8 ταινίες για να δεις σήμερα στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Ναυμαχία» (2012) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Περιπέτεια – Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν μία συνηθισμένη άσκηση στα ανοικτά του Ειρηνικού Ωκεανού. Εκείνο όμως που αγνοούν είναι πως μία προηγμένη τεχνολογικά εξωγήινη φυλή καιροφυλακτεί κάτω από την επιφάνεια του νερού. Τα σχέδια των εισβολέων δεν αργούν να αποκαλυφθούν και η μάχη προμηνύεται σφοδρή, τόσο στον αέρα, όσο και στη στεριά. Αυτό όμως, που θα καθορίσει την έκβαση του πολέμου θα είναι μία ναυμαχία, η πιο κρίσιμη και δυνατή, που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπρούκλιν Ντέκερ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τέιλορ Κιτς, Ριάνα, Ταντανόμπου Ασάνο.

* Star, Παρασκευή 4/6, στις 21:00

«Στιγμιαία Οικογένεια» (2018) σκηνοθεσία Σον Άντερς

Κωμωδία – Ένα ζευγάρι αποφασίζει να υιοθετήσει τρία αδέρφια διαφορετικών ηλικιών παρά την πλήρη απειρία του στην ανατροφή παιδιών.

Παίζουν: Μαρκ Γουάλμπεργκ, Ρόουζ Μπερν, Οκτάβια Σπένσερ.

*Open, Παρασκευή 4/6 στις 21:00

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (1961) σε σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία – Ο Κλέαρχος φλερτάρει την όμορφη γειτόνισσά του, την Ηρώ, και όταν μαθαίνει ότι φεύγει για διακοπές σε κάποια λουτρόπολη αποφασίζει να πάει και αυτός στο ίδιο μέρος για να συνεχίσει την πολιορκία. Μα δεν είναι εύκολο να ξεφύγει από τη συμβία του…την Μαρίνα. Βάζει λοιπόν το γαμπρό του, το Μάχο, να προσποιηθεί ότι έχει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται να πάει για λουτροθεραπεία στο μέρος που θα πάει και η Ηρώ. Έτσι, πεθερός και γαμπρός ξεκινάνε για τα Καμένα Βούρλα, όπου αρχίζουν το γλέντι μακριά από τις συμβίες τους. Ένα ωραίο πρωί όμως καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, μάνα και κόρη…

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Άγγελος Μαυρόπουλος, Γιάννης Βογιατζής.

*Alpha, Παρασκευή  4/6, στις 21:50

Ληστεία αλά Ιταλικά (2003) σε  σκηνοθεσία Φ.Γκάρι Γκρέι 

Το σχέδιο ήταν άψογα στημένο. Η εκτέλεσή του ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η λεία; Μια καθόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα ράβδων χρυσού! Όμως ο απρόβλεπτος παράγοντας δεν αργεί να εμφανιστεί «από μέσα». Τώρα πια ο Τσάρλι Κρόκερ, αρχηγός της σπείρας δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Στιβ, ένα από τα μέλη της συμμορίας του, δολοφόνησε κάποιον συνεργάτη τους και εξαφανίστηκε «παρέα» με τον χρυσό. Μετά από ένα χρόνο, ο Τσάρλι, που δεν έχει ακόμη ξεχάσει την προδοσία του πρώην φίλου του, αποφασίζει να «αποδώσει δικαιοσύνη». Η εκδίκηση είναι «ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» και ο ικανός… επαγγελματίας κλέφτης εντοπίζει τα ίχνη του Στιβ και δεν αργεί να συγκεντρώσει για μια ακόμη φορά γύρω του, τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. Το σχέδιο εκδίκησης πρέπει να είναι πανούργο. Η εκτέλεσή του πιο εντυπωσιακή από ποτέ άλλοτε. Στόχος: ο Στιβ και η ειδεχθής έπαρσή του. Άραγε θα λειτουργήσουν τα πάντα τόσο άψογα όπως τα έχουν υπολογίσει ή ο απρόβλεπτος παράγοντας θα ανατρέψει για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες της παράτολμης συμμορίας;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σαρλίζ Θερόν, Έντουαρντ Νόρτον, Ντόναλντ Σάδερλαντ

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 4/6 στις 22:00

«Ταξίδι στην Αλαμπάμα» (2015) σκηνοθεσία Κεν Κουάπις

Δραματική κομεντί – Ο Μπιλ Μπράισον είναι ένας αναγνωρισμένος ταξιδιωτικός συγγραφέας που όταν βγαίνει στη σύνταξη, επιδιώκοντας μια τελευταία πρόκληση και, ταυτόχρονα, τη δημιουργική μοναξιά, αποφασίζει να διασχίσει περπατώντας το κοπιαστικό και επικίνδυνο μονοπάτι των Απαλαχίων Ορέων, μήκους 2.200 μιλίων. Μια ορειβατική διαδρομή σε μια από τις πιο άγριες και παρθένες ομορφιές της Αμερικής, που εκτείνεται από τη Τζόρτζια έως το Μέιν. Η γαλήνη που τόσο ποθεί να βρει εκεί όμως, δε θα έρθει ποτέ όταν συμφωνεί, κατ΄ απαίτηση της συζύγου του που ανησυχεί, να τον συνοδεύσει ο παλιός του φίλος Στίβεν Κατζ. Ο Κατζ πέρασε όλη του τη ζωή να ξεγελά το νόμο με τη γοητεία του και να χρησιμοποιεί την περιπέτεια αυτή για να μην πληρώσει τα αμέτρητα χρέη του. Το πρόβλημα είναι, ότι οι δυο τους έχουν πολύ διαφορετική άποψη για την έννοια «περιπέτεια».

Παίζουν: Ρόμπερντ Ρέντφορντ, Νικ Νόλτε, Έμα Τόμπσον, Νικ Όφερμαν, Μαίρη Στινμπέργκεν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 4/6, στις 22:00

«Ο τρελός τα χει 400» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης 

Κωμωδία – Ο Λάμπρος κερδίζει τον πρώτο λαχνό του εθνικού λαχείου, χάνει τα λογικά του και οι δικοί του τον κλείνουν σε τρελοκομείο, διαδίδοντας παντού ότι βρίσκεται για δουλειές στο Κονγκό. Όταν γίνεται καλά και επιστρέφει στο σπίτι του διαπιστώνει ότι η οικογένειά του έχει τρελαθεί πραγματικά. Αιτία είναι η πεθερά του, η οποία προσπαθεί να πείσει την κόρη της Σοφία να τον χωρίσει και παράλληλα βρήκε μνηστήρα στην εγγονή της Καίτη, τον ψευτοαριστοκράτη τεντιμπόη Τζίλι, αποφασισμένη να τη χωρίσει από τον Φώτη, έναν φτωχό νέο που την αγαπούσε ενώ θέλει να χρηματοδοτήσει και μια ταινία με πρωταγωνιστή τον ατάλαντο γιο της Χρήστο. Μόνο που ο Τζίλι, όσο και ο σκηνοθέτης της ταινίας Ρένος Μουσάκης, είναι δύο κοινοί απατεώνες, που έχουν βάλει στο μάτι τα λεφτά του Λάμπρου. Ο τελευταίος συνεχίζει να παριστάνει τον τρελό και με τη βοήθεια του Φώτη καταφέρνει να διώξει τους απατεώνες, να συνετίσει τους δικούς του και να επαναφέρει τη γαλήνη στο σπιτικό του…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Πάνου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αλέκος Τζανετάκος.

*Mega, Παρασκευή 4/6, στις 22:10

«Τζόκερ» (2015) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Ο Νικ Γουάιλντ εργάζεται ως σωματοφύλακας στο Λας Βέγκας, κι έχει θανάσιμες δεξιότητες αλλά και πάθος με το τζόγο. Όταν ένας πολύ καλός του φίλος θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ξυπνάει η δίψα του για εκδίκηση, σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι τα έχει βάλει με τη μαφία.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μίλο Βεντιμίλια, Σοφία Βεργκάρα, Στάνλεϊ Τούτσι, Αν Χες.

*Star, Παρασκευή 4/6 στις 23:45

«Ένας για όλες» (2007) σε σκηνοθεσία Μαρκ Χέλφριτς 

Κωμωδία – Όταν ο 10χρονος Τσάρλι Λόγκαν έπαιζε μπουκάλα και αρνήθηκε να φιλήσει ένα κορίτσι, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα του έριχνε κατάρα.

25 χρόνια μετά, ο Τσάρλι είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος, που κάθε φορά που κοιμάται με μια γυναίκα αυτή βρίσκει την αληθινή αγάπη στον επόμενο.

Η φήμη του σύντομα θα γίνει γνωστή και πολλές γυναίκες θα τον πλησιάσουν για να τις… βοηθήσει να βρουν την αγάπη. Όταν λοιπόν ο Τσάρλι θα ερωτευτεί την αξιολάτρευτη Καμ, φοβούμενος μην τη χάσει κι αυτή, θα προσπαθήσει να λύσει τη κατάρα.

Παίζουν: Ντέιν Κουκ, Τζέσικα Άλμπα, Νταν Φόγκλερ.

*Ant1, Παρασκευή 4/6 στις 01:00