Νέα γκάφα της Ryanair: Ξεκίνησαν από Ιταλία για Θεσσαλονίκη και κατέληξαν στην Κρήτη

Μετά την ταλαιπωρία των 201 επιβατών που ξεκίνησαν από το Λονδίνο με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και κατέληξαν στη Ρουμανία, μία δεύτερη πτήση, της ίδιας αεροπορικής εταιρείας, με αναχώρηση από την Μπολόνια και προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκε τελικά στην Κρήτη.

Το αεροπλάνο της Ryanair από την Μπολόνια της Ιταλίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, με 171 επιβάτες, το πρωί του Σαββάτου και βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα εκεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Fraport Greece για τις καθυστερήσεις πτήσεων εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, το πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξομαλύνεται σταδιακά, ενώ αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως μέσα στις επόμενες ώρες.

«Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο Αεροδρόμιο Μακεδονία έχουν παραμείνει ανοικτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης. Χάρη στην αξιοποίηση στόλου 9 αποχιονιστικών μηχανημάτων, αποπαγοποιητικού εξοπλισμού και της πρόσφατης άσκησης ετοιμότητας που έλαβε χώρα το Νοέμβριο, οι διάδρομοι παρέμειναν και θα παραμείνουν ανοικτοί», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Fraport Greece ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων που παρουσιάστηκαν, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε χαμηλή νέφωση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και «ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων των αεροπορικών εταιριών».

cnn.gr