Κορωναϊός: Μαθητές του ΓΕΛ Άργους Ορεστικού μεταξύ των 10 σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία

Δεν θα μπουν σε καραντίνα οι μαθητές 10 σχολείων που επιστρέφουν από Ιταλία – Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές στη γείτονα χώρα

Όπως έγινε γνωστό, Έλληνες μαθητές από δέκα διαφορετικά σχολεία της χώρας,  μεταξύ των οποίων και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου του Άργους Ορεστικού, βρίσκονται στην Ιταλία, όπου τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και τρία άτομα έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Οι μαθητές του Άργους Ορεστικού δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές. Η εκδρομή τους συνεχίζεται κανονικά και θα αναχωρήσουν σήμερα για την Ελλάδα, με καράβι από το λιμάνι του Μπάρι, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Δεν θα μπουν σε καραντίνα οι μαθητές 10 σχολείων

Κατά την χθεσινή, έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, επιστήμονες απεφάνθησαν πως δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές αυτούς, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές. Έτσι δεν πρόκειται να μπουν σε απομόνωση όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα από όσα έχουν ήδη ληφθεί αλλά να δοθεί έμφαση στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού της Ελλάδα, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Για τον σκοπό αυτό, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρεθεί την Δευτέρα και την Τρίτη στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα, όπου θα ενημερώνει τα πληρώματα επιβατηγών και εμπορικών πλοίων για τα μέτρα προφύλαξης. Παράλληλα θα επιστήσει την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιος εξ αυτών έχει επισκεφτεί πρόσφατα τις πληγείσες από τον ιό περιοχές στην Ιταλία, πριν αυτές τεθούν σε καραντίνα που επηρεάζει περίπου 50.000 άτομα στο πλούσιο βορρά της χώρας.

Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία

Παράλληλα κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία, μέχρι νεωτέρας. Όπως δήλωσε η υπουργός, «μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».