Κλοπή σε οικία στην Ασπροκκλησιά με λεία κοσμήματα και μετρητά

Κινηματογραφικού τύπου κλοπή σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε οικία στην κοινότητα Ασπροκκλησιάς του δήμου Άργους Ορεστικού, με τέσσερα άτομα, άκρως οργανομένα, να εισβάλλουν σε αυτή, καταφέρνοτας να αποσπάσουν χρηματικό ποσό και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ditikostipos το Σάββατο που μας πέρασε, 15 Μαΐου, τέσσερα άτομα, καλά οργανωμένα, εισέβαλαν σε οικία στην Ασπροκκλησιά, την ώρα που δεν βρισκόταν κανείς σε αυτή. Η οικία είναι κατοικήσιμη, αλλά τα άτομα έδειχνε να γνωρίζουν ότι εκείνη την ώρα δεν βρίσκεται κανείς σε αυτή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, τα 3 από τα τέσσερα άτομα, μπήκαν μέσα στο σπίτι, ενώ το τέταρτο έμεινε απ έξω, ώστε αν συμβεί κάτι να ειδοποιήσει τους άλλους 3 που είχαν μπει μέσα. Και τα τέσσερα άτομα, που έγιναν αντιληπτά από άτομο παρακείμενης οικίας, φορούσαν κουκούλες (Full Face) και γάντια.

Τα άτομα, παρέμειναν στον χώρο περίπου μισή ώρα. Αφού έψαξαν όλο το σπίτι, κατάφεραν να εντοπίσουν το ποσό των 1.500 ευρώ σε μετρητά και αρκετά κοσμήματα μεγάλης αξίας, τα οποία και αφαίρεσαν από την οικία. Μάλιστα, δεν δίστασαν ακόμα να καθήσουν και να φάνε ότι βρήκαν μέσα στο σπίτι.

Όλες οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα καμερών, στην τοποθέτηση του οποίου έχουν προχωρήσει οι ιδιοκτήτες της οικίας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στόχος διαρρηκτών.

Για την κλοπή έχει εηνμερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα του Άργους Ορεστικού, το οποίο έχει ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για την διελεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των δραστών.

Μάριος Κωνσταντινίδης