9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Ο Κυνηγός: η Μάχη του Χειμώνα» (2016) σκηνοθεσία Σέντρικ-Νίκολας Τρόγιαν 

Φαντασίας – Πολλά χρόνια, προτού αφανιστεί από το ξίφος της Χιονάτης, η βασίλισσα Ραβένα, παρακολουθούσε σιωπηρά την αδελφή της, Φρέια, να προδίδεται και να εξορίζεται από το βασίλειό της. Η Φρέια, η βασίλισσα του πάγου, πέρασε δεκαετίες απομονωμένη, να εκπαιδεύει στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ και τη Σάρα, οι οποίοι παράκουσαν την πιο σημαντική της εντολή: να μην ερωτευθούν ποτέ. Οι δύο αδελφές απειλούν να καταστρέψουν τον τόπο, ενώνοντας τις πλέον σκοτεινές δυνάμεις τους και οι μόνοι, που μπορούν να τα βάλουν μαζί τους, είναι ο Έρικ και η Σάρα, αρκεί να μπορέσει να βρει ο ένας τον άλλον…

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Σαρλίζ Θερόν, Έμιλι Μπλαντ, Νικ Φροστ.

*Star, Παρασκευή 28/5 στις 21:00

«Φύλαξε τον τελευταίο χορό» (2001) σε σκηνοθεσία Τόμας Κάρτερ

Δραματική κομεντί – Η ζωή της Σάρα είναι απόλυτα αφοσιωμένη στον χορό, άλλωστε ο μεγάλος της στόχος είναι να επιτύχει στη σχολή χορού Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης.
Όμως, η τραγική απώλεια της μητέρας της συνθλίβει τα όνειρά της και την αναγκάζει να ζήσει στις κακόφημες γειτονιές του Σικάγο μαζί με τον πατέρα της. Η σχέση τους είναι αρκετά αποξενωμένη και οι συνθήκες στο νέο σχολείο πολύ διαφορετικές.

Ο συνδυασμός ευπροσάρμοστης συμπεριφοράς κι ατίθασου χαρακτήρα της Σάρα επιφέρουν τον γενικό σεβασμό, συνδράμουν στην καταλυτική φιλία με την έγχρωμη Σενίλ και τη φέρνουν πιο κοντά στον Ντέρεκ, τον ωραίο και κουλ αδερφό της Σενίλ, ο οποίος έχει πάθος με τον χορό.

Παίζουν: Τζούλια Στάιλς, Σον Πάτρικ Τόμας, Κέρι Ουάσινγκτον.

*Open, Παρασκευή 28/5 στις 21:00

«Σύζυγος Κατά Λάθος» (2008) σκηνοθεσία Γκρίφιν Ντιούν

Κωμωδία – Η Δρ. Eμα Λόιντ, σταρ του ραδιοφώνου και εξπέρ στις ερωτικές συμβουλές, και ο εκδότης – αρραβωνιαστικός της Μάικλ, θεωρούν ότι το να βγάλουν άδεια γάμου στη Νέα Υόρκη είναι μια απλή υπόθεση. Μια επίσκεψη στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου και σε 5 λεπτά είσαι παντρεμένος. H τελειομανής Eμα, η οποία θεωρεί πως για όλα υπάρχει λύση, συμβουλεύει μια φανατική της ακροάτρια να διαλύσει οριστικά τη σχέση της με τον πυροσβέστη Πάτρικ Σάλιβαν. Εξαιτίας των συμβουλών της Έμα, ο Πάτρικ χάνει για πάντα τον έρωτα της ζωής του! Και όπως είναι φυσικό θέλει να πάρει εκδίκηση! Όταν διαβάζει στην εφημερίδα για τον επικείμενο γάμο της Δρ. Λόιντ, καταστρώνει το τέλειο σχέδιο. Ο οργισμένος πυροσβέστης της Νέας Υόρκης – μία ιδιοφυΐα στους υπολογιστές – «τρυπώνει» στα ηλεκτρονικά αρχεία του δημαρχείου και η εκδίκηση είναι πια γεγονός! Η Eμα δεν μπορεί να παντρευτεί τον Μάικλ επειδή είναι ήδη παντρεμένη με τον…Πάτρικ!

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Κόλιν Φερθ, Τζέφρεϊ Ντιν Μόργκαν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Σαμ Σέπαρντ.

*Alpha, Παρασκευή 28/5 στις 21:50

«Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Γουέστερν – Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο Ντον Έβανς, ένας βετεράνος του εμφυλίου πολέμου, επιστρέφει σε ένα μικρό ράντζο της Αριζόνα και εγκαθίσταται με τη γυναίκα και τους δύο γιους του.Όταν όμως το κοπάδι του αποδεκατίζεται λόγω ξηρασίας, ο ιδιοκτήτης του ράντζου τον απειλεί ώστε να βγάλει κέρδος πουλώντας το για να περάσει από κει ο καινούργιος σιδηρόδρομος. Απελπισμένος, για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται παίρνει μέρος στο ανθρωποκυνηγητό που έχει στηθεί με σκοπό να πιαστεί ο διαβόητος εγκληματίας Μπεν Γουέιντ (Ράσελ κρόου), ώστε το ράντζο του. Το ομοσπονδιακό απόσπασμα κατορθώνει να συλλάβει τον διαβόητο κακοποιό και οι δυο τους περνάνε πολλές ώρες μαζί.

