Μια μοναδική έκθεση με έργα δυο εικαστικών της Καστοριάς που ακούν στα ονόματα Κωνσταντίνα (Νίνα) Χαρίτωνος και Δωροθέα Χαρίτωνος, ξεκίνησε σήμερα στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά, που κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου.

Οι δύο εικαστικοί με το σπουδαίο έργο που επιτελούν στο χώρο της τέχνης, αποτυπώνουν στον καμβά τους την ευαισθησία, το ταλέντο, την έμπνευση τους με έναν τρόπο ιδιαίτερα δημιουργικό και μοναδικό. Η εκφραστικότητα που τα έργα τους εκπέμπουν με μαγικό τρόπο εναρμονίζονται με τον ιστορικό χώρο που τα φιλοξενεί, σταματώντας το χρόνο και αναδεικνύοντας τη λυτρωτική διάσταση της έκφρασης και της δημιουργίας. Οι πινελιές τους στους καμβάδες μεταμορφώνουν όχι μόνο το χώρο αλλά και τον πραγματικό μας κόσμο γιατί τον χρωματίζουν με τα χρώματα που τους εμπνέει η διάθεση τους, η πάντα ευαίσθητη ματιά τους και έτσι μας συγκινούν και μας επιτρέπουν να ατενίζουμε τον κόσμο πιο αισιόδοξα και ελπιδοφόρα.

Η εικαστικός Δωροθέα Χαρίτωνος μας μίλησε για τα έργα της:

Όταν η τέχνη της Μουσικής και του Θεάματος συναντάει την ζωγραφική, η ζωή γίνεται πολύχρωμη. Αυτά τα έργα βγήκαν αυθόρμητα, χωρίς σκέψεις, έγιναν μια ομάδα και μου γέμισαν τον χρόνο στην εποχή του εγκλεισμού, δημιουργικά. Ο σκοπός μου δεν ήταν να αποδώσω τα πορτραίτο ως έργο που στέκεται μόνο του, αλλά σαν μια ιδέα στο πρόσωπο που αναπαράγω. Με τις σκέψεις, τα λόγια την καλλιτεχνική δομή, του καθενός καλλιτέχνη και την διαχρονική αξία, αν μπορούσε να ονομαστεί έτσι,το έργο του αγκαλιάζει και δίνει αξία σε αυτό που ονομάζουμε πολιτισμό και ποιότητα ζωής, στον χρόνο και τον τόπο. Η έκθεση περιλαμβάνει 14 έργα με ακρυλικά χρώματα,καθώς και μία σειρά με πορτρέτα με κάρβουνο. Μια εικαστική συνομιλία με τον Χατζιδάκι, Μερκούρη, Καρακατσάνη, Ε.Παπά και όλους αυτούς που κουβαλούσα μέσα μου, ως μουσικά ακούσματα, από τα εφηβικά μου χρόνια.

Τα Έργα απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενθουσιάζοντας τους επισκέπτες.

Την έκθεση θα μπορείτε να την επισκεφθείτε καθημερινά εκτός Τρίτης από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ. μέχρι και τις 25 Ιουλίου (ωράριο μουσείων).

Ανοίξτε την παρακάτω Photo Gallery για να δείτε τις φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση