Παίρνουν μπρος γάμοι και βαφτίσεις – Πόσα άτομα θα επιτρέπονται

Όλα τα τελευταία δεδομένα για τους γάμους και τις βαφτίσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο και τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, μια ανακοίνωση που περίμεναν με αγωνία όσοι σχεδίαζαν το γάμο τους.

Έτσι πλέον οι γάμοι και τα βαφτίσια θα μπορούν να γίνουν κανονικά με κόσμο από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

Τρέχουν για κρατήσεις Sold – out τα κέντρα δεξιώσεων

Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Αυγούστου και τα δύο πρώτα του Σεπτεμβρίου είναι η καλύτερη περίοδος για τα κέντρα δεξιώσεων, και σύμφωνα με όσα δηλώνουν επαγγελματίες του κλάδου, οι περισσότεροι χώροι είναι sold – out.

Οι κρατήσεις έχουν αρχίσει από τον Φεβρουάριο, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή, που είχε εκτιμήσει ότι οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως τα κτήματα και οι εταιρείες catering θα επαναλειτουργήσουν στις αρχές Μαΐου.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, τόσο τα ζευγάρια που επιθυμούν να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας φέτος το καλοκαίρι, όσο και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες του κλάδου, βρίσκονται για την ώρα σε αναμονή για τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με το ωράριο.

Προβληματισμός για το ωράριο

Η περσινή εμπειρία που το ωράριο στα κέντρα δεξιώσεων ήταν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Ιδίως για όσους προγραμματίζουν τον γάμο τους από το εξωτερικό στην Ελλάδα, το ωράριο μέχρι τις 12 είναι αποτρεπτικό και τους κάνει να αναζητούν άλλες επιλογές. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δούμε τελικά αν θα υπάρξει κάποια άρση στον περιορισμό της κυκλοφορίας που θα επιτρέψει τις δεξιώσεις να κρατούν παραδοσιακά μέχρι πρωίας.