Καθαρά Δευτέρα με πέταγμα χαρταετού εντός δήμου με τα πόδια ή με ποδήλατο

Ανοιχτά πάρκα και πέταγμα χαρταετού περιλαμβάνει το «μενού» της Καθαράς Δευτέρας, μαζί με την καθιερωμένη λαγάνα. Αν και υπήρχε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να «μπλοκάρει» την Καθαρά Δευτέρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός για το πέταγμα του χαρταετού, τελικά το τριήμερο θα είναι χωρίς επιπλέον απαγορεύσεις.

Κανονικά θα μπορεί να γίνει το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα αφού δεν αποφασίστηκε τελικώς το κλείσιμο των μεγάλων πάρκων, ούτε και επιβλήθηκε αυστηρότερο «μπλόκο». Υπήρξαν εισηγήσεις για αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ωστόσο δεν εισακούστηκαν και τα μέτρα που θα ισχύουν θα είναι τα ίδια που ισχύουν και τις υπόλοιπες ημέρες.

Έτσι, σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στο τριήμερο που έρχεται και την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο δεν φαίνεται να ανακοινώνονται νέα μέτρα, παρά μόνο συστάσεις. Στόχος είναι οι πολίτες να ακολουθήσουν το πλαίσιο που είναι σε ισχύ, να βγουν βόλτα και εφόσον μπορέσουν να πετάξουν χαρταετό σε κάποιο κοντινό πάρκο της περιοχής τους, πάντα με σεβασμό στα μέτρα με δεδομένο πως δεν επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Το πέταγμα του χαρταετού θα μπορεί να γίνει με χρήση του SMS 6 στο 13033 μόνο σε όσους διαμένουν στον ίδιο δήμο με τον χώρο που παρέχει αυτή τη δυνατότητα και μπορούν να μετακινηθούν στο σημείο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Ελεύθερη η πώληση χαρταετών

Η πώληση των χαρταετών θα είναι ελεύθερη καθώς δόθηκε το πράσινο φως να είναι εφικτό το πέταγμα χαρταετού την συγκεκριμένη ημέρα.

Παράλληλα, αναμένονται συστάσεις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής από τον Νίκο Χαρδαλιά, ενόψει του τριημέρου. Η σύσταση του κ. Χαρδαλιά θα αφορά την αποφυγή συγκεντρώσεων σε πάρκα, παραλίες και πλατείες.