5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Born to Race: Πιο Γρήγοροι Από Ποτέ» (2014) σκηνοθεσία Άλεξ Ραναριβέλο

Δράσης – O Ντάνι Κρούγκερ είναι ένας εικοσάχρονος οδηγός αγώνων ταχύτητας που παίζει με τους δικούς του κανόνες. Έχοντας κερδίσει μια υποτροφία στην αναγνωρισμένη Ακαδημία Αγώνων Ταχύτητας, ο Ντάνι θα βρεθεί ξαφνικά να αγωνίζεται εναντίον μερικών από τους πιο αδίστακτους και σκληρούς νεαρούς οδηγούς του κόσμου.

Η ένταση αυξάνεται εντός και εκτός πίστας και ένα τραγικό απρόσμενο γεγονός αφήνει τον Ντάνι μόνο του χωρίς τον συνεργάτη του. Έχοντας να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αποβολής του από την Ακαδημία, ο Ντάνι θα αναγκαστεί να ενώσει τις δυνάμεις του με έναν παλιό του αντίπαλο.

Το δίδυμο θα πρέπει τώρα να μάθει να αφήνει στην άκρη τις διαφορές του καθώς καλούνται να αποτινάξουν από πάνω τους τον τίτλο του πρωτάρη σε αυτόν τον κρίσιμο επαγγελματικό αγώνα ταχύτητας.

Παίζουν: Μπρετ Νταβερίν, Μπο Μίρκοφ.

*Open, Τετάρτη 26/5, στις 21:00

«Baby Driver» (2017) σκηνοθεσία Έντγκαρ Ράιτ

Περιπέτεια – Γενικά είναι καλό παιδί, αλλά διάολος πίσω από το τιμόνι. Αυτός είναι ο Baby (Άνσελ Έλγκορτ), ένας πιτσιρικάς άσος στην οδήγηση  ειδικός στο να φυγαδεύει ληστές αμέσως μετά τα προγραμματισμένα χτυπήματά τους σε τράπεζες. Χρησιμοποιεί συνεχώς ακουστικά, ακούγοντας παλιά ροκ και σόουλ τραγούδια και σχεδιάζει κάθε απόδραση με βάση τον ρυθμό των τραγουδιών που τρυπώνουν στα αυτιά του. Η δράση “χορογραφείται” πάνω σε αυτά.O Baby δουλεύει για τον Ντοκ (Κέβιν Σπέισι), τον αρχηγό μιας συμμορίας που ληστεύει τράπεζες και αποτελείται από τον πρώην χρηματιστή και νυν εγκληματία Μπάντι (Τζον Χαμ), τη νεαρή, σκανδαλώδη σύντροφό του, Ντάρλινγκ (Έιζα Γκονζάλες) και τον αυθόρμητο, εκρηκτικό Μπατς (Τζέιμι Φοξ), που είναι επιφυλακτικός απέναντι στην αλλόκοτη στάση του νεαρού οδηγού. Όταν όμως ο Baby ερωτεύεται την Ντέμπορα (Λίλι Τζέιμς) μια γλυκιά σερβιτόρα, όλα αλλάζουν ξαφνικά…

Παίζουν: Άνσελ Έλγκορτ, Κέβιν Σπέισι, Τζον Χαμ, Λίλι Τζέιμς,Τζέιμι Φοξ, Έιζα Γκονζάλες.

