Στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας πήγε και η Καστοριά

Σε νέα εποχή μπαίνει από φέτος ο Αυθεντικός Μαραθωνίου Αθήνας με διήμερο έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα και τις συμμετοχές στους αγώνες της διοργάνωσης να ξεπερνούν τις 60.000- από τις 55.000 πέρυσι (105 χώρες).

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει μία ημέρα νωρίτερα, και έτσι δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους δρομείς να συμμετάσχουν στο σύνολο των αποστάσεων. Σήμερα το κέντρο της Αθήνας γέμισε δρομείς όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στον αγώνα 10χλμ με εκκίνηση από τη λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες του ΣΕΓΑΣ, αφού και οι 12.000 διαθέσιμες θέσεις καλύφθηκαν.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος διεξάγεται την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, με εκκίνηση στην ιστορική αφετηρία, στον Μαραθώνα, στις 09:00. Νωρίτερα, θα έχει δοθεί η εκκίνηση για τον Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων, στην Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Εθνικού Κήπου.  Την ίδια ημέρα διεξάγονται ο Αγώνας Δρόμου Special Olympic Hellas, ο Αγώνας Παιδιών και ο τελικός του Run Greece.

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς που θα λάβουν μέρος, αύριο στην μεγάλη γιορτή είναι και 20 Καστοριανοί που διακρίθηκαν τον Μάιο στο Run Greece .