9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δεύτερη μέρα του Πάσχα σήμερα σας προτείνουμε εννιά ταινίες που μπορείτε να δείτε από το σπίτι σας.

«Γάμος αλά Ελληνικά 2» (2016) σε σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Κωμωδία – Η Τούλα και ο Ίαν έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Πάρις, η οποία έχει φτάσει στην ηλικία να πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της και τις σπουδές της. Το ζευγάρι φαίνεται να περνάει πλέον τον περισσότερο χρόνο τους επικεντρωμένοι στα προβλήματα της νεαρής κόρης του και όχι στα προβλήματα του γάμου τους. Αλλά ένα μεγάλο μυστικό της οικογένειας Πορτοκάλος αποκαλύπτεται και τους συγκλονίζει όλους. Οι γονείς της Τούλας ανακαλύπτουν τυχαία ότι ποτέ δεν ήταν παντρευμένοι επίσημα! Έτσι όλοι μαζί ετοιμάζουν έναν αναπάντεχο, μεγαλύτερο και ακόμα πιο ελληνικό γάμο! Μπορεί ένας ακόμα γάμος αλά ελληνικά να φέρει πάλι κοντά την οικογένεια;

Παίζουν: Νία Βαρντάλος, Τζον Κορμπέτ, Μάικλ Κόνστανταϊν, Λέινι Καζάν, Αντρέα Μάρτιν

*Star, Δευτέρα 3/5 στις 21:00

«Η Νύφη το ‘σκασε» (1999) σε σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Αισθηματική κομεντί – Ο δημοσιογράφος Άικ Γκράχαμ, που δεν φημίζεται για την καλή του γνώμη γενικά για τις γυναίκες, αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για την Μάγκι, μια νεαρή κοπέλα που έχει τη συνήθεια να «στήνει» τους υποψήφιους συζύγους της στα σκαλιά της εκκλησίας. Το άρθρο όμως θα οδηγήσει στην απόλυσή του, αφού η εκδότρια και σύζυγός του το κρίνει ανεπαρκές και ατεκμηρίωτο. Τώρα ο Άικ, στην προσπάθειά του να αποκαταστήσεις τη δημοσιογραφική του φήμη, αναλαμβάνει να γραψει ένα πιο τεκμηριωμένο άρθρο ακολουθώντας την Μάγκι στιος προετοιμασίες της για τον… τέταρτο γάμο που ετοιμάζεται να κάνει. Αν και είναι βέβαιος για την εξέλξη της τελετής, τα πράγματα θα έρθουν λίγο διαφορετικά.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Έκτορ Ελιζόντο.

*Open, Δευτέρα 3/5 στις 21:00

«Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα» (2005) σε σκηνοθεσία Άντριου Άνταμσον 

Φαντασίας – Η Νάρνια είναι μια χώρα παγωμένη, μια στοιχειωμένη γη που περιμένει κάποιον να της λύσει τα μάγια για να ξανάρθει η άνοιξη. Κάτοικοί της, θηρία με ανθρώπινη λαλιά, νάνοι, γίγαντες, κένταυροι, κάστορες και πλάσματα που δεν χωράει ο νους του ανθρώπου. Η λευκή μάγισσα κυβερνάει ανενόχλητη για πολλά χρόνια, παγώνοντας κάθε μορφή ζωής. Μοναδικός της αντίπαλος, μια προφητεία που λέει ότι δύο αγόρια και δύο κορίτσια θα διώξουν για πάντα το Κακό από την παγωμένη γη.

Παίζουν: Τίλντα Σουίντον, Τζόρτζι Χένλι, Σκάνταρ Κέινς, Άνα Πόπλγουελ.

*Alpha, Δευτέρα 3/5 στις 22:00

«Το Πράσινο Βιβλίο» (2018) σε σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι

Δραματική κομεντί – Βασισμένη σε μια αληθινή φιλία. 1960. O Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρόνξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δόκτωρα Ντον Σίρλει, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν, στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κ.λπ. που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχέρσαλα Αλί, Λίντα Καρτελίνι, Σεμπάστιαν Μανισκάλο, Ντίμιτερ Ντ. Μαρίνοφ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 3/5 στις 22:00

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» (2014) σε σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Βαγγέλης, είναι ένας παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης παντρεμένος με τη Λίνα. Δυστυχώς δεν μπορεί να χαρεί την γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού μαζί τους μένει η γεροντοκόρη και εκκεντρική αδερφή του Ευτυχία. Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ευτυχία από το σπίτι και να την ξεφορτωθεί μια για πάντα είναι να την παντρέψει. Ποιος όμως θα είναι ο ήρωας, που θα δεχθεί να παντρευτεί την Ευτυχία; Αναζητώντας τον κατάλληλο γαμπρό, ο Βαγγέλης καταλήγει σ? ένα συνεργάτη του, τον Μένη. Ο Μένης είναι ένας άνδρας στο χείλος της καταστροφής, χτυπημένος από την οικονομική κρίση και ίσως ο μόνος, που θα μπορούσε να κάνει τη θυσία. Και ενώ το προξενιό δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, εμφανίζεται ένας δεύτερος γαμπρός, που διεκδικεί την Ευτυχία, ο Κούλης…

