6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μόλις Χώρισα» (2007) σε σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος, Άγγελος Φραντζής

Κωμωδία – Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το «μοιραίο», δεν είχε καμία καρμική σχέση με την τραγικότητα που τυλίγει το όνομά της. Η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον Πέτρο. Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοίμαζαν πάρτι-έκπληξη, ήρθε και χτύπησε την πόρτα της το κακό. Με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της. Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της: τη Μαίρη και τον Δημήτρη, τη Λου, τον Μήτσο και τη μαμά της. Την κατάσταση περιπλέκουν ένας Ισπανός, ο Βίτορ, τυχαία γνωριμία της Λου, μια ακάλεστη τάπερ-γούμαν, η Τιτίκα Καρλατήρα και ένα pizza boy. Και μέσα στον γενικό χαμό, τι σχέση έχει ο χωρισμός με τον Μπάτμαν και το Μαμούθ; Με τις επιδείξεις τάπερ και τις βαλεριάνες; Τις πίτσες και τα strip show; Τα ισπανικά και τον ‘Αγιο Πέτρο; Καμία; Πόσο γελιόμαστε.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Σήφης Πολυζωίδης, Ζαν Μπερνάρ Φενάιγ, Μαρία Μπακοδήμου, Σίσσυ Χρηστίδου.

*Mega, Πέμπτη 11/3, στις 21:00

«The International» (2009) σε σκηνοθεσία Τομ Τίκβερ

Πολιτικό θρίλερ – Ο πράκτορας της Ιντερπόλ Λούις Σάλιντζερ και η Βοηθός Εισαγγελέας του Μανχάταν Έλενορ Γουίτμαν είναι αποφασισμένοι να ξεσκεπάσουν μια παγκοσμίου φήμης τράπεζα, η οποία φαίνεται πως είναι μπλεγμένη σε παράνομες δραστηριότητες.

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Ναόμι Γουότς, Άρμιν Μιούλερ-Σταλ, Ούλριχ Τόμσεν

*SKAI, Πέμπτη 11/3, στις 22:00

«Η Σύζυγος» (2017) σκηνοθεσία Μπγιορν Ρούνγκε

Δράμα – Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα, κρύβεται μια ακόμα πιο σπουδαία γυναίκα …και θα τη γνωρίσετε. Η Τζόαν είναι η τέλεια σύζυγος. Επί σαράντα χρόνια έχει θυσιάσει το ταλέντο, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της για να στηρίξει το σύζυγο της και τη λογοτεχνική του καριέρα. Ο γάμος τους έχει χτιστεί με άνισους όρους κι εκείνη έχει ξεπεράσει τα όρια της. Την παραμονή της βράβευσης του Τζο με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, η Τζόαν ετοιμάζεται να αποκαλύψει το μεγαλύτερο μυστικό της καριέρας του.

Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Τζόναθαν Πράις, Κρίστιαν Σλέιτερ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 11/3, στις 22:00

«Συνωμοσία» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Άπτιντ

Περιπέτεια – Η Άλις, πρώην ανακρίτρια της CIA, τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απέτυχε να ανακρίνει έναν κρατούμενο, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Όταν η CIA συλλαμβάνει κάποιον, που έχει άμεσες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, η Άλις καλείται πάλι να τον ανακρίνει. Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα, θα την κάνει να καταλάβει ότι της έχουν στήσει παγίδα και τώρα θα πρέπει, με κίνδυνο τη ζωή της, να βρει τους συνωμότες και να αποτρέψει μια φονική βιολογική επίθεση στην πόλη.

Παίζουν: Νούμι Ράπας, Τόνι Κολέτ, Ορλάντο Μπλουμ, Τζον Μάλκοβιτς, Μάικλ Ντάγκλας.

*Star, Πέμπτη 11/3, στις 22:15

«The Matrix Reloaded» (2003) σε σκηνοθεσία Άντι & Λάρι Γουακόφσκι

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο αγώνας ενάντια στην εφιαλτική κυριαρχία των Μηχανών συνεχίζεται. Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες! Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας. Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Πέμπτη 11/3, στις 22:15

«Το Χρέος» (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Μέιντεν

Θρίλερ – Πριν από 30 χρόνια, η πρώην πράκτορας της Μοσάντ, Ρέιτσελ, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους της, έφεραν εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στο Ανατολικό Βερολίνο, τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός απάνθρωπου ναζιστή εγκληματία πολέμου. Η Ρέιτσελ πίστευε πως είχε ολοκληρώσει την αποστολή της αλλά το σήμερα φαίνεται πως τη διαψεύδει και τη φέρνει αντιμέτωπη με κάποια χρέη, που δεν ξεπληρώνονται εύκολα και τα βρίσκεις ξανά μπροστά σου…

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Τομ Γουίλκινσον, Σαμ Γουόρθινγκτον.

*Star, Πέμπτη 11/3, στις 00:30