7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Πάντσι, ο σκύλος» (2014) σε σκηνοθεσία Nικ Μουρ

Οικογενειακή – Στην ταινία θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες του Pudsey. Ένας σκυλάκος ο οποίος μοιάζει να απολαμβάνει τη μοναχική του ζωή, μέχρι που θα συναντήσει τα αδέρφια Μόλυ, Τζορτζ και Τόμμυ. Μετά τον χαμό του πατέρα τους, η μητέρα τουςς θα αποφασίσει να μετακομίσουν στο ήρεμο χωριό του Χάφινγκτον για να κάνουν μια καινούρια αρχή και ο Pudsey θα αποφασίσει να τους ακολουθήσει, μη γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νέο σπιτονοικοκύρη τους, τον κύριο Θορν, ο οποίος μισεί τους σκύλους! Καθώς ο Pudsey αρχίζει να συνηθίζει τη ζωή με την οικογένεια και να συνειδητοποιεί όλα αυτά που του έλειπαν όταν ήταν μόνος, θα ανακαλύψει το σατανικό σχέδιο του Θορν να εξολοθρεύσει τόσο την οικογένεια όσο και ολόκληρο το χωριό.

Παίζουν: Ντέιβιντ Γουάλιαμς (φωνή), Ίζυ Μέικλ-Σμολ, Τζον Σέσιονς, Άιζι Μέικλ Σμολ, Τζέσικα Χάινς, Γουέστον Γκαβιν, Ολίβια Κόλμαν, Μάλαχι Νάιτς, Σπάικ Γουάιτ, Πάντσι, Λιουκ Τίτενσορ.

*Open, Σάββατο 27/3, στις 21:00

«Νήσος» (2009) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Κωμωδία – Όταν ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ο τοπικός άρχοντας ενός νησιωτικού χωριού, χάνει αιφνίδια τη ζωή του, η κλειστή κοινωνία του χωριού αναστατώνεται. Όχι τόσο για την απώλεια, όσο για το γεγονός ότι ο αποθανών αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, ενώ ήταν άκληρος. Πού την έκρυβε τόσο καιρό; Στα ερωτηματικά τους, έρχεται να απαντήσει η διαθήκη του μακαρίτη, που προβλέπει το μοίρασμα της περιουσίας στις τέσσερις εξουσίες του χωριού: τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας. Προϋπόθεση, όμως, για να εκτελεστεί η διαθήκη, είναι αυτοί οι τέσσερις να δεχτούν να διαβαστούν δημοσίως στην πλατεία του χωριού τέσσερις σφραγισμένες επιστολές -μία για τον καθένα- το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο… συγχωρεμένος…

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Βουτσάς, Ντορρέτα Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα.

*Alpha, Σάββατο 27/3, στις 22:00

«Χαμένοι στο Παρίσι» (2016) σε σκηνοθεσία Dominique Abel ,Fiona Gordon

Κωμωδία – H Φιόνα, μια βιβλιοθηκάριος από τον Καναδά, επισκέπτεται το Παρίσι για πρώτη φορά μετά το γράμμα απελπισίας που θα λάβει από την ηλικιωμένη θεία της Μάρθα. Μόλις όμως φτάνει στο Παρίσι, ανακαλύπτει ότι η θεία της έχει εξαφανιστεί. Έτσι, θα μπλέξει σε μια σειρά περιπετειών οι οποίες θα θα καταλήξουν στη γνωριμία της με τον Ντομ, έναν παράξενα γοητευτικό άστεγο ο οποίος δεν θα την αφήσει σε ησυχία.

Παίζουν: Emmanuelle Riva, Pierre Richard, Emmy Boissard Paumelle.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 27/3, στις 22:00

«Ο Χορευτής» (2016) σκηνοθεσία Στιβ Καντόρ

Βιογραφικό ντοκιμαντέρ – Προικισμένος μ’ έναν απίστευτο συνδυασμό δύναμης και χάρης, ο Σεργκέι Πολούνιν χτύπησε σαν κεραυνός στον κόσμο του μπαλέτου και έγινε ο νεαρότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου. Στο απόγειο της δόξας του, στην ηλικία των 25 ετών, οδηγημένος στο όριο της αυτοκαταστροφής από την επιτυχία του, ο Σεργκέι ένιωθε το ταλέντο του περισσότερο ως βάρος παρά ως δώρο.

