9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα! Εμείς έχουμε επιλέξει εννιά ξεχωριστές ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη.

«Ο Πιτ και ο Δράκος του» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι

Φαντασίας – Η περιπέτεια ενός ορφανού αγοριού, του Πιτ και του καλύτερού του φίλου, του Έλιοτ, που απλώς τυχαίνει να είναι… δράκος! Για χρόνια ο ξυλογλύπτης, κύριος Μίτσαμ, μαγεύει με τις ιστορίες του τα παιδιά μιας ήσυχης κωμόπολης με πρωταγωνιστή έναν δράκο που ζει μέσα στο δάσος. Η κόρη του, Γκρέις, που εργάζεται ως δασοφύλακας, βρίσκει αυτές τις ιστορίες διασκεδαστικά γεννήματα της φαντασίας του. Θα αλλάξει γνώμη όμως, όταν συναντήσει τον Πιτ, ένα μυστηριώδες δεκάχρονο αγόρι χωρίς οικογένεια και σπίτι. Ο Πιτ υποστηρίζει ότι ζει μόνος του μέσα στο δάσος. Όχι, όμως, ακριβώς μόνος του. Ο Πιτ έχει έναν φίλο, τον Έλιοτ, που τυχαίνει να είναι ένας τεράστιος, πράσινος δράκος. Το πιο παράξενο, ωστόσο, σε αυτή την ιστορία είναι ότι ο δράκος αυτός μοιάζει πολύ με εκείνον στις διηγήσεις του κύριου Μίτσαμ…

Παίζουν: Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Όουκς Φέγκλεϊ, Γουές Μπέντλεϊ, Καρλ Έρμπαν, Οόνα Λόρενς

*Open, Σάββατο 6/3, στις 21:00

«Captain Marvel» (2019) σκηνοθεσία Άννα Μπόντεν, Ράιαν Φλεκ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας –  Η υπερηρωίδα Captain Marvel εν μέσω του διαγαλαξιακού πολέμου δυο εξωγήινων φυλών, καλείται να σώσει τον πλανήτη γη και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Με την επιστροφή της στη γη εκτός από την αποστολή που έχει αναλάβει, θα αρχίσει να ανακαλύπτει πολλά για το παρελθόν της και την ιστορία της ζωής της πολύ πριν αποκτήσει τις υπερδυνάμεις της και γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Σάμιουελ Τζάκσον, Μπεν Μέντελσον, Τζουντ Λο, Ανέτ Μπένινγκ, Τζιμόν Χουνσού, Λι Πέις.

*Alpha, Σάββατο 6/3, στις 22:00

«Μέχρι την Άκρη του Κόσμου» (2019) σκηνοθεσία Daniel Bertram

Δράμα – Η πεντάχρονη Φλο δεν μπορεί να καταλάβει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πατέρας της. Η μητέρα της της εξηγεί: «Είναι μαζί μας, αλλά και πολύ μακριά ταυτόχρονα». Η περιγραφή εξάπτει τη δημιουργικότητα της μικρής, που αρχίζει να φαντάζεται τον πατέρα της να ξεκινά για ένα πολύ μακρινό ταξίδι, στην απεραντοσύνη του διαστήματος.

Παίζουν: Lisa Hagmeister, Günther Harder, Alicia Valencia Pollex

*ΕΡΤ3, Σάββατο 6/3, στις 22:15

«Wolf» (1994) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Θρίλερ – Ένας μεσόκοπος διευθυντής εκδόσεων δαγκώνεται από λύκο. Σύντομα νιώθει ότι αρχίζει και ο ίδιος να μεταμορφώνεται σε ζώο. Πρόκειται για κατάρα ή για χάρισμα;

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φάιφερ, Τζέιμς Σπέιντερ.

*Μακεδονία, Σάββατο 6/3, στις 23:00

«Ο Δικτάτορας» (2012) σκηνοθεσία Λάρι Τσαρλς

Κωμωδία – Ο Στρατηγός Ναύαρχος Αλαντίν ταξιδεύει στην έδρα του ΟΗΕ για να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι οι μέθοδοί διακυβέρνησης που ακολουθεί δεν είναι και οι πιο… αντιδημοκρατικοί. Εκεί όμως πέφτει θύμα πλεκτάνης και βρίσκεται μόνος του και… ξυρισμένος στη Νέα Υόρκη, με μοναδικό στήριγμα την κοινωνική ακτιβίστρια Ζόι.

Παίζουν: Σάσα Μπάρον Κοέν, Άννα Φάρις, Μπεν Κίνγκσλεϊ.

