8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Βασιλιάς Αρθούρος:ο θρύλος του σπαθιού» (2017) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Ο ατίθασος νεαρός Αρθούρος είναι κυρίαρχος των δρόμων του Λονδίνου με την συμμορία του και αγνοεί τον σκοπό, για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονες του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς.

Παίζουν:Τσάρλι Χάναμ, Άστριντ Μπερζές Φρίσμπι, Τζουντ Λο, Έρικ Μπάνα.

*Star, Παρασκευή 5/2 στις 21:00

«Ρόκι 5» (1990) σε σκηνοθεσία Τζον Αβίλντσεν

Δράμα – Ο Ρόκυ επιστρέφει νικητής από τη Σοβιετική Ένωση, βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι, στον αγώνα με τον Ντράγκο. Επίσης, ανακαλύπτει ότι όλη του η περιουσία έχει χαθεί, από κακοδιαχείριση του λογιστή του. Έτσι μένει πάμφτωχος και αρνούμενος να εκμεταλλευτεί τη δόξα του, επιστρέφει στη γειτονιά από όπου ξεκίνησε. Εκεί άνοιξε το γυμναστήριο του παλιού του προπονητή, του Μάικ Γκόλντμιλ, προπονώντας νεαρούς πυγμάχους. Ο πιο άξιος από πολλούς που προπονούνται μαζί του είναι ο Τόμυ Γκαν, ένας νεαρός πυγμάχος ο οποίος, έχοντας αποκτήσει την πείρα του Ρόκυ, έχει ένα σκορ νικών 23-0-0. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο ίδιος έχοντας θυμώσει, καθώς όλοι τον θεωρούσαν ως το “Ρομποτάκι του Ρόκυ”, προκάλεσε μια μάχη μεταξύ αυτού και του πρώην δασκάλου του.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπαρτ Γιάνγκ, Τάλια Σάιρ, Τόμμυ Μόρισσόν.

*Open, Παρασκευή 5/2 στις 21:00

«Τα Φαντάσματα των Πρώην» (2009) σκηνοθεσία Μαρκ Γουότερς

Κωμωδία – Ο Κόνορ Μιντ, είναι ο τύπος του… κατά συρροή γυναικά. Αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, όσο γρήγορα αλλάζει τα πουκάμισα σαν τις γυναίκες. Θέλει να δείχνει κομψός, ακαταμάχητος, πετυχημένος. Και όχι μόνο να δείχνει, αλλά να είναι και να αισθάνεται – ειδικά όταν ξέρει ότι είναι ικανός να χωρίσει με τρεις διαφορετικές γυναίκες την ίδια στιγμή, ακόμα και μέσω τηλεδιάσκεψης, αν χρειαστεί. Όταν, όμως καλείται να παραβρεθεί στο γάμο του αδελφού του, το φάντασμα του θείου του, Γουέιν, που τον δίδαξε το βασικό μότο του “αγάπησέ τες και παράτησέ τες”, επιστρέφει για να του διδάξει κάτι άλλο αυτή τη φορά: τι σημαίνει να αγαπά. Δύσκολο μάθημα, φυσικά, που για να πετύχει θα χρειαστεί να συνδράμουν και κάποια άλλα  φαντάσματα, όπως αυτά των πρώην του –έστω και πολύ σύντομων- σχέσεων.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Έμμα Στόουν, Μάικλ Ντάγκλας, Μπρέκιν Μέιερ, Λέισι Τσάμπερτ, Αν Άρτσερ.

*Alpha, Παρασκευή 5/2 στις 21:50

«Παρενέργειες» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράμα – Η Έμιλι και ο Μάρτιν, είναι ένα νέο, όμορφο, ερωτευμένο ζευγάρι και ζουν μια ονειρεμένη ζωή. Όλα αυτά ισχύουν μέχρι τη μέρα, που ο Μάρτιν φυλακίζεται για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών. Όσο ο Μάρτιν βρίσκεται στη φυλακή, η Έμιλι βιώνει την απόλυτη κατάθλιψη και μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, ένας ψυχίατρος, προσπαθεί να τη βοηθήσει. Η τελική της απόφαση όμως να μη νοσηλευθεί, θα γίνει αιτία να αλλάξουν οι ζωές όλων. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, ένας νέος, φιλόδοξος ψυχίατρος αναλαμβάνει να την κουράρει και της συνταγογραφεί ένα καινούργιο, πειραματικό ψυχοφάρμακο της αγοράς, το οποίο του προτείνει η προηγούμενη γιατρός της Εμιλι. Η νέα αγωγή μοιάζει να καταπολεμά την κατάθλιψη αλλά προκαλεί παρενέργειες: υπνοβατεί και επιτίθεται βίαια, χωρίς συνείδηση ή μνήμη του τι κάνει. Συντετριμμένος ο γιατρός θα αναζητήσει απαντήσεις. Όταν βρει την αλήθεια όμως, όλα όσα του έχουν απομείνει στη ζωή και την καριέρα απειλούνται να καταστραφούν.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρούνι Μάρα, Τσάνινγκ Τέιτουμ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 5/2 στις 22:00

