10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου δέκα όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Αρχηγός από κούνια» (2017) σε σκηνοθεσία Τομ Μακ Γκραθ

Animation – Δεν τίθεται ερώτημα για το ποιος είναι το αφεντικό σε αυτήν την οικογένεια. Από τη μέρα που κατέφτασε ο μικρός του αδερφός, ο 7χρονος Τιμ ήξερε ότι αυτό το μωρό θα ήταν μπελάς. Ο Τιμ ξεκινά μια αποστολή, να κάνει την αγάπη των γονιών του και πάλι δική του και μόνο δική του και ανακαλύπτει μια μυστική συνομωσία, που απειλεί να καταστρέψει την ισορροπία της αγάπης στον κόσμο! Και το χειρότερο; Αυτό το τολμηρό μωρό, που υποτίθεται ότι είναι αδελφός του, είναι στο κέντρο της συνομωσίας αυτής! Τώρα πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν το σατανικό αυτό σχέδιο, να σώσουν τους γονείς τους, να αποκαταστήσουν την τάξη στον κόσμο και να αποδείξουν ότι η αγάπη είναι μια άπειρη δύναμη.

Στην ελληνική μεταγλωτισμένη εκδοχή της ταινίας, ο Πάνος Μουζουράκης «δανείζει» τη φωνή του στο Boss Baby. Στην αυθεντική εκδοχή της ταινίας ακούγονται οι φωνές των βραβευμένων με Χρυσή Σφαίρα και ΕΜΜΥ, Άλεκ Μπόλντουιν, Στιβ Μπούσεμι, Τζίμι Κίμελ, Λίζα Κούντροου,Τόμπι Μαγκούαϊρ.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

*Star, Σάββατο 22/5, στις 21:00

«Kung Fu Panda» (2008) σκηνοθεσία Μαρκ Όσμπορν

Animation – Ο Πο, ένα χοντρούλικο και τεμπέλικο πάντα ονειρεύεται να γίνει εξπέρ των πολεμικών τεχνών.

Όταν ο πάνσοφος δάσκαλος Οόγκουεϊ ανακοινώνει, προς έκπληξη όλων, ότι αυτός είναι ο “Εκλεκτός”, ο Πο αρχίζει τη σκληρή εκπαίδευση.

Πολύ πριν την ολοκληρώσει όμως, καλείται να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό, την ανίκητη λεοπάρδαλη Τάι Λανγκ.

*Open, Σάββατο 22/5, στις 21:00

«Η Βίλα των Οργίων» (1964) σκηνοθεσία Δημόπουλος Ντίνος

Κωμωδία – Ο Χάρης Ζάβαλος, διευθυντής μιας μεγάλης εταιρίας και υποψήφιος βουλευτής, συλλαμβάνεται από την χωροφυλακή, εν αδαμιαία περιβολή, με την ερωμένη του Εύα στην “Βίλλα των Οργίων” της μαντάμ Δόμνας.

Η ύπαρξη ενός μυστικού καρνέ, με τα τηλέφωνα όλων των επώνυμων και παρανόμων πελατών της θα μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Παίζουν: Κωνσταντάρας Λάμπρος, Αναλυτή Κάκια, Παπαγιαννόπουλος Διονύσης, Ντούζος Ανδρέας, Ζαρόκωστα Μέλπω, Πάρλας Χρήστος, Βογιατζής Γιάννης, Τσούκας Νίκος, Νικολαϊδης Δημήτρης.

