Η κ.Τελιγριορίδου και η κ.Αντωνίου για την αεροπορική σύνδεση της Καστοριάς με την Αθήνα

Το θέμα των πτήσεων του αεροδρομίου της Καστοριάς απασχόλησε έντονα τις τελευταίες μέρες καθώς η Καστοριά, αρχικά είχε αποκλειστεί από τον διαγωνισμό για τις αγώνες γραμμές του υπουργείου Μεταφορών.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου για την προκήρυξη και των δύο άγονων γραμμών Αθήνα – Καστοριά – Κοζάνη και Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Ικαρία,  τόσο η  κ. Τελιγιορίδου όσο και η κ. Αντωνίου τοποθετήθηκαν επί του θέματος μέσω αναρτήσεων στο facebook.

Τελιγιορίδου Ολυμπία: “Πώς γίνεται πάντα η ΝΔ να ξεχνάει την Καστοριά και να πρέπει να σηκώνουμε εμείς το θέμα για να τρέχουν να το διορθώσουν; Μετά τη φασαρία που κάναμε προσθέτουν σήμερα στον διαγωνισμό που είχαν ήδη προκηρύξει από την προηγούμενη βδομάδα και την δική μας αεροπορική σύνδεση Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά.”

Μαρία Αντωνίου: “Παρ’ ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό της Καστοριάς από τις άγονες γραμμές ανήκει στην προηγούμενη διοίκηση της ΥΠΑ, η νέα διοίκηση που τοποθέτησε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ενέκρινε τις προδιαγραφές για τις άγονες γραμμές Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά και Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Ικαρία.”

Σε δεύτερη ανάρτηση η κ. Τελιγιορίδου έγραψε:

«Αδιόρθωτοι στην ΝΔ. Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στην αεροπορική γραμμή»

Αφού έγινε ο κακός χαμός με δηλώσεις και κατάθεση σήμερα το πρωί ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό και από τις 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας, για την αεροπορική σύνδεση Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά, που βγήκε από τις άγονες γραμμές και δεν ήταν στην ανακοίνωση του Υπουργείου για την δημοπράτηση της, η κυβέρνηση άλλαξε την απόφαση της.

Και όταν εμείς οι ίδιοι ανακοινώσαμε την αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης, το “γραφείο πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης”, εκείνο που το έλεγαν άχρηστο οι της ΝΔ και θα το καταργούσαν, έστειλε ένα αστείο email στα ΜΜΕ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως φταίει η προηγούμενη διοίκηση της ΥΠΑ κλπ.

Για να γνωρίζει την αλήθεια ο κόσμος. Η διοίκηση της ΥΠΑ άλλαξε τον Δεκέμβριο και η απόφαση πριν 4 μέρες να μην μπει στις άγονες γραμμές η γραμμή Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά είναι αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ, της διοίκησης και του Υπουργού. Αν υπάρχει έστω και ένα έγγραφο, των όσων επικαλούνται, του πρώην Υπουργού, τους προκαλούμε να το δώσουν στην δημοσιότητα. Δεν έχουν όμως, το μόνο που έχουν είναι οι διαγωνισμοί και οι συμβάσεις για την γραμμή Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά, που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Εμείς πάντως είμαστε χαρούμενοι που έστω και την τελευταία στιγμή μετά τις διαμαρτυρίες μας δικαιωθήκαμε. Όλα τα άλλα θυμίζουν αυτά που έγιναν και στο ποδόσφαιρο, άλλαξαν τα μέλη της επιτροπής, έστησαν μια απόφαση και μετά τις αντιδράσεις έτρεχαν νυχτιάτικα να φέρουν τροπολογίες για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Τα ίδια έκαναν και σήμερα παραμένοντας αδιόρθωτοι.

Υ.Γ. Σας παραθέτουμε την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου από το site του, με ημερομηνία ανάρτησης της διακήρυξης 3-2-2020 και την υπογραφή του υπουργού Κώστα Καραμανλή για την προκήρυξη των άγονων γραμμών, που λείπει το δρομολόγιο Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά. Τέλος, να ενημερώσουμε το “γραφείο Θεσσαλονίκης” και τους όψιμους οπαδούς του, πως ακόμη δεν υπογράφτηκε η διαδικασία για την ένταξη της δικής μας γραμμής. Θα γίνει τις επόμενες μέρες, όπως ενημέρωσε εμάς το Υπουργείο. Μια καλύτερη επικοινωνία μεταξύ σας θα σας βοηθήσει. Καλό βράδυ.

Γραφείο Τύπου