«Μία ιερή οικογένεια» (2019) σκηνοθεσία Λουί ντο ντε Λανκουσά

Δραματική κομεντί – Η ιστορία μιας παραδοσιακής Καθολικής οικογένειας στη βόρεια Γαλλία, μέρους της κοινωνίας και υποκείμενης στις αλλαγές της. Μια οικογένεια με στενούς δεσμούς με την εκκλησία που αντιμετωπίζει την εκσυγχρονιστική προσέγγιση του Πάπα Φραγκίσκου. Η Μαντλέν ντε Βακέν είναι επικεφαλής, ενώ ο Σαρλ, ένας πανέξυπνος νεαρός ιερέας με λαμπρό μέλλον μπροστά του, ερωτεύεται μια δόκιμη μοναχή.

Παίζουν: Μαρτ Κέλερ, Λόρα Σμετ, Λια Ντράκερ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 5/2 στις 22:30

«Ο Τρελοπενηντάρης» (1971) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Ανδρέας Τεπενδρής, είναι ένας επιπόλαιος πενηντάρης, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί επαγγελματικά. Κατά καιρούς καταπιάνεται με διάφορες δουλειές με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάντα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σε συνεργασία με τον αδελφικό του φίλο Φρίξο, ανοίγει μια σχολή μανεκέν. Η επίσκεψη ενός παλιού του φίλου, που έχει γυρίσει από την Αμερική πετυχημένος και με πολλά σχέδια για νέες δουλειές, του δίνει μεγάλη χαρά. Έτσι, όταν του προτείνει να τον πάρει ως συνέταιρο στις δουλειές του, με την προϋπόθεση να σοβαρέψει και να αλλάξει τρόπο ζωής, ο Ανδρέας αφήνει τη σχολή μανεκέν και αρχίζει να ζει μια καινούρια ζωή, παριστάνοντας τον μεγαλοεπιχειρηματία. Σιγά-σιγά, χάνει τα μυαλά του, γιατί γνωρίζει μια πάμπλουτη Αμερικάνα και απαρνιέται ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του. Εκείνη όμως, με τη βοήθεια της κόρης του, που δεν μπορεί να βλέπει έτσι τον πατέρα της αλλά και των φίλων του, που θέλουν να τον συνετίσουν, του στήνει μια παγίδα και τον κάνει να ξαναβρεί τα λογικά του..

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Ρίκα Διαλυνά, Αλέκος Τζανετάκος, Βίκυ Βανίτα, Ανδρέας Φιλιππίδης.

*Mega, Παρασκευή 5/2 στις 22:10

«Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα» (2013) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Δράσης – Ο Τζακ, ο αποξενωμένος γιος του Τζον Μακ Κλέιν βρίσκεται σε μπελάδες με την αστυνομία στη Ρωσία και ο ΜακΛέιν ταξιδεύει ως τη Μόσχα για να τον βοηθήσει. Εκεί ανακαλύπτει πως ο Τζακ στην πραγματικότητα δουλεύει ως μυστικός πράκτορας της CIA και συγκεκριμένα στην προσωπική ασφάλεια ενός σημαντικού πληροφοριοδότη για την αμερικανική κυβέρνηση, του Κομάροφ, προσπαθώντας να αποτρέψει μια καταστροφική συνωμοσία, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο πυρηνικό εφιάλτη της ανθρωπότητας. Θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους, πατέρας και γιος έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή Ρώσικη μαφία και προσπαθούν να ξεπεράσουν απροσδόκητα εμπόδια, προκειμένου να καταφέρουν να προστατέψουν τον Κομάροφ και να αποτρέψουν ένα καταστροφικό έγκλημα..

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζέι Κόρτνεϊ, Σεμπάστιαν Κοχ, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουινστέντ.

*Star, Παρασκευή 5/2 στις 23:45

«Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά» (2014) σε σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Αισθηματική κομεντί – Στην αρχή της γνωριμίας τους, ο Jay και η Annie  είχαν μια παθιασμένη σχέση. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, απέκτησαν δύο παιδιά και η ερωτική τους ζωή χρειάζεται επειγόντως ανανέωση. Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ερωτική ταινία, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε ένα τρίωρο μαραθώνιο. Την επόμενη μέρα όμως ανακαλύπτουν ότι οι προσωπικές τους στιγμές δεν είναι πια και τόσο προσωπικές. Αρκεί ένα λάθος κλικ και το υλικό που είχαν «σώσει» διαδικτυακά μπορεί να γίνει παγκόσμιο θέαμα.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίγκελ, Ρομπ Λόου, Ρομπ Κόρντραϊ, Έλι Κέμπερ.

*Ant1, Παρασκευή 5/2 στις 00:45