαμε προεκλογικά και αυτό κάνουμε από την αρχή της θητείας μας”, είπε ο ίδιος ο Δήμαρχος από το Μαυροχώρι. Έχει άδικο; Αναρωτήθηκα…αυτες είναι άμεσες λύσεις με όραμα!

Η τύχη το έφερε μπροστά μου, λίγες ώρες μετά…Ξεκουραζόταν. Απίστευτο! 2 χρόνια αναμονής και προσπάθειας, άξιζαν. Αναγεννήθηκε. Ο συνδυασμός των χρωμάτων, απίστευτος! Εφυγε εκείνο το σκέτο «πορτοκαλί», τώρα να το λέμε «πορτοκαλομπλε»…

32 χρόνια, σβήστηκαν μεμιάς από τις σκουριασμένες βίδες του! Έχει ακόμη πολύ «ψωμί» μπροστά του. Με μια κεραία 5G θα το κάνουν να λειτουργεί κι εξ αποστάσεως του χρόνου, τέτοιο όραμα που υπάρχει…

Είναι γερό σκαρί,  θα αντέξει μέχρι τους κωπηλατικούς αγώνες, ξανασκέφτηκα και γύρισα να στείλω ένα βιογραφικό στην teamviewer!

To «μετά»

Το «πριν»

Το «πιο πριν» (φωτο αρχείο κ. Δ. Τσουρτσούλα)

Τα σοβαρά, τώρα:

Ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές που εργάστηκαν για να ξαναμπεί το μηχάνημα στη λίμνη, ειλικρινά!

Θεωρούμε ότι σημασία έχει να γίνεται με κάποιον τρόπο η δουλειά που πρέπει να γίνει, ίσως χωρίς να παρουσιάζεται ως παροχή! Για τη λίμνη μας, για την Καστοριά! Τα πολλά λόγια προκαλούν κι εκθέτουν…γενικά!

aboutKastoria