Ο Γουέιντ φαίνεται να το διασκεδάζει, κάτι σαν αλλαγή από το καθημερινό πρόγραμμα με τις παρανομίες και γνωρίζοντας η ομάδα του θα τον απελευθερώσει σύντομα. Γοητεύεται από τη ηθική του Έβανς, ο οποίος παλεύει για ελάχιστα χρήματα για να βιοπορήσει την οικογένειά του. Από ένα σημείο κι έπειτα, ο Γουέιντ εύχεται να παραμείνει δέσμιος για να μελετήσει την άδολη φύση του διώκτη του. Ο Έβανς από την άλλη υποκρίνεται πως δεν κρίνει το ληστή και μένει ουδέτερος στην αιτία που τον έχει οδηγήσει στην παρανομία. Δεν μπορεί να παραδεχθεί πως ένας ληστής και φονιάς έχει δίκιο και ορθό τρόπο σκέψης.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Ράσελ Κρόου, Μπεν Φόστερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 28/5 στις 22:00

«Ο Ντροπαλός μου Εαυτός» (20016) σε σκηνοθεσία Όσκαρ Γιόνανσον

Κωμωδία – Ο Ούμπερτ είναι ένας ντροπαλός και εσωστρεφής γραφίστας που δεν έχει μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες. Ερωτεύεται τη Χάνα, που πέρασε έναν δύσκολο χωρισμό, και προσπαθεί να την εντυπωσιάσει μιμούμενος τον καλύτερο του φίλο, που είναι ο τέλειος γυναικοκατακτητής. Καταφέρνει να σπάσει τον πάγο μεταξύ τους, αλλά οι μιμήσεις του ξεφεύγουν από τον έλεγχο, δημιουργώντας απρόσμενες συνέπειες.

Παίζουν: Ινγκβάρ Έγκερτ Σίγκουρντσον, Τζόι Γιόχανσον, Σβάντις Ντορά Ειναρστόντερ.

*ΕΡΤ3 Παρασκευή 28/5 στις 22:00

«Το πιο Λαμπρό Αστέρι» (1967) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Αισθηματική – Μια όμορφη κοπέλα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) εργάζεται στην ψαραγορά και ψυχαγωγεί τον κόσμο με τα τραγούδια της. Ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια και σύντομα θα εργαστεί στο νυχτερινό κέντρο του Μενεξέ (Νικήτας Πλατής). Δουλεύει μαζί με τον σπουδαστή κλασικής μουσικής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις. Αγνοεί ότι η επιτυχία της οφείλεται, εν πολλοίς, στον στιχουργό των τραγουδιών της που δεν είναι άλλος από τον συγκεκριμένο σπουδαστή. Εκείνος πεισμώνει και αποφασίζει να παντρευτεί μια άλλη κοπέλα (Μαίρη Ιωαννίδου), κόρη ενός πλούσιου οικογενειακού φίλου (Σταύρος Ξενίδης)

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

*Mega, Παρασκευή 28/5 στις 22:10

«Η Αρπαγή 3» (2015) σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Η στυγερή δολοφονία της πρώην συζύγου του μυστικού πράκτορα Μπράιαν Μιλς, τον συγκλονίζει. Γεμάτος οργή αλλά και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα, που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να ξεφύγει από την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς καλείται να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες, με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει δικαιοσύνη με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο, που έχει σημασία πια γι? αυτόν, την αγαπημένη του κόρη.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Σαμ Σπρούελ, Φάμκε Γιάνσεν, Μάγκι Γκρέις, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Ντίλαν Μπρούνο.

*Star, Παρασκευή 28/5 στις 23:15

«Τα Κακά Παιδιά 2» (2003) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

O Mάικ Λόουρι και ο Μάρκους Μπένετ, αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών του Μαϊάμι, είναι επικεφαλής μιας ομάδας που προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση διακίνησης χαπιών “έκσταση”. Η έρευνα τους οδηγεί σε έναν άπληστο νονό, που επιδιώκοντας την αποκλειστικότητα του εμπορίου ναρκωτικών σε όλη την πόλη, έχει προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στον υπόκοσμο. Ταυτόχρονα, μια δυνατή ερωτική έλξη αναπτύσσεται ανάμεσα στον Μάικ και τη Σιντ, την αδελφή του Μάρκους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Γκάμπριελ Γιούνιον.

*Ant1, Παρασκευή 28/5 στις 01:00

«42» (2013) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Χέλγκελαντ

Βιογραφικό δράμα – Η πραγματική ιστορία του Τζάκι Ρόμπινσον, του πρώτου Αφροαμερικανού που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα μπέιζμπολ με την ομάδα των Μπρούκλιν Ντότζερς, αντιμετωπίζοντας ωστόσο ρατσιστικές συμπεριφορές τόσο από τους φιλάθλους της ομάδας όσο και από αντιπάλους και αθλητικογράφους.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Νικόλ Μπεχάρι, Κρίστοφερ Μελόνι, Ράιαν Μέριμαν.

*Star, Παρασκευή 28/5 στις 01:30