Το ντοκιμαντέρ «Ο Χορευτής» είναι μια χωρίς προηγούμενο ματιά στη ζωή της σύνθετης προσωπικότητας του Σεργκέι Πολούνιν, που έκανε το μπαλέτο viral στο internet, εκτελώντας τη χορογραφία του Jade Hale-Christofi στο τραγούδι «Take Me to Church» του Hozier, στο βίντεο που σκηνοθέτησε ο David LaChapelle. Επαναστάτης, ανατρεπτικός, το «κακό παιδί» του χορού ή «άγγελος από τους ουρανούς», άλλαξε τη μορφή του μπαλέτου που μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Όμως η αριστοτεχνία έχει υψηλό τίμημα… Πώς μπορείς να είσαι ελεύθερος άνθρωπος, όταν είσαι το πιο «περιζήτητο απόκτημα» στο χώρο του μπαλέτου;

*ΕΡΤ2, Σάββατο 27/3, στις 22:15

«Κυνηγώντας το Όνειρο» (2004) σε σκηνοθεσία Peter Berg

Δράσης – Η ταινία διαπραγματεύεται μια ομάδα νεαρών, των Permian High Partners, της πιο επιτυχημένης ποδοσφαιρικής ομάδας του Τέξας όλων των εποχών, κατά τη διάρκεια της σεζόν του 88. Για τους νέους αθλητές της ομάδας αυτής, κάθε αγώνας είναι μια ευκαιρία να ξεπεράσουν τα όρια της πόλης τους και να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους για δόξα, τη χρονιά της ενηλικίωσης τους.

Παίζουν: Billy Bob Thornton, Garrett Hedlund, Derek Luke, Jay Hernandez, Lucas Black, Tim McGraw.

*Μακεδονία, Σάββατο 27/3, στις 23:00

«Οικογένεια Μίλερ» (2013) σε σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Κωμωδία – Ο Ντέιβιντ Μπερκ, ένας έμπορος μαριχουάνας, βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς του κλέβουν τα χρήματα αλλά και όλη την «πραμάτεια» με αποτέλεσμα να είναι χρεωμένος στον μεγαλοπρομηθευτή του, τον εκκεντρικό και επικίνδυνο, Μπραντ. Για να καταφέρει να ξεχρεώσει και να μείνει ζωντανός, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: πρέπει να φέρει λαθραία από το Μεξικό ένα μεγάλο φορτίο με εμπόρευμα. Για να τα καταφέρει έχει καταστρώσει το τέλειο σχέδιο. Ποιος θα υποπτευθεί μια υποδειγματική οικογένεια; Έτσι, ο Ντέιβιντ επιστρατεύει μια  σέξι, κυνική στρίπερ, μια πιτσιρίκα, που το έχει σκάσει από το σπίτι της και έναν νεαρό παρθένο, για να φτιάξει την οικογένεια Μίλλερ! Στην εικόνα της «αγίας οικογένειας» προσθέστε  ένα τροχόσπιτο, έναν αγριεμένο μεγαλέμπορο ναρκωτικών, μια εκδικητική ταραντούλα, μια «πορνογραφική» παρτίδα Pictionary, ένα αυθόρμητο καραόκε και η ξεκαρδιστική περιπέτεια ξεκινάει.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις, Εντ Χελμς, Έμα Ρόμπερτς.

*Star, Σάββατο 27/3, στις 23:45

«Οίκτος» (2018) σε σκηνοθεσία Μπάμπης Μακρίδης

Δράμα – Η ιστορία ενός άνδρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άνδρα εθισμένου στη θλίψη, που έχει τόση ανάγκη τον οίκτο, που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους. Αυτή είναι η ζωή ενός άνδρα σ’ έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι’ αυτόν. Ο «Οίκτος» είναι μια ταινία για την σχέση των ανθρώπων απέναντι στην δυστυχία και στο κομμάτι που αυτή αναμιγνύεται με την ευτυχία. Για την ισορροπία ανάμεσα στις δύο αντίθετες αυτές έννοιες, για την ισότιμη σημασία τους και για την αυθόρμητη τεχνητή ανακατασκευή τους στην καθημερινότητα όλων. Ο άντρας της ιστορίας είναι δυστυχισμένος όταν είναι χαρούμενος, και είναι χαρούμενος όταν είναι δυστυχισμένος.

Παίζουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσικώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κοτούλας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 27/3, στις 23:45