*Mega, Τετάρτη 26/5, στις 22:00

«Βασίλισσα Βικτώρια: Τα Χρόνια της Νιότης» (2009) σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Δράμα εποχής – Βρισκόμαστε στα 1837 και η Βικτώρια βρίσκεται στο επίκεντρο της βασιλικής διαμάχης για την εξουσία. Ο βασιλιάς Γουίλιαμ, που είναι θείος της, βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου και η Βικτώρια προορίζεται για διάδοχος του θρόνου. Ενώ όλοι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοιά της, η μητέρα της, Δούκισσα του Κεντ, την κρατάει σε απόσταση από την Αυλή. Παράλληλα, ο βασιλιάς Λεοπόλδος του Βελγίου και θείος της Βικτώρια πατρονάρει τον γοητευτικό ανιψιό του, Άλμπερτ, να κερδίσει την καρδιά της. Όμως, η Βικτώρια και ο Άλμπερτ έχουν κουραστεί να δέχονται εντολές από τους άλλους. Και αφού η Βικτώρια γίνεται βασίλισσα της Αγγλίας, αναπτύσσεται μεταξύ τους ένας ισχυρός δεσμός που θα οδηγήσει όχι μόνο στο γάμο και στην οικογένεια, αλλά και σε μια ουσιαστική σχέση ζωής. Η βασίλισσα Βικτώρια έχει καταχωρηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως μία ηλικιωμένη, βλοσυρή γυναίκα σε μόνιμο πένθος. Όμως, στα νεανικά της χρόνια, η Βικτώρια ήταν μια κοπέλα τολμηρή, γεμάτη ζωντάνια.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Ρούπερτ Φρεντ, Πολ Μπέτανι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τόμας Κρέτσμαν, Μαρκ Στρονγκ, Γέσπερ Κρίστενσεν, Χάριετ Γουόλτερ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 26/5, στις 22:00

«Υπό το Μηδέν» (2013) σκηνοθεσία Σκοτ Γουόκερ

Αστυνομική – Όταν η 17χρονη Σίντι καταφέρνει να δραπετεύσει από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου Ρόμπερτ Χάνσεν, ο ντετέκτιβ Τζακ Χάλμπον αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να δει τον ψυχοπαθή δολοφόνο επιτέλους στο εδώλιο. Το γεγονός ότι μετά από τόσες δολοφονίες γυναικών, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ασύλληπτος εδώ και 13 χρόνια τρομοκρατώντας την πόλη Άνκορατζ της Αλάσκας, είναι κάτι που ο Τζακ δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί να συνεχίζεται. Είναι πια έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να τον συλλάβει, ακόμα και να βάλει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του. Όμως, ο στόχος του γνωρίζει πολύ καλύτερα το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Τουλάχιστον, μέχρι τώρα… Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του σίριαλ κίλερ Ρόμπερτ Κρίστιαν Χάνσεν, που το 1983 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Βανέσα Χάτζενς, Κάθριν ΛαΝάσα.

*Alpha, Τετάρτη 26/5, στις 23:00

«Robocop 2» (1990) σκηνοθεσία Ίρβιν Κέρσνερ

Δράσης – Η συνέχεια των περιπετειών του Robocop μας βρίσκει για άλλη μια φορά στην Delta City η οποία μαστίζεται από το έγκλημα. Μια απεργία της αστυνομίας έχει δώσει το πάτημα σε όλα τα καθάρματα της πόλης να βγουν από τα λαγούμια τους και να σπείρουν το χάος και την καταστροφή.

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά, μιας και ανάμεσα στα αποβράσματα της κοινωνίας πλέον συναντάς και αρκετούς πολίτες από τους οποίους δεν θα περίμενες να προβούν σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Αιτία για αυτή την στροφή προς το έγκλημα των πολιτών αποτελεί ένα καινούργιο συνθετικό ναρκωτικό που είναι γνωστό στην πιάτσα ως Nuke και εξαιτίας της ικανότητας του να σου αλλάζει και να διογκώνει την διάθεση σου με τον τρόπο που θέλεις το καθιστά το πιο εθιστικό ναρκωτικό που έχει υπάρξει ποτέ.

Ο Άλεξ Μέρφι πάντα πιστός στο καθήκον προσπαθεί σχεδόν μόνος του, παρέα πάντα και με την πιστή συνεργάτιδά του, να επαναφέρει τον νόμο και την τάξη στην πόλη του.

Παίζουν: Πίτερ Γουέλερ, Τζον Γκλόβερ, Μάριο Μασάντο.

*Open, Τετάρτη 26/5, στις 23:10