Η ελληνική Wikipedia εμπλουτίζεται – Πάρε μέρος!

Ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου ο δεύτερος Μαραθώνιος/Διαγωνισμός δημιουργίας και ανάπτυξης λημμάτων για τους υπολογιστές και την τεχνολογία.

Σκοπός είναι ο εμπλουτισμός της ελληνικής Βικιπαίδειας (Wikipedia) με λήμματα σημαντικά για την κατανόηση της τεχνολογίας. Η δράση διοργανώνεται από την ελληνική ομάδα χρηστών Wikimedia User Group Greece με υποστήριξη από την ομάδα προγραμματιστών Voxxed Days.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει δημιουργώντας και αναπτύσσοντας ένα ή περισσότερα λήμματα από μια σχετική λίστα. Τα λήμματα μπορούν να είναι μετάφραση ή πρωτότυπα.

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές, ένας άντρας και μια γυναίκα, με βάση το συνολικό μέγεθος και την ποιότητα συνεισφοράς τους στα λήμματα. Ως βραβεία θα δοθούν από ένα εισιτήριο για την εκδήλωση «Voxxed Days Thessaloniki», αξίας 150 ευρώ το καθένα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει στον μαραθώνιο ακόμη και αν δεν έχει σκοπό την παραλαβή βραβείου, αλλά απλώς θέλει να βελτιώσει τη Βικιπαίδεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να λάβετε μέρος πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή: ΑΠΕ