Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό νεαρού στη Νέα Σμύρνη

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του νεαρού πριν από τρεις μέρες στη Νέα Σμύρνη.

Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση του αξιωματικού που διενεργεί την ΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, καθώς είχε δηλώσει τραυματισμό μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού.

Εξετάζεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο να τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Το βίντεο, στο οποίο ο αστυνομικός χτυπά με γκλοπ έναν πολίτη, προκάλεσε οργή και οδήγησε στην συγκέντρωση και τα αιματηρά επεισόδια της Τρίτης στην Νέα Σμύρνη με τον τραυματισμό 10 αστυνομικών και 16 συλλήψεις πολιτών.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τη δική της εκδοχή σχετικά με το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια, αναφέροντας ότι ομάδα αστυνομικών «δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων».

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κοροναϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.»