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου

*Star, Δευτέρα 3/5 στις 22:50

«Υπέρτατη Πρόκληση» (1996) σε σκηνοθεσία Ρίνγκο Λαμ

Δράσης – Μετά τη δολοφονία του δίδυμου αδελφού του, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε, ο Αλέν Μορό που είναι απόστρατος αξιωματικός του γαλλικού Στρατού πηγαίνει στη Νέα Υόρκη αποφασισμένος να βρει τους δολοφόνους. Εκεί θα βρεθεί να βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς θα διασταυρωθεί με τη ρωσική μαφία, αλλά θα γνωρίσει και μια γοητευτική γυναίκα από το παρελθόν του αδελφού του.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Νατάσα Χένστριντζ, Ζακ Γκρένιερ, Φρανκ Σένγκερ, κ.ά

*Mega, Δευτέρα 3/5 στις 23:00

«21 Jump Street» (2012) σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Δράσης – Σμιντ και ο Τζένκο, δύο παλιοί συμμαθητές που δεν είχαν και την καλύτερη σχέση στο σχολείο, ξανασυναντιούνται στη Σχολή για Αστυνομικούς και αναθεωρούν. Δεν είναι βέβαια και οι ικανότεροι αστυνομικοί, αλλά τους δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, όταν γίνονται μέλη της μυστικής ομάδας αστυνομικών που εδρεύει στη Jump Street. Για την πρώτη τους μυστική αποστολή θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με σχολικές τσάντες και να επιστρέψουν στα θρανία για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι τα πράγματα στη σύγχρονη εφηβική πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικά! Σκηνοθεσία:

Παίζουν: Τζονα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρι Λάρσον, Αις Κιουμπ.

*Open, Δευτέρα 3/5 στις 23:30

«Σπίτι της Συμφοράς» (2007) σε σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Κωμωδία – Ο Νικ Πέρσονς φέρνει τη νέα του σύζυγο και τα δυο της παιδιά να ζήσουν όλοι μαζί στο εργένικο διαμέρισμά του. Σύντομα καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος εκεί για μια οικογένεια, κι έτσι με νέο μωρό στα σκαριά, η οικογένεια Πέρσονς αφήνει την πόλη και μετακομίζει στην εξοχή στο σπίτι των ονείρων τους.

Όταν όμως αυτό αποδεικνύεται πραγματικός εφιάλτης, αποφασίζει να προσλάβει έναν εργολάβο, τον Τσακ για να τους φτιάξει το σπίτι. Μόνο που αυτός είναι ένας θεότρελος κατασκευαστής, του οποίου οι ανορθόδοξες μέθοδοι θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.

Παίζουν: Άις Κιουμπ, Νια Λονγκ, Τζον Μακ Γκίνλεϊ, Αλισα Άλλεν, Φίλιπ Ντάνιελ Μπόλντεν, Τζόναθαν Κατζ.

*Ant1, Δευτέρα 3/5 στις 00:30

«Το δίκιο σου το παίρνεις με αίμα» (2011) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – Ο Γουΐλ Τζέραρντ εργάζεται σκληρά σαν δάσκαλος. Όμως η ζωή του αλλάζει για πάντα όταν η σύζυγός του, Λόρα, δέχεται βίαιη επίθεση χωρίς κανένα προφανή λόγο. Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η Λόρα, ένας άγνωστος άνδρας, ο Σάιμον επισκέπτεται τον Γουΐλ και του λέει ότι αντί να περιμένει μέχρι η αστυνομία να ανακαλύψει τον ένοχο, η δική του ομάδα μπορεί να τον εντοπίσει και να τον σκοτώσει την ίδια κιόλας ημέρα. Ο Γουίλ δέχεται.

Δεσμεύεται όμως ότι χρωστάει μία χάρη στον Σάιμον και είναι υποχρεωμένος ανά πάσα στιγμή να την ανταποδώσει. Τότε βιώνει μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις, που ξεφεύγουν γρήγορα από τον έλεγχο του. Έξι μήνες περνούν. Ο Σάιμον έρχεται σε επαφή με τον Γουΐλ και τον διατάσσει να ακολουθήσει μια οικογένεια και να είναι σε επιφυλακή για ένα ύποπτο άτομο. Όταν όμως τα πράγματα σκληρύνουν, ο Γουΐλ καλείται να συμμετάσχει σε κάτι αδιανόητο, Ο δάσκαλος των Αγγλικών θα βρεθεί σε μια κατάσταση χωρίς γυρισμό. Με τον αδίστακτο Σάιμον από τη μία, και το νόμο από την άλλη. Και το χειρότερο: δε θα έχει πουθενά να κρυφτεί!

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζάνιουαρι Τζόουνς, Γκάι Πιρς, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Χάρολντ Περινέου.

*Star, Δευτέρα 3/5 στις 01:15