Ο “Αθανάσιος Χριστόπουλος” σε φωτογραφική έκθεση για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση

Από την Παρασκευή 19 Μαρτίου ξεκίνησε η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στον Δήμο Σπάρτης, με 20 μοναδικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες, εκτυπωμένες σε καμβά διαστάσεων 2 μέτρων.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται μία ξεχωριστή φωτογραφία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”, η φωτογράφιση της οποίας έγινε στο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς, από τον φωτογραφικό φακό του Ηλία Περγαντή.

Κάθε φωτογραφία διηγείται μία ξεχωριστή ιστορία της περιόδου του 1821 από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τον χορό του Ζαλόγγου και το κρυφό σχολειό, μέχρι την έξοδο του Μεσολογγίου και τον Ιερό Λόχο του Υψηλάντη. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν ένα μικρό μέρος μίας μεγάλης ατομικής έκθεσης φωτογραφίας με θέμα το 1821, για την οποία ο Ηλίας Περγαντής, εργάζεται συστηματικά πάνω από 4 χρόνια. Μέχρι σήμερα έχουν φωτογραφηθεί πάνω από 1.000 άτομα από όλη σχεδόν την Ελλάδα, από την Θράκη μέχρι και την Κρήτη!

Η έκθεση φωτογραφίας «1821» θα ταξιδέψει σύντομα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η αρχή της έγινε από τον τόπο του φωτογράφου, την Σπάρτη.

H φωτογραφία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Μερικές από τις φωτογραφίες της Έκθεσης