10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο ιδανικότερος τρόπος να περάσεις το βράδυ της Κυριακής είναι βλέποντας μια ταινία! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε δέκα ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα το βράδυ στη μικρή σου οθόνη:

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης – Ο Σέρλοκ Χολμς, ο πιο εύστροφος και δαιμόνιος ντετέκτιβ πάνω στη Γη, ενώνει τις δυνάμεις του με τον πιστό του φίλο, Γουάτσον, για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες και οικονομικά σκάνδαλα, που έχουν αρχίσει να «χτυπούν» διάφορα σημεία του πλανήτη. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι όλα αυτά τα φαινομενικά τυχαία συμβάντα είναι το πρελούδιο ενός μεγάλου τρομοκρατικού σχεδίου παγκόσμιας κλίμακας. Η υπόθεση μάλιστα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, όταν ανακαλύψουν ότι πίσω από το μεγάλο σχέδιο κρύβεται μια παγκόσμια απειλή, που ακούει στο όνομα του καθηγητή Τζέιμς Μοριάρτι. Όμως, ο πανούργος καθηγητής – γνωστός και ως Μέγας Ναπολέων του εγκλήματος, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, αφού το σατανικό μυαλό του συναγωνίζεται επάξια το πολυμήχανο μυαλό του Σέρλοκ Χολμς.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις.

*Open, Κυριακή 30/5 στις 21:00

«Η Χαρτοπαίχτρα» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Η Αλέκα είναι μια παθιασμένη χαρτοπαίχτρα. Ο άνδρας της, ο γιος της και η κόρη της αγωνίζονται να βάλουν μυαλό στην άμυαλη μητέρα τους, αλλά μάταια. Η μανία της Αλέκας για το χαρτί την οδηγεί στις πιο απίθανες επιπολαιότητες.

Για να καλύψει τη χασούρα της από τα χαρτιά και τα χρέη της πουλάει συνέχεια οτιδήποτε χρήσιμο ή άχρηστο υπάρχει στο σπίτι και οι λογαριασμοί του τηλεφώνου, του νερού και του ηλεκτρικού μένουν απλήρωτοι. Ώσπου ο άνδρας της βρίσκει τον τρόπο, που θα φέρει αποτέλεσμα: την κάνει να ζηλέψει, φλερτάροντας την πιο καλή φίλη και συμπαίκτριά της.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Λίλη Παπαγιάννη, Σαπφώ Νοταρά, Νίκος Φέρμας.

*Star, Κυριακή 30/5 στις 21:00

«Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία» (2018) σκηνοθεσία  Άνταμ Μακ Κέι

Βιογραφικό δράμα – Η διαδρομή του Ντικ Τσέινι από τη δεκαετία του 60 και το Γέιλ μέχρι και την πρώτη δεκαετία του 2000, όταν αναδείχτηκε ο πολιτικά ισχυρότερος αντιπρόεδρος στην αμερικανική Ιστορία.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς, Στιβ Καρέλ.

*Open, Κυριακή 30/5 στις 21:00

«Το Πέμπτο Κύμα» (2016) σκηνοθεσία Τζέι Μπλέικσον 

Επιστημονικής φαντασίας – Τέσσερα κύματα καταστροφικών επιθέσεων έχουν ερημώσει το μεγαλύτερο μέρος της γης. Όταν το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σχεδόν υπό εξαφάνιση, ένας από τους τελευταίους επιζώντες , μια νεαρή γυναίκα, η Κάσι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική αποστολή. Να εντοπίσει το μικρότερο αδελφό της που απήγαγαν εξωγήινοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη γη αποικία τους. Καθώς προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο πέμπτο κύμα, θα συναντήσει και ένα πρόσωπο κλειδί που… ίσως αποτελέσει την τελευταία της ελπίδα.  Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Κλόε Γκρέις Μόριτζ, Μάικα Μονρό, Λίβ Σράιμπερ, Νικ Ρόμπινσον, Άλεξ Ρόι, Μαρία Μπέλο.

*Mega, Κυριακή 30/5 στις 22:10

«Underworld: Η Αναγέννηση» (2012) σε σκηνοθεσία Μανς Μάρλιντ

Φαντασίας – Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ύπαρξη Βαμπίρ και Λύκανς, ενάντια στους οποίους ξεκινούν μια γιγάντια επιχείρηση εξόντωσης. Έπειτα από λίγα χρόνια η αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο. Μια ταινία που απευθύνεται σ αυτούς που λατρεύουν επιστημονική φαντασία, βαμπίρ και λυκανθρώπους. Το τέταρτο μέρος του «Underworld» και η ανθρωπότητα, έχει πλέον ανακαλύψει την ύπαρξη των βαμπίρ και των λυκανθρώπων, αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στις δύο πανάρχαιες αυτές φυλές. H αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο, ο οποίος της επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. και βρίσκεται αντιμέτωπη με τους λυκανθρώπους, τους βρικόλακες, τους ανθρώπους και τη μητρότητα.

Παίζουν: Μπιόρν Στάιν, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Στίβεν Ρία.

*Μακεδονία, Κυριακή 30/5 στις 23:00

«Τροία» (2004) σε σκηνοθεσία Γούλφγκανγκ Πίτερσεν

Έτος 1250 π.Χ. Ο Πάρις, γιος του Πριάμου, βασιλιά της Τροίας, πείθει την Ελένη, να εγκαταλείψει τον σύζυγό της και βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαο και να τον ακολουθήσει στην πατρίδα του. Όταν ο Μενέλαος μαθαίνει για το συμβάν, ζητά τη βοήθεια του αδελφού του Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, για να επιτεθεί στην Τροία με σκοπό να πάρει πίσω τη σύζυγό του. Ο Αγαμέμνονας, που βλέπει πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να επεκτείνει την εδαφική του κυριαρχία, οργανώνει την εκστρατεία: 1.000 πλοία μεταφέρουν 50.000 Έλληνες στρατιώτες, που τελικά στρατοπεδεύουν έξω από την Τροία. Ο Πρίαμος αναθέτει την οργάνωση της άμυνας της πόλης στον χαρισματικό Έκτορα και οι Τρώες, λαός αήττητος μέχρι τότε, ανθίστανται σθεναρά όμως ο Αγαμέμνονας έχει στο πλευρό του έναν πανίσχυρο σύμμαχο: τον Αχιλλέα, έναν ημίθεο, μια «πολεμική μηχανή», που η παρουσία του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση αυτού του πολέμου.

Παίζουν: Σον Μπιν, Μπράιαν Κοξ, Μπραντ Πιτ, Ορλάντο Μπλουμ, Νταϊάν Κρούγκερ, Μπρένταν Γκλίζον, Έρικ Μπάνα, Πίτερ Ο’ Τουλ.

*Star, Κυριακή 30/5 στις 23:15

«Ρεβάνς» (1983) σκηνοθεσία Νίκος Βεργίτσης

Ερωτικό-ψυχολογικό δράμα – Ένας τριαντάρης με εμμονή στις κινηματογραφικές ταινίες, ο Γιάννης, αποφασίζει να ξεφύγει από την καθημερινότητά του και αρχίζει μια ερωτική σχέση με την Εύα, την κοπέλα του αδελφικού του φίλου, Γιώργου. Η σχέση τους διακόπτεται σύντομα. Όταν ξαναβρίσκονται, δημιουργείται ένα ερωτικό τρίγωνο. Ο Γιάννης, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές του ανησυχίες και τις συγκρούσεις που τού δημιουργεί η σύνθετη αυτή σχέση, καθώς και τα κοινωνικά ταμπού.

Η αδυναμία να διεκδικήσει τη ζωή του και η εμμονή του για τις κινηματογραφικές ταινίες, είναι εκείνα κυρίως που θα στριμώξουν τον Γιάννη, όταν οι τρεις ήρωες σκεφτούν σοβαρά τη συγκατοίκηση. Ο Νίκος Βεργίτσης εγκλωβίζει στο καλοκαιρινό αστικό τοπίο της δεκαετίας του 80 το παρορμητικό ερωτικό παιχνίδι τριών νέων σε κρίση ταυτότητας, οι οποίοι πασχίζουν να σηκώσουν το βάρος των αμφιθυμικών συναισθημάτων τους.

Παίζουν: Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώτα Φέστα, Πάνος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος, Γιώργος Μοσχίδης, Άντζελα Μπρούσκου, Θάλεια Ασλανίδου, Ήρα Παπαμιχαήλ, Άρης Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Ελένη Ράντου, Φοίβος Κωνσταντινίδης, Εύα Βλαχάκου, Ραλλού Κούνδουρου, Γιώργος Πράφτσας, Βάσω Δημητρίου, Ηρώ Λάσκαρη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 30/5 στις 23:40

«Υπό το Μηδέν» (2013) σκηνοθεσία Σκοτ Γουόκερ

Αστυνομική – Όταν η 17χρονη Σίντι καταφέρνει να δραπετεύσει από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου Ρόμπερτ Χάνσεν, ο ντετέκτιβ Τζακ Χάλμπον αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να δει τον ψυχοπαθή δολοφόνο επιτέλους στο εδώλιο. Το γεγονός ότι μετά από τόσες δολοφονίες γυναικών, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ασύλληπτος εδώ και 13 χρόνια τρομοκρατώντας την πόλη Άνκορατζ της Αλάσκας, είναι κάτι που ο Τζακ δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί να συνεχίζεται. Είναι πια έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να τον συλλάβει, ακόμα και να βάλει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του. Όμως, ο στόχος του γνωρίζει πολύ καλύτερα το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Τουλάχιστον, μέχρι τώρα… Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του σίριαλ κίλερ Ρόμπερτ Κρίστιαν Χάνσεν, που το 1983 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Βανέσα Χάτζενς, Κάθριν ΛαΝάσα.

*Alpha, Κυριακή 30/5 στις 23:45

«Kickboxer: Η Εκδίκηση» (2018) σκηνοθεσία Δημήτρης Λογοθέτης 

Δράσης – Αφού υπερνικάει τον Τονγκ Πο σε μάχη μέχρι θανάτου, ο Κερτ επιστρέφει στις ΗΠΑ για να δοκιμάσει να ζήσει μια απλή ζωή, αλλά δεν είναι εύκολο να δραπετεύσει από το παρελθόν του. Οι συνεργοί του Τονγκ Πο τον αναζητούν και τον εξαναγκάζουν να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, για να μαχηθεί σε ακόμα έναν θανάσιμο αγώνα. Αυτή τη φορά πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με έναν ακόμα πιο δεινό αντίπαλο, έναν γιγάντιο μπράβο με το όνομα Μονγκάτ.

Παίζουν: Άλεν Μουσι, Σάρα Μαλακουλ λέιν, Μαξίμ Σαβάρια.

*Open, Κυριακή 30/5 στις 23:45

«Zombieland» (2009) σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Κωμωδία – Ο δειλός Κολόμπους είναι ένας από τους ελάχιστους επιζήσαντες από τη μάστιγα που χτύπησε τη γη μετατρέποντας τους ανθρώπους σε… αιμοδιψή ζόμπι. Κι αυτό γιατί πολύ απλά, φοβάται ακόμα και τον ίσκιο του. Αντιθέτως, ο φίλος του ο Τάλαχασι λατρεύει τα όπλα, δε φοβάται τίποτα και πάντα ονειρευόταν τη στιγμή που θα κατατροπώσει ένα ζόμπι. Μαζί καλούνται να αντιμετωπίσουν την πιο τρομακτική πρόκληση, να συνεργαστούν. Όταν στην ιδιόρρυθμη συντροφιά προστίθενται και δυο κοπέλες, όλοι πλέον αναρωτιούνται αν είναι προτιμότερο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ή να παραδοθούν τελικά στα ζόμπι.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Έμα Στόουν.

*Mega, Κυριακή 30/5 στις 00:30