Με self test και θερμομετρήσεις το πρώτο κουδούνι – 408 θετικοί στον κορωνοϊό

Οι μαθητές Λυκείων επιστρέφουν ξανά στα θρανία των σχολείων – Με self test όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας

Με τη δήλωση αποτελεσμάτων των self tests και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων επιστρέφουν έπειτα από πολύ καιρό στα Λύκεια της χώρας.

Κατά την πρώτη ημέρα των ελέγχων για κορωνοϊό στα σχολεία τα νέα ήταν καλά. Στο 0,27% βρέθηκε η θετικότητα στα self test, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείου Παιδείας. Από τις 8 το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, όπως δηλώθηκαν στην πλατφόρμα, 236 μαθητές δήλωσαν θετικό τεστ και 98.965 αρνητικό, ενώ από το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό 172 τεστ ήταν θετικά και 50.887 αρνητικά.

Οι 408 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και απαγορεύεται να προσέλθουν στα σχολεία.

Πλέον το slef test είναι υποχρεωτικό και όσοι το κάνουν πρέπει να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό). Κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ. Παραμένει η ισχυρή σύσταση για αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, αφού το self test, είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που αφορά κυρίως στην έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων.