Τι έδειξαν τα χθεσινά rapid test σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Βογατσικό

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη 30 Μαρτίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Οι δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες να εξετασθούν δωρεάν για τον ιό SARS-CoV-2.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα, σε 104 μαζικές δειγματοληψίες σε 52 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, διενεργήθηκαν 13.122 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 315 κρούσματα (2,40%).

Στην Καστοριά οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ οργάνωσαν δειγματοληψία στη λεωφόρο Κύκνων. Πραγματοποιήθηκαν 103 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (1,94%). Αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 50 έτη.

Στο Άργος Ορεστικό οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ οργάνωσαν δειγματοληψία, έξω από το Δημαρχείο Άργους Ορεστικού, στη θέση του παρκινγκ. Πραγματοποιήθηκαν 34 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (2,94%). Αφορά σε γυναίκα 76 ετών.

Στο Βογατσικό οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ οργάνωσαν δειγματοληψία, στην πλατεία. Πραγματοποιήθηκαν 18 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.