Καστοριά: Ξεκίνησε η επιχείρηση “σκούπα” αυτοκινήτων – [φωτογραφίες]

Στη συγκομιδή αυτοκινήτων τα όποια έχουν εγκαταλείψει εδώ και χρόνια οι ιδιοκτήτες τους μέσα στους δρόμους της Καστοριάς και αποτελούν σήμερα “οικολογικές βόμβες”, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούν για το περιβάλλον, προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο Δήμος Καστοριάς.

Ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Δήμος προχώρησε σε μια πρώτη καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, τα οποία εκτός του ότι καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης λόγω των φθορών που παρουσιάζουν αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον.

Τονίζεται από την πλευρά του αντιδήμαρχου κ. Λιάμη, ότι έχουν ξεπεραστεί πλέον, γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα και έτσι ο Δήμος μπορεί να απομακρύνει αυτοκίνητα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, αφού προηγουμένως ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από Νόμους και Διατάξεις (εντοπισμός – επικόλληση αυτοκόλλητου κτλ.).

Τα αυτοκίνητα θα μεταφέρονται στο αμαξοστάσιο του Δήμου και θα παραμένουν για μία εβδομάδα. Σε αυτό το χρονικό περιθώριο, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να τα παραλάβουν πληρώνοντας 150€ πρόστιμο. Μετά την διορία της μιας βδομάδας τα οχήματα θα δίνονται για παλιοσίδερα.

Στόχος του κ. Λιάμη είναι η επιχείρηση «σκούπα» να συνεχιστεί μέχρι να φύγει από τους δρόμους του δήμου και το τελευταίο όχημα. “Σε αυτά τα οχήματα έχει παρέλθει η προθεσμία των 45 ημερών που δώσαμε στους ιδιοκτήτες για την απομάκρυνσή τους. Τα αυτοκίνητα αυτά αποτελούν εστία μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, είναι πρώτη προτεραιότητα να μετακινηθούν και δεν έχουν καμία θέση στους δρόμους της πόλης μας” μας δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος καλεί για άλλη μια φορά, τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα αυτοκίνητα σε δημόσιους και δημοτικούς δρόμους, κοινόχρηστους χώρους, ιδιωτικούς χώρους χωρίς τη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου, όπως τα απομακρύνουν από το σημείο της εγκατάλειψης.