Σχέδιο της Αστυνομίας για τα κορωνοπάρτι με κάμερες, drones και ομάδες κρούσης

Με drones, κάμερες και τράπεζες πληροφοριών απαντά η Ελληνική Αστυνομία στο φαινόμενο των κορονοπάρτι σε βίλες.

Για την αντιμετώπιση των κορονοