5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Επιχείρηση φινάλε» (2018) σε σκηνοθεσία Κρις Βάιτζ

Βιογραφική – Έχουν περάσει 15 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. H ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ με την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ, υπό την ηγεσία του ακούραστου πράκτορα Πίτερ Μάλκιν (Όσκαρ Άιζακ), εξαπολύουν ένα ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεση του διαβόητου Αντόλφ Άιχμαν (Μπεν Κίνγκσλεϊ), ο οποίος έχει αναφερθεί ως νεκρός με το τέλος του πολέμο. Στην πραγματικότητα ζει κι εργάζεται στην Αργεντινή σε προάστιο του Μπουένος Άιρες με ψευδώνυμο. Εκεί στην Αργεντινή βρίσκεται πάντα στο πλάι της συζύγου και των δυο του γιων. Στήνουν λοιπόν μια μυστική επιχείρηση με σκοπό να τον φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αλλά ενώ ξεκινάει η καθημερινή παρακολούθηση, η Αργεντινή δεν είναι απόλυτα συνεργάσιμη κι αυτό ωθεί σε ένα έντονο παιχνίδι γάτας-ποντικού.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Όσκαρ Άιζακ, Μελανί Λοράν, Νικ Κρολ, Λιόρ Ραζ.

*Open, Δευτέρα 8/3 στις 21:00

«Κυρία Σλόαν» (2016) σε σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Πολιτικό δράμα – Η Ελίζαμπεθ Σλόαν, μια πανέξυπνη, δραστήρια και επιτυχημένη υπεύθυνη πολιτικής στρατηγικής, βρίσκεται στα υψηλά κλιμάκια του πολιτικού λόμπι της Ουάσιγκτον. Είναι περιζήτητη όχι μόνο για την ευφυΐα της αλλά και για το απαράμιλλο ταλέντο της και την επιθυμία της να κερδίζει με κάθε κόστος. Ωστόσο, η κυρία Σλόαν θα αρχίσει να βλέπει τον κόσμο με διαφορετικό μάτι, όταν έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της: αρνείται να αναλάβει έναν πελάτη που θέλει να προωθήσει το lobbying των όπλων. Αποφασίζει να υποστηρίξει τον πολιτικό αγώνα για την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου κατά της αλόγιστης οπλοκατοχής στην Αμερική, απόφαση που τη φέρνει απέναντι στην πρώην εταιρεία-μεγαθήριο για την οποία εργαζόταν αλλά και στους περισσότερους Γερουσιαστές. Οπλισμένη με τις περίφημες ικανότητές της και μία τεράστια θέληση να βγει νικήτρια, θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τους δικούς της ανθρώπους, μαζί και την καριέρα της.

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Μαρκ Στρονγκ, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Τζον Λίθγκοου, Μάικλ Στούλμπαργκ, Σαμ Γουότερστον.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 8/3 στις 22:00

«Ο Τιμωρός» (2004) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Χέσλεγκ

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Καστλ, πρώην μυστικός πράκτορας του FBI, γίνεται αδυσώπητος τιμωρός του εγκλήματος, όταν χάνει την οικογένειά του από αντίποινα μαφιόζων και μετατρέπεται σε αδίστακτο κυνηγό εγκληματιών, με ένα και μοναδικό σκοπό: να αποδώσει δικαιοσύνη. Οπλισμένος με τρομακτική εφυία και σιδερένια θέληση, δεν αναζητά την εκδίκηση, αλλά την τιμωρία…

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Τομ Τζέιν, Ρεμπέκα Ρόμπιν Στάμος, Γουίλ Πάτον, Ρόι Σάιντερ.

*Mega, Δευτέρα 8/3 στις 22:00

«Glass» (2019) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δράμα επιστημονικής φαντασίας – Ο Ντέιβιντ Νταν από τον «Άφθαρτο» προσπαθεί να σταματήσει τον διαταραγμένο Κέβιν Γουέντελ Κραμπ, όμως οι δυο τους συλλαμβάνονται και οδηγούνται στην ίδια ψυχιατρική φυλακή με τον γνωστό του Νταν, τον κ. Γκλας, και τότε ο χρόνος μέχρι το βίαιο ξέσπασμά τους αρχίζει να μετρά αντίστροφα.

Παίζουν: Τζέιμς Μάκαβοϊ, Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Τζάκσον, Άνια Τείλορ Τζόι, Σάρα Πόλσον

*Alpha, Δευτέρα 8/3 στις 23:00

«Lockout» (2012) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μάδερ, Στίβεν Σέιντ Λέτζερ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Η MS One είναι μια φυλακή πειραμάτων στο Διάστημα, όπου κρατούνται 500 από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Γης, σε κατάσταση τεχνητού ύπνου. Όταν μια ανθρωπιστική αποστολή, στην οποία ηγείται η Έμιλι, κόρη του Αμερικανού προέδρου, επισκέπτεται τη φυλακή, έρχεται αντιμέτωπη με μια απίστευτα βίαιη ανταρσία. Η Έμιλι και το πλήρωμα της MS One κρατούνται όμηροι από τους εγκληματίες. Ο πρόεδρος αποφασίζει να στείλει τον πράκτορα Σνόου, ο οποίος είχε φυλακιστεί άδικα με την κατηγορία της συνωμοσίας, στη διαστημική φυλακή, με μοναδική του αποστολή να σώσει την Έμιλι και να ξανακερδίσει την ελευθερία του.

Παίζουν: Γκάι Πιρς, Πίτερ Στορμέαρ, Μάγκι Γκρέις, Τζόζεφ Γκίλιγκαν

*Star, Δευτέρα 8/3 στις 00:40