*Alpha, Σάββατο 22/5, στις 21:30

«Γουλβερίν» (2013) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Ο Γούλβεριν, ο πιο ξεχωριστός ήρωας από τους Χ-ΜΕΝ, ταξιδεύει στη σύγχρονη Ιαπωνία. Εντελώς απροετοίμαστος και άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ο Γούλβεριν θα αντιμετωπίσει την υπέρτατη δοκιμασία, σε μια μάχη μέχρι θανάτου, που θα τον αλλάξει για πάντα. Ευάλωτος για πρώτη φορά, θα αγγίξει τα όρια τόσο στις σωματικές δυνατότητες όσο και τις συναισθηματικές του αντοχές, αφού θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το φονικό σπαθί των σαμουράι αλλά και έναν εσωτερικό αγώνα ενάντια στην ίδια του την αθανασία, για να αναδυθεί και πάλι δυνατότερος από ποτέ…

Παίζουν: Χιρογιούκι Σανάντα, Χιού Τζάκμαν, Φάμκε Γιάνσεν, Τάο Οκαμότο, Ρίλα Φουκουσίμα, Γουίλ Γιούν Λι, Σβετλάνα Κοντσένκοβα, Χαρουχίκο Γιαμανούτσι.

*Star, Σάββατο 22/5, στις 22:50

«Η Δεύτερη Ευκαιρία» (1993) σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πέτερσεν 

Θρίλερ – Μια ημερομηνία έχει στοιχειώσει τη ζωή του βετεράνου μυστικού πράκτορα Φρανκ Χόριγκαν. Μέλος της ομάδας προστασίας του Τζον Φ. Κένεντι, ο Φρανκ δεν είχε αντιδράσει όσο γρήγορα έπρεπε, ώστε να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου της Αμερικής, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, στο Ντάλλας. Από τότε πέρασαν τριάντα χρόνια. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ περιοδεύει στα πλαίσια της πολιτικής του καμπάνιας, για την επανεκλογή του. Οι έρευνες για τις ανώνυμες απειλές κατά της ζωής του, έχουν καταντήσει ρουτίνα. ‘Ομως, κάποιος δεν αστειεύεται… Γνωρίζοντας τα πάντα για το παρελθόν του Φρανκ, τον προκαλεί σε έναν πόλεμο νεύρων. Επαγγελματίας δολοφόνος και άσσος στις μεταμφιέσεις, ο Μιτς Λίρι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκοτώσει τον Πρόεδρο, αλλά προτιμά, πρώτα να παίξει το παιχνίδι που έχει καταστρώσει για τον Φρανκ.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τζον Μάλκοβιτς, Ρενέ Ρούσο.

*Μακεδονία, Σάββατο 22/5, στις 23:00

«Vanilla Sky» (2001) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Ρομαντική, μυστηρίου, φαντασίας – Remake της ευρωπαϊκής ταινίας: Άνοιξε τα Μάτια (Abre los ojos) του Αλεχάντρο Ανμεναμπαρ. Ο Τομ Κρουζ είναι ο Ντέιβιντ Έιμς, νέος, επιτυχημένος, όμορφος και ματαιόδοξος εκδότης, ο οποίος απολαμβάνει τη ζωή και τις υλικές απολαβές από την οικογενειακή επιχείρηση. Η γνωριμία του με τη Σοφία (Πενέλοπε Κρουζ) θα καταλήξει σε ένα νέο έρωτα που όλα δείχνουν πως είναι αμοιβαίος. Η φίλη -ερωμένη του όμως Τζούλι (Κάμερον Ντιάζ) ζηλεύει αφόρητα αυτή τη νέα σχέση του.

Στην επόμενη συνάντησή τους, όπου αυτή οδηγεί και ο Ντέιβιντ κάθεται στη θέση του συνοδηγού, του εκφράζει πόσο ζηλεύει τη νέα παρουσία στη ζωή του και απεγνωσμένη τρακάρει εσκεμμένα το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η ίδια να σκοτωθεί και ο Ντέιβιντ να επιβιώσει, αλλά πλέον είναι παραμορφωμένος για πάντα. Παρά το γεγονός ότι η Σοφία εξακολουθεί να τον αγαπά και οι γιατροί του δίνουν ελπίδες ότι μπορούν να επαναφέρουν το πρόσωπό του, περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν και να του δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στο μυαλό του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Πενέλοπε Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Λι.

