5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Πεθερικά της Συμφοράς» (2004) σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Κωμωδία – Αφού ο σκληροτράχηλος πρώην πράκτορας της CIA, Τζακ Μπερνς, έδωσε την άδειά του στον Γκρεγκ Φόκερ να παντρευτεί την κόρη του, τώρα έχει έρθει η ώρα να γνωρίσει τους μέλλοντες συμπεθέρους του. Όμως ο κύριος και η κυρία Φόκερ είναι εντελώς διαφορετικοί από την οικογένεια Μπερνς, και η συνάντησή τους προβλέπεται το λιγότερο… εκρηκτική.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ντάστιν Χόφμαν, Μπάρμπρα Στέιζαντ, Τέρι Πόλο

*Open, Τρίτη 25/5, στις 21:00

«Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» (1963) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Κωμωδία – Ο Αντώνης και η Μαριάννα, γονείς εν χηρεία και ερωτευμένοι μεταξύ τους, αποφεύγουν να συζητήσουν με τα παιδιά τους το ενδεχόμενο του γάμου τους. Όμως, όταν και εκείνα ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, τα προβλήματα αυξάνονται και μόνο η παρέμβαση του αδελφού του Αντώνη θα λύσει την περίπλοκη κατάσταση και θα επιτρέψει στους δύο γονείς να ενώσουν τις τύχες τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Πάντζας, Βιβέτα Τσιούνη, Ελένη Ανουσάκη, Μαρίκα Νέζερ, Βαγγέλης Σειληνός, Μπέττυ Μοσχονά, Σταύρος Παράβας, Νάσος Κεδράκας.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 25/5, στις 22:00

«Κυρία από Τύχη» (2017) σε σκηνοθεσία Αμάντα Στερς

Ρομαντική κωμωδία – Η Αν (Τόνι Κολέτ) και ο Μπομπ (Χάρβει Καιτέλ) είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι Αμερικάνων με πολλές διασυνδέσεις, που για να δώσει εκ νέου σπίθα στον έγγαμο βίο, μετακομίζει σε μια έπαυλη στο Παρίσι.Ενώ γίνονται οι προετοιμασίες ενός πολυτελούς δείπνου με εκλεπτυσμένους, κοσμοπολίτες προσκεκλημένους, η οικοδέσποινα ανακαλύπτει ότι οι παρευρισκόμενοι θα είναι 13.

Σε πανικό, η Αν πιέζει την πιστή της οικιακή βοηθό Μαρία (Ρόσι Ντε Πάλμα) να μεταμφιεστεί σε μία μυστηριώδη Ισπανίδα αριστοκράτισσα για να αποφύγει τον γρουσούζικο αριθμό.
Αλλά το άφθονο κρασί και η χαριτωμένη κουβέντα φέρνουν κατά λάθος τη Mαρία κοντά σε έναν γόη Βρετανό έμπορο έργων τέχνης (Μάικλ Σμαίλι).

Παίζουν: Ρόσι Ντε Πάλμα,Τόνι Κολέτ, Χάρβει Καιτέλ, Μάικλ Σμάιλι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 25/5, στις 22:00

«Ο Σύμβουλος» (2016) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δράμα – Για τον Ντέιν Τζένσεν, η επιτυχία είναι ένας προορισμός που δεν μπορεί να φτάσει κανείς αν δεν είναι λίγο αδίστακτος. Μετά από χρόνια συνεχούς ανέλιξης στην ιεραρχία της εταιρείας, είναι έτοιμος να περάσει τη «μεγάλη πύλη» της επαγγελματικής καταξίωσης, όταν το αφεντικό του ανακοινώνει σε όλους ότι βγαίνει σε σύνταξη. Αρκεί φυσικά να προσπεράσει ένα τελευταίο εμπόδιο: τη σημαντικότερη ανταγωνίστριά του, που αν και νεότερη, είναι εξίσου αποφασισμένη και ετοιμοπόλεμη. Ένα απροσδόκητο και αναπάντεχο γεγονός, όμως – ο δεκάχρονος γιος του αρρωσταίνει σοβαρά- τον αναγκάζει να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του. Ο Ντέιν όμως δεν αισθάνεται έτοιμος να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του…

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Γκρέτσεν Μολ, Άλισον Μπρι, Άνουπαμ Χερ, Άλφρεντ Μολίνα, Γουίλεμ Νταφόε, κ.α.

*Alpha, Τρίτη 25/5, στις 23:00

«Εκδίκηση» (2015) σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Άλφρεντσον

Θρίλερ – Η Λίλιαν, μια νεαρή γυναίκα που μόλις έχασε τη μητέρα της, επιστρέφει στη γενέτειρά της για μια νέα ζωή. Δεν θα προλάβει όμως να χαρεί για την πρόσληψή της ως σερβιτόρα στο τοπικό μπαρ, αφού σύντομα αρχίζει να γίνεται θύμα έντονης παρενόχλησης από έναν άντρα με το περίεργο όνομα Blackway.

Σύντομα, μαθαίνει ότι πρόκειται για πρώην αστυνομικό, που για κάποιο λόγο αποφάσισε να περάσει στην άλλη πλευρά του Νόμου, εκμεταλλευόμενος τη δύναμή του μέσα στην απομακρυσμένη κοινότητα.

Ωστόσο, παρά την αδιαφορία των κατοίκων για αυτό που τής συμβαίνει και τις συμβουλές του Σερίφη να πάει σε άλλη πόλη, η Λίλιαν δεν το βάζει κάτω και αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθειά ενός πρώην ξυλοκόπου και του νεαρού βοηθού του, των μόνων κατοίκων της περιοχής που φαίνονται αρκετά τολμηροί – ή αρκετά τρελοί – να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον ψυχοπαθή κυνηγό της… Θρίλερ για γερά νεύρα, με υποβλητική ατμόσφαιρα και ξεχωριστές ερμηνείες, όπου ο Άντονι Χόπκινς ξεχωρίζει για άλλη μία φορά.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Τζούλια Στάιλς, Αλεξάντερ Λούντβιχ, Ρέι Λιότα, Χαλ Χόλμπρουκ.

*Open, Τρίτη 25/5, στις 23:40