*Open, Σάββατο 6/3, στις 23:15

«Αλλάζουμε;» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Κωμωδία – Ο Ντέιβ και ο Μιτς είναι φίλοι από παιδιά, παρόλο που οι χαρακτήρες τους και οι επιλογές τους στη ζωή είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο πρώτος, είναι επιτυχημένος δικηγόρος και υπεύθυνος οικογενειάρχης, ενώ ο δεύτερος, ηθοποιός σε αισθησιακές ταινίες και ορκισμένος εργένης! Ένα μοιραίο βράδυ, που μεθάνε σε ένα μπαρ, εύχονται να να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου. Η ευχή τους πιάνει και το επόμενο πρωί ξυπνούν ο ένας στο σώμα του άλλου! Κωμικοτραγικές καταστάσεις ακολουθούν καθώς ο Ντέιβ και ο Μιτς, προσπαθούν να ζήσουν μια ζωή τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη και να ανταποκριθούν στις καινούριες τους υποχρεώσεις.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Τζέισον Μπέιτμαν, Λέσλι Μαν, Ολίβια Γουάιλντ.

*Star, Σάββατο 6/3, στις 00:00

«Miami Vice» (2006) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική – Ο Ρικάρντο Ταμπς και ο Σόνι Κρόκετ είναι πράκτορες του Τμήματος Ηθών της Αστυνομίας του Μαϊάμι. Καλοντυμένοι, χαρισματικοί, γοητευτικοί, αποτελεσματικοί και περιζήτητοι, τόσο στη δουλειά τους, όσο και στην προσωπική τους ζωή. Μια σειρά φόνων και φήμες για μία επικείμενη παράδοση ενός τεράστιου φορτίου κοκαΐνης, τους αναγκάζουν να λειτουργήσουν ως “μυστικοί” για να εντοπίσουν τους πραγματικούς αρχηγούς των συμμοριών της περιοχής, που κινούν τα νήματα του οργανωμένου εγκλήματος. Ο Κρόκετ, αποπροσανατολισμένος από τη νέα του ταυτότητα, θα ερωτευθεί τη λάθος γυναίκα, την Ιζαμπέλα, μια Κινεζοκουβανή σύντροφο ενός από τους πλέον αδίστακτους λαθρεμπόρους όπλων και ναρκωτικών. Η διπλή ταυτότητα, το ερωτικό πάθος αλλά και η αίσθηση του καθήκοντος, θα φτάσουν τους δύο αστυνομικούς στα άκρα, εκεί όπου την αλήθεια και το ψέμα χωρίζει μια λεπτή γραμμή, εκεί όπου μόνο ένα βίαιο ξέσπασμα μπορεί να γράψει το λυτρωτικό τέλος…

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κόλιν Φάρελ, Ναόμι Χάρις, Γκονγκ Λι, Τζον Oρτίζ.

*Ant1, Σάββατο 6/3, στις 00:00

«Η Τέχνη Καταστρέφει» (2019) σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος

Δράμα –  Ένας διάσημος ηθοποιός του θεάτρου, μετά από ένα έμφραγμα, καλεί κοντά του τις δύο κόρες του, από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Προσπαθώντας να τις κρατήσει δίπλα του, τους προτείνει να ανεβάσουν μαζί έναν “Μάκβεθ για τρεις”. Στη διάρκεια των προβών, έρχονται στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες για το παρελθόν, πικρίες και θυμοί απέναντι σε ένα πατέρα απόντα, δοσμένο ολοκληρωτικά στην τέχνη του. Εκείνος προκαλεί τις ηθοποιούς-κόρες τους να χρησιμοποιήσουν το τραυματικό αυτό παρελθόν στην ερμηνεία των ρόλων. Μέσα από την εγγύτητα των διαδοχικών προβών, τα ψυχικά ρήγματα βαθαίνουν.

Παίζουν: Aurora Marion, Katia Leclerc O Wallis, Κώστας Αρζόγλου, Estelle Marion.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 6/3, στις 00:00

«Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 1 – Η αόρατη απειλή» (1999) σε σκηνοθεσία Τζόρτζ Λούκας

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας –  Ο δάσκαλος τζεντάι Κουί-Γκον Τζιν και ο μαθητής του, ιππότης τζεντάι Όμπι-Ουάν Κενόμπι μαζί με τον νέο τους φίλο Τζαρ Τζαρ Μπινκς σώζουν την βασίλισσα Αμιντάλα, η οποία κινδύνευε με αιχμαλωσία από τον στρατό της Ομοσπονδίας που είχε καταφθάσει στον πλανήτη Νάμπου. Όλοι μαζί θα καταφέρουν να αποδράσουν στον πλανήτη Τατουίν, όπου οι δύο τζεντάι βρίσκουν στον δρόμο τους τον Άνακιν Σκαϊγουόκερ, έναν 9χρονο σκλάβο, ο οποίος είναι ασυνήθιστα ισχυρός στο χάρισμα της Δύναμης. Όλη η ομάδα θα πρέπει να αποτρέψει τα επεκτατικά σχέδια της Ομοσπονδίας και του διαβολικού ηγέτη των Σιθ, Νταρθ Μολ.

Παίζουν:  Λίαμ Νίσον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζέικ Λόιντ, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Περνίλα Όγκαστ, Όλιβερ Φορντ, Ντέιβις, Άχμεντ Μπεστ, Χιού Κούαρσι.

*Alpha, Σάββατο 6/3, στις 00:30