*Open, Σάββατο 22/5, στις 23:00

«Oldboy» (2013) σε σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Περιπέτεια μυστηρίου – Ο Τζο πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος για 20 χρόνια στην απομόνωση, χωρίς να γνωρίζεται ούτε από ποιόν έχει απαχθεί, ούτε γιατί.

Όταν, κάποια στιγμή, θα αφεθεί ελεύθερος θα αναζητήσει τον απαγωγέα του γεμάτος δίψα για εκδίκηση, ενώ στην πορεία θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης απάτης.

Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Σάμιουελ Τζάκσον, Σάρλοτ Κόπλεϊ, Μάικλ Ιμπεριόλι.

*Alpha, Σάββατο 22/5, στις 23:20

«Περιπλάνηση» (1979) σε σκηνοθεσία Χριστόφορος Χριστοφής 

Δράμα – Ένας δικηγόρος, γόνος αστικής οικογένειας Αιγυπτιωτών, προσπαθεί να βρει τα ίχνη ενός συγγενή του. Ξεκινώντας από την Αλεξάνδρεια, θα ταξιδέψει στους χώρους και τους χρόνους της ελληνικής διασποράς, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Δέσποινα Τομαζάνη, Ολυμπία Καράγιωργα, Ηλίας Λογοθέτης, Λευτέρης Βογιατζής.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 22/5, στις 23:45

«Κυνηγός» (2018) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι ξαναρχίζει. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη.

Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και ένας θυμωμένος καθηγητής θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Παίζουν: Μπόιντ Χόλμπρουκ, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Ολίβια Μουν, Τρεβάντε Ρόουντς.

*Skai, Σάββατο 22/5, στις 01:00

«Επιθυμίες στο… Παρά Πέντε» (2007) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Δραματική κομεντί – Ο Έντουαρτ Κόουλ και ο Κάρτερ Τσέιμπερς είναι δύο άντρες τρίτης ηλικίας που τους ενώνουν δύο γεγονότα ότι τους γίνεται διάγνωση για ανίατο καρκίνο και ότι «συγκατοικούν» στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Κατά τα άλλα, διαφέρουν σε όλα. Ο Κάρτερ, άνθρωπος χαμηλών τόνων, ανήκει στην εργατική τάξη, είναι αφροαμερικάνος, παντρεμένος εδώ και 46 χρόνια και δεν έχει κοιμηθεί με καμία άλλη εκτός από τη γυναίκα του.

Ο Έντουαρτ είναι πλούσιος, λευκός, παντρεμένος και χωρισμένος τέσσερις φορές και… ιδιοκτήτης του εν λόγω νοσοκομείου. Πολλά χρόνια πριν, ο Κάρτερ, ως πρωτοετής φοιτητής, είχε φτιάξει μία λίστα με τα πράγματα που θα ήθελε να κάνει, να δει και να ζήσει πριν πεθάνει, ακολουθώντας την προτροπή ενός καθηγητή φιλοσοφίας, που είχε στο κολέγιο. Το γεγονός του θανάτου, που πλησιάζει, τον κάνει να δημιουργήσει μια νέα λίστα.

Τη λίστα βλέπει ο Έντουαρτ και του φαίνεται καλή ιδέα. Έτσι, αποφασίζει να καλύψει τα έξοδα των επιθυμιών που είναι γραμμένες στη λίστα: από ταξίδια στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία και το Σινικό Τείχος στην Κίνα με μοτοσικλέτα μέχρι… sky-diving και αγώνες αυτοκινήτων στα οποία θα λάβουν μέρος και οι δύο!

Προσθέτοντας και αφαιρώντας πράγματα από τη λίστα τους, αφού ανακαλύπτουν τη μαγεία και το μεγαλείο του κόσμου, προσεγγίζουν δύσκολα ερωτήματα, αλλά και ακόμα πιο δύσκολες απαντήσεις για τη ζωή.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μόργκαν Φρίμαν, Σον Χέιζ, Ρομπ Μόροου.

*Star, Σάββατο 22/5, στις 01:30