Αρκούδα έκανε… Γης Μαδιάμ κοτέτσι στο Δισπηλιό Καστοριάς

Η αρκούδα που προκαλεί πανικό στην τοπική κοινωνία έκανε την επανεμφάνιση της.

Συγκεκριμένα μια οικογένεια που κατοικεί  στο δημοτικό  διαμέρισμα  Δισπηλιού στην Καστοριά, βίωσε πριν λίγες μέρες,  για τέταρτη φορά, επιδρομή αρκούδας στο κοτέτσι.

Το παμφάγο θηλαστικό είχε εισβάλει δύο φορές τον Μάρτιο  στο κοτέτσι του σπιτιού και κατασπάραξε  20 κότες που εξέτρεφε, μία φορά τον Απρίλιο, κατασπαράζοντας 60 κότες και  πριν λίγες μέρες τις υπόλοιπες 20. Δεν άφησε τίποτα όρθιο καταστρέφοντας ολοσχερώς το κοτέτσι και το περιεχόμενο του.

Με τον φόβο της επιδρομής αρκούδας ζουν πλέον, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, αφού κανείς δεν ξέρει αν θα θελήσει να τους επισκεφτεί ξανά ο τετράποδος καταστροφέας για να καταστρέψει τα οπωροφόρα δέντρα τους.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς  η αρκούδα καταστρέφει το βιος τους, ζητώντας  από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα, γιατί αλλιώς αν την  συναντήσουν και απειληθεί η ζωή τους, διαμηνύουν πως θα τη σκοτώσουν.

Μια “μικρή γεύση” από τις εικόνες που αντίκρισε  ο συμπολίτης μας,  μπορεί να πάρει κανείς βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες: