Σήμερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, με την παρουσία πλήθους κόσμου, ο Δήμος Καστοριάς βράβευσε έναν σπουδαίο αθλητή, τον ιστιοπλόο Μάρκο Σπυρόπουλο

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Καστοριανός Μάρκος Σπυρόπουλος ήταν ο πρώτος Έλληνας που πήρε μέρος στον παγκοσμίως διάσημο υπέρ-Ατλαντικό αγώνα ιστιοπλοΐας MINI TRANSAT και έγραψε ιστορία βάζοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του short handed offshore racing , λαμβάνοντας την 11η θέση, διασχίζοντας solo τον Ατλαντικό πραγματοποιώντας ένα ταξίδι άνω των 4000 ναυτικών μιλίων που ανάγεται στην κατηγορία EXTREME.

Ο Μάρκος άνοιξε την πόρτα για την Ελλάδα στους Ωκεάνιους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που λαμβάνουν εξαιρετική προβολή τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως και κατάφερε επιπλέον η χώρα μας να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και στους υπερ-ατλαντικούς αγώνες.

Την εκδήλωση άνοιξε ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας –Εθελοντισμού και Αθλητισμού Πέτρος  Δοκόπουλος. Εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς, βραβείο απένειμε ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τσανούσας

Επίσης βραβεία απένειμαν στον κ. Σπυρόπουλο ο Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” Μιχάλης  Μπελέγρης και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καστοριάς.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε, η παρουσίαση των μικρών μαθητών του ΚΔΑΠ Καστοριάς όταν χάρισαν στον αθλητή τις ζωγραφιές που έφτιαξαν προς τιμή του, όταν διδάχθηκαν από την δασκάλα τους Ράνια Σκόρδα για την ιστιοπλοΐα και για το επίτευγμα του.

Ανοίξτε την παρακάτω Photo Gallery για να δείτε τις φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση