9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου εννιά όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Οι Απίθανοι» (2004) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ

Animation – Ο σούπερ-ήρωας Ρόμπερτ Παρ, γνωστός και ως κύριος Απίθανος, μαζί με τη γυναίκα του Έλεν, την περίφημη γυναίκα-λάστιχο και τα τρία παιδιά τους με τις δικές τους υπερφυσικές ικανότητες αναγκάζονται από το κρατικό Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων να ζήσουν την πιο… φυσιολογική και συμβατική ζωή που μπορεί κανείς να φανταστεί, ως ποινή για ζημιές που διέπραξαν στο παρελθόν.

Όμως, ο κύριος Απίθανος πλήττει αφόρητα ως ασφαλιστής που ζει στα προάστια. Παρότι λοιπόν δε βρίσκεται πια στην καλύτερή του φόρμα, δεν θα διστάσει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μιας μυστηριώδους γυναίκας, που τον καλεί σε ένα μακρινό νησί στο πλαίσιο μιας τολμηρής αποστολής. Φυσικά θα τον ακολουθήσει ολόκληρη η οικογένεια, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ταξιδεύουν προς μια… καλοστημένη παγίδα με απρόβλεπτη εξέλιξη.

*Star, Σάββατο 5/6, στις 21:00

«Η Εποχή των Δεινοσαύρων» (2012) σκηνοθεσία Τζον Κάφκα Γιουν Σουκ-Τσόι

Animation – Τρία πανέξυπνα και γεμάτα περιέργεια παιδιά θα ενεργοποιήσουν κατά λάθος μια χρονομηχανή. Πριν το καταλάβουν θα βρεθούν 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω μέσα σε μια φωλιά γεμάτη με αυγά δεινόσαυρου…

Το πρώτο που βλέπουν είναι ένας τεράστιος τυραννόσαυρος, που όμως τους κοιτάει χαμογελαστός. Δεν είναι φαγητό, είναι οικογένεια! Ο φιλικός Τυρανόσαυρος, διευθύνει ένα ορφανοτροφείο δεινοσαύρων. Τα παιδιά θα γίνουν γρήγορα φίλοι με τους μικρούς δεινόσαυρους του ιδρύματος, μπλέκοντας όμως σε απρόοπτες και επικίνδυνες περιπέτειες.

Με τις φωνές των: Μέλανι Γκρίφιθ, Τζέιν Λιντς, Ουίλιαμ Μπαλντουιν, Στήβεν Μπαλντουιν, Ρομπ Σνάιντερ.

*Open, Σάββατο 5/6, στις 21:00

«Ξυπόλητος Πρίγκηψ» (1966) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ο Κώστας υποδύεται έναν άραβα ευγενή που διαμένει στο ξενοδοχείο ενός φίλου του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να παντρευτεί την αγαπημένη του. Η κατάσταση μπερδεύεται εξαιρετικά, όταν οι φίλοι της κοπέλας του τον βλέπουν ντυμένο άραβα, να περιστοιχίζεται από όμορφες γυναίκες. Τα πράγματα ξεφεύγουν εντελώς απ’ τον έλεγχο, όταν στο ξενοδοχείο φτάνει ο αληθινός πρίγκιπας.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

*Alpha, Σάββατο 5/6, στις 21:30

«Χωρίς αγάπη» (2017) σκηνοθεσία Αντρέι Σβιάνγκιντσεφ

Δράμα – Η Ζένια και ο Μπόρις βρίσκονται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Οι συνεχείς καβγάδες επηρεάζουν τη σχέση με τον 12χρονο γιο τους Αλιόσα, ο οποίος μια μέρα εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

Ξεκινά μια τεράστια έρευνα για να βρεθεί, κάτι που αντί να φέρει κοντά τους δύο γονείς τούς απομακρύνει ακόμα περισσότερο.Η μητέρα του επικοινωνεί με την αστυνομία, η οποία δεν είναι ιδιαιτέρως διατεθιμένη να ασχοληθεί με την υπόθεση. Τους προτείνει να απευθυνθούν σε μία εθελοντική οργάνωση που ασχολείται με αυτά τα ζητήματα.

Οι γονείς πηγαίνουν στη μητέρα της Ζένια και διαπιστώνουν ότι ο Αλεξέι δεν είναι εκεί. Η συζήτηση μαζί της είναι έντονη και συνεχίζεται και μεταξύ των γονέων στο δρόμο του γυρισμού, όταν ο Μπόρις αφήνει τη Ζένια στον δρόμο. Στη συνέχεια, ρωτούν έναν φίλο του Αλεξέι για πληροφορίες και εκείνος τους λέει ότι πήγαιναν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Όταν φτάνουν εκεί, ο Μπόρις βλέπει το μπουφάν του γιου του.

Παίζουν: Μαριάνα Σπίβακ, Αλεξέι Ροζίν, Ντάρια Πισάρεβα, Ματβέι Νόβικοκ, Μαρίνα Βασίλιεβα.

*Βουλή, Σάββατο 5/6, στις 23:00

«Underworld: Η Αναγέννηση» (2012) σε σκηνοθεσία Μανς Μάρλιντ

Φαντασίας – Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ύπαρξη Βαμπίρ και Λύκανς, ενάντια στους οποίους ξεκινούν μια γιγάντια επιχείρηση εξόντωσης. Έπειτα από λίγα χρόνια η αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο. Μια ταινία που απευθύνεται σ αυτούς που λατρεύουν επιστημονική φαντασία, βαμπίρ και λυκανθρώπους. Το τέταρτο μέρος του «Underworld» και η ανθρωπότητα, έχει πλέον ανακαλύψει την ύπαρξη των βαμπίρ και των λυκανθρώπων, αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στις δύο πανάρχαιες αυτές φυλές. H αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο, ο οποίος της επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. και βρίσκεται αντιμέτωπη με τους λυκανθρώπους, τους βρικόλακες, τους ανθρώπους και τη μητρότητα.

Παίζουν: Μπιόρν Στάιν, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Στίβεν Ρία.

*Μακεδονία, Σάββατο 5/6, στις 23:00

«The A-Team» (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Κάρναχαν

Δράσης – Η ταινία ακολουθεί τα συναρπαστικά και τολμηρά κατορθώματα μιας δραστήριας ομάδας πρώην στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, που κατηγορούνται για ένα έγκλημα, το οποίο δε διέπραξαν. Χρησιμοποιούν τα μοναδικά τους ταλέντα και προσπαθούν να “καθαρίσουν” το όνομά τους και να βρουν τον αληθινό ένοχο. Ο Χάνιμπαλ Σμιθ, είναι ο άνθρωπος, που σχεδιάζει παράτολμες αποστολές, που απαιτούν σωστό timing και ασυνήθιστες δεξιότητες. Ο Τέμπλετον “Φέις” Πεκ, είναι αυτός, που μπορεί να προμηθεύσει την ομάδα με ό,τι χρειάζεται για τις επικίνδυνες ενέργειές της. Ο Μπ. Α. Μπαράκους, είναι ο οδηγός της ομάδας. Ο Μέρντοκ είναι ένας χαρισματικός πιλότος. Η Τσαρίσα Σόσα, είναι πρώην κοπέλα του Φέις, η οποία τώρα κυνηγά την ομάδα για το έγκλημα, που κατηγορείται. Ο Λιντς, είναι ένας μυστήριος υπάλληλος της CIA, που αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην πιο εκρηκτική αποστολή της ομάδας…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέσικα Μπίελ, Πάτρικ Γουίλσον.

*Star, Σάββατο 5/6, στις 23:15

«Ο Κόμης Μόντε Κρίστο» (2002) σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς

Ο Έντμοντ Νταντές, ένας τίμιος και φιλήσυχος νεαρός ναυτικός, ετοιμάζεται να παντρευτεί την όμορφη Μερσέντες. Όμως δε θα προλάβει, αφού θα πέσει θύμα σκευωρίας, που έστησε ο μέχρι τότε φίλος του Φερνάν, για να κάνει δική του τη Μερσέντες. Έγκλειστος πια στη διαβόητη φυλακή του νησιού Σατό Ντιφ, εκτίει την άδικη ποινή του, που διαρκεί δεκατρία ολόκληρα χρόνια. Στο διάστημα αυτό, αλλάζουν οι απόψεις του για τη ζωή και τους ανθρώπους. Η εντιμότητά του δίνει τη θέση της στη δίψα για εκδίκηση όλων εκείνων που τον αδίκησαν και τον πρόδωσαν. Σύντομα θα καταφέρει να αποδράσει, και μεταμορφωμένος πια στον μυστηριώδη ευπατρίδη Κόμη Μόντε Kρίστο, αρχίζει να βάζει σε εφαρμογή το πολυμήχανο σχέδιό του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει έναν τρόπο για να εισχωρήσει στη γαλλική αριστοκρατία.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Γκάι Πιρς, Ρίτσαρντ Χάρις, Χένρι Κάβιλ.

*Alpha, Σάββατο 5/6, στις 23:30

«Η Αντιπροσωπεία» (2018) σκηνοθεσία Μπουγιάρ Αλιμάνι

Δράμα – Το φθινόπωρο του 1990 μία ομάδα διπλωματών από τη Δύση επισκέπτεται την Αλβανία για να διερευνήσει τυχόν καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων.Φθάνοντας στα Τίρανα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, αναζητά τον Λέω∙ έναν καθηγητή πανεπιστημίου, παλιό συμφοιτητή από τα χρόνια των κοινών σπουδών στην Πράγα της δεκαετίας του ’50. Όμως, τα τελευταία δέκα έξι χρόνια, αυτός ο έμπιστος φίλος, καταδικασμένος από το καθεστώς για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τυχαίνει να εκτίει ποινή φυλάκισης σε μια απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη φυλακή.

Κι ενώ οι υπεύθυνοι προσπαθούν να φέρουν τον Λέω επειγόντως στα Τίρανα για να βεβαιώσει ότι στην Αλβανία δεν καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτός υποψιάζεται τις προθέσεις τους και αποφασίζει να μην παίξει το παιχνίδι τους.

Παίζουν: Ντρίτζιμ Τζέπα, Ρίτσαρντ Σάμελ, Βίκτορ Ζούστι, Μπισλίμ Μπουκάι, Σελμάν Λοκάι, Τζέβντετ Φέρι, Ροβένα Λούλε.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 5/6, στις 23:45

«Ψηφιακός εφιάλτης » (2019) σκηνοθεσία Στάσια Κρόφορντ

Θρίλερ – Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Τρέισι ζει μόνη με την κόρη της, την Άσλεϊ. Σύντομα ο έρωτας της χτυπά ξανά την πόρτα, κι έτσι παντρεύεται τον επιτυχημένο επιχειρηματία Τζάρεντ. Όμως ο Τζάρεντ αρχίζει σιγά σιγά να απομακρύνει την Άσλεϊ από τη ζωή τους.

Όταν βγουν στο φως τα σκοτεινά του κίνητρα, η Άσλεϊ θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να τον σταματήσει προτού να είναι αργά.

Παίζουν: Τζένιφερ Λαφλέρ, Κρις Τζόνσον, Άντι Στάφορντ, Σαμ Νάιχαρτ κ.ά

*Skai, Σάββατο 5/6, στις 00:30