5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Καρφί» (2013) σε σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Περιπέτεια – Ο 18χρονος γιος του επιχειρηματία Τζον Μάθιους συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς φυλάκισης. Για να μπορέσει να τον βγάλει από τη φυλακή, ο πατέρας του αναγκάζεται να υποδυθεί τον μυστικό πράκτορα και να εισχωρήσει σε ένα επικίνδυνο καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών με σκοπό να το εξαρθρώσει.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Μπάρι Πέπερ, Σούζαν Σάραντον.

*Open, Τρίτη 1/6, στις 21:00

«Ο Μπλοφατζής» (1969) σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη

Κωμωδία – Ο Παρασκευάς, προκειμένου να διασκεδάσει την ανία του, υποδύεται ένα σμηναγό που χάθηκε σε μια αποστολή στον πόλεμο. Λέει ψέματα και μπλοφάρει ώσπου οι φίλοι του, του παρουσιάζουν μια κοπέλα που υποτίθεται ότι είναι η κόρη του σμηναγού την οποία απέκτησε με τη Μιράντα, τον έρωτα της ζωής του. Ο Παρασκευάς πείθεται.

Αργότερα εμφανίζεται και η Μιράντα που δεν είναι άλλη από την Έλλη, μια γειτόνισσα του Παρασκευά που τον αγαπά και θέλει να τον κερδίσει. Όταν εμφανίζεται ο αληθινός σμηναγός, που έχει αμνησία, ο Παρασκευάς θα τον βοηθήσει να συνέλθει και ο ίδιος θα παντρευτεί την Έλλη.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Γιάννης Βόγλης.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 1/6, στις 22:00

«S1m0ne» (2002) σκηνοθεσία Άντριου Νίκολς

Σατυρική κομεντί – Ο Βίκτορ Ταράνσκι είναι ένας ξεπεσμένος υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης που χάνει την τελευταία του ευκαιρία για επάνοδο, όταν η εκκεντρική ηθοποιός Νίκολα Άντερς εγκαταλείπει τα γυρίσματα της ταινίας της.
Τότε, όμως, εμφανίζεται μια διάνοια των υπολογιστών, ο Χανκ Αλένο και του κληροδοτεί τη Σιμόν.

Η Σιμόν είναι το όνειρο κάθε σκηνοθέτη. Δεν θα γεράσει, δεν θα πάρει ούτε γραμμάριο.
Δεν θα χρειαστεί ποτέ απεξάρτηση, δεν έχει ατζέντη, μάνατζερ, περιβάλλον ή γκουρού.
Δεν απαιτεί μεγαλύτερο τροχόσπιτο ή ιδιωτικό τζετ. Κάνει μόνη της τις επικίνδυνες σκηνές.
Δεν έχει πρόβλημα με τα γυμνά. Η μόνη ενέργεια που λαχταρά βγαίνει από μια πρίζα.
Τι μπορεί να πάει στραβά;

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κάθριν Κίνερ, Ρέιτσελ Ρόμπερτς,Τζέι Μορ, Προύιτ Τέιλορ Βινς, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Γουινόνα Ράιντερ, Ηλίας Κοτέας.

ΕΡΤ2, Τρίτη 1/6, στις 22:00

«Οι Ιππότες της Σανγκάης» (2003) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Περιπέτεια – Μετά το τέλος των περιπετειών που έζησε στην Άγρια Δύση μαζί με τον Ρόι Ο Μπάνον, ο Τσον Γουάνγκ ζει μια αξιοπρεπή ζωή ως σερίφης του Κάρσον Σίτι. Βρισκόμαστε στο 1880 και μια δυσάρεστη είδηση δεν θα αργήσει να έρθει από τη Σαγκάη. Ένας κινέζος επαναστάτης, αφού δολοφόνησε τον πατέρα του Τσον, έκλεψε την Αυτοκρατορική Σφραγίδα και φαίνεται να κατέφυγε στη Βρετανία. Ο Τσον ξανασυναντιέται με τον φίλο του, Ρόι, ο οποίος ξοδεύει τα χρήματα που κέρδισαν και ζει σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κάνοντας τη μεγάλη ζωή. Οι δύο τους ορκίζονται να αποδώσουν δικαιοσύνη. Έτσι, αποφασίζουν να πάνε στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσουν την αδελφή του Τσον, τη Λιν, που έχει βρεθεί εκεί για τον ίδιο λόγο και μόλις έχει ανακαλύψει μια απίστευτη συνωμοσία κατά της βασιλικής οικογένειας. 

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Όουεν Γουίλσον, Φαν Γουόνγκ.

*Alpha, Τρίτη 1/6, στις 23:00

«Cop Land» (1997) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Αστυνομικό δράμα – Ο Συλβέστερ Σταλόνε είναι ο Φρέντι Χέρφλιν, σερίφης μιας κοινότητας του Νιού Τζέρσεϊ, του Γκάρισον. Αρχίζει να ανακαλύπτει σταδιακά, ότι η περιοχή συγκεντρώνει αρκετού αξιωματικούς από το αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης που εγκαθίστανται με τις οικογένειές τους. Ο ίδιος τους σέβεται όλους και έχει μυθοποιήσει τους αστυνομικούς αφού ο ίδιος δεν μπορεί να γίνει λόγω του ότι είναι κωφός από το ένα αυτί του.

Έχει καταλάβει βέβαια ότι πρόκειται για μια «βιτρίνα» πίσω από την οποία κυριαρχεί το έγκλημα και η διαφθορά, αλλά εθελοτυφλεί αφού κανείς τους δεν αναγνωρίζει την εξουσία του. Συνεχίζει και ανέχεται την κατάσταση χωρίς να μπορεί να κάνει και πολλά για να τα αντιμετωπίσει, ακόμη και όταν ο ανακριτής εσωτερικών υποθέσεων ζητά τη βοήθειά του…

-Η ύπαρξη του Γκάρισον βασίστηκε στην πραγματική περιοχή της Νέας Υόρκης το Γούρλεϊ Χάιτς, όπου πολλοί από τους κατοίκους του είναι πρώην ή εν ενεργεία αστυνομικοί της Νέας Υόρκης.
-Ο Σταλόνε χρειάστηκε να βάλει 18 κιλά για να υποδυθεί τον σερίφη της πόλης. Τα κύρια γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Εντζγουότερ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρέι Λιότα, Ζανίν Γκαροφάλο, Αναμπέλα Σιόρα.

*Open, Τρίτη 1/6, στις 23:30