6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Gold» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Γκέιγκαν

Δράμα – Ο Μάθιου Μακ Κόναχι είναι ο Κένι Γουέλς, ένας άτυχος επιχειρηματίας, παλεύει να συντηρήσει την εταιρεία που κληρονόμησε από τον πατέρα του στο Ρήνο της Νεβάδα και παράλληλα προσπαθεί να πετύχει το όνειρό του: να βρει χρυσό στη ζούγκλα της Ινδονησίας. Για να το καταφέρει ενώνει τις δυνάμεις του με τον γεωλόγο Μάικλ Ακόστα (Έντγκαρ Ραμίρεζ) για να ξετρυπώσουν το χρυσάφι που βρίσκεται βαθιά μέσα στις ανεξερεύνητες και απάτητες ζούγκλες της Ινδονησίας.

Όταν έρχεται η στιγμή που τα καταφέρνουν και απογειώνονται σε οικονομική κι κοινωνική κλίμακα, τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι είναι ανέτοιμοι να το διαχειριστούν.
Είναι οι νέοι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι που δύσκολα θα γίνουν δεκτοί από την καλή κοινωνία με το “παλαιό χρήμα” της Αμερικής. Ο πεισματικός, αυτοκαταστροφικός ονειροπόλος, Κένι όμως είναι από αυτούς που αναγεννιούνται μέσα από τις στάχτες τους και το έχει αποδείξει πολλές φορές.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Κόρεϊ Στολ

*Open, Τετάρτη 2/6, στις 21:00

«Το Μαγικό Μενταγιόν» (2003) σκηνοθεσία Γκόρντον Τσαν

Φαντασίας – Ο Έντι, αστυνομικός του Χονγκ-Κονγκ σκοτώνεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες ενώ ερευνά μια υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Χάρη, όμως σε ένα μαγικό μενταγιόν, θα επανέλθει στη ζωή ως Highbinder, αθάνατο ον με υπερφυσικές δυνάμεις και ικανότητες, για να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Λι Έβανς, Κρίστι Τσανγκ, Τζούλιαν Σαντς.

*Mega, Τετάρτη 2/6, στις 22:00

«Λαίδη Μάκμπεθ» (2016) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Όλντροϊντ

Δράμα – Αγγλική εξοχή, 1865. Η Κάθριν είναι παγιδευμένη σ έναν γάμο χωρίς αγάπη, με έναν πικρό άνδρα, ο οποίος έχει τα διπλά της χρόνια. Η σκληρή οικογένειά του δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά της.

Όταν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση μ έναν νεαρό εργάτη του κτήματος του συζύγου της, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της, τόσο ισχυρή, που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει. Tο τραγικό πορτρέτο μια όμορφης, αποφασιστικής και ανελέητης νεαρής γυναίκας, η οποία διεκδικεί την ανεξαρτησία της, σ έναν κόσμο που κυριαρχείται από άνδρες.

Παίζουν: Φλόρενς Πιού, Κόσμο Τζάρβις, Κρίστοφερ Φέρμπανκ, Ναόμι Άκι, Πολ Χίλτον, Μπιλ Φέλοους.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 2/6, στις 22:00

«Σκοτεινά Εγκλήματα» (2016) σκηνοθεσία Αλέξανδρος Αβρανάς

Αστυνομικό θρίλερ –  Ο Τάντεκ, ένας αστυνομικός ανακαλύπτει τρομερές ομοιότητες ανάμεσα σε μια άλυτη υπόθεση δολοφονίας και ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του Κρίστοφ Κόζλοφ. Πιστεύει πως ο δολοφόνος είναι ο συγγραφέας, καθώς μέσα στο βιβλίο περιγράφεται η δολοφονία πριν καν γίνει. Έτσι, ο Τάντεκ προσπαθεί να συνδέσει τον συγγραφέα με το έγκλημα, ενώ στην πορεία γίνεται εμμονικός με τον συγγραφέα και την σύντροφό του.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Μάρτιν Τσόκας, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Βλαντ Ιβάνοφ, Κάτι Ούτινεν.

*Alpha, Τετάρτη 2/6, στις 23:00

«Μην Ανοίξεις…» (2015) σε σκηνοθεσία Έλι Ροθ

Θρίλερ  Ο Ίβαν Βέμπερ ζει το όνειρό του. Πανέμορφη κι επιτυχημένη σύζυγος, δύο υπέροχα παιδιά, ένα απίθανο σπίτι, το οποίο έχει σχεδιάσει μόνος του. Όλα βαίνουν καλώς, τόσο που δεν τον ενδιαφέρει να περάσει μόνος τη Γιορτή του Πατέρα, με την υπόλοιπη οικογένεια να έχει πάει για σαββατοκύριακο στην παραλία. Και τότε, στην πόρτα ακούγεται ένα χτύπος. Πίσω από αυτήν στέκονται δύο νεαρές όμορφες κοπέλες και το ξεκίνημα του εφιάλτη για τον Ίβαν.

Παίζουν: Λορένζα Ίζο, Ιγκνάσια Αλαμάντ, Κολίν Καμπ, Κιάνου Ριβς, Άνα ντε Άρμας.

*Open, Τετάρτη 2/6, στις 23:40

«Blow» (2001) σκηνοθεσία Τεντ Ντέμι

Βιογραφία – Στα μέσα της δεκαετίας του 60, ο νεαρός Τζορτζ Γιουνγκ ταξιδεύει στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια και καταπιάνεται με το «επάγγελμα» του ντίλερ ναρκωτικών. Σύντομα, η «επιχείρηση» εξαπλώνεται και στην Ανατολική Ακτή με τη βοήθεια της φιλενάδας του, Μπάρμπαρα, που εργάζεται ως αεροσυνοδός.

Το 1972 η Μπάρμπαρα πεθαίνει από καρκίνο. Παρόλα αυτά, ο Τζορτζ βρίσκει καινούριο συνεργάτη στο πρόσωπο του Ντιέγκο, που του προτείνει να συνεργαστεί με τον Κολομβιανό μεγαλέμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο Τζορτζ βέβαια δεν αφήνει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Έτσι, την εποχή που μεσουρανεί η ντίσκο, ο Τζορτζ βρίσκεται ήδη στο απόγειο της καριέρας του και γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο της γοητευτικής Μίρθα, που την παντρεύεται και αποκτούν μια κόρη. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν το FBI αρχίζει να τον παρακολουθεί ενώ τώρα πια ο ίδιος προσπαθεί να γίνει ένας υποδειγματικός πατέρας και σύζυγος.

Παίζουν: Ρέι Λιότα, Τζόνι Ντεπ, Φράνκα Ποτέντε, Πενέλοπε Κρούζ.

*Star, Τετάρτη 2/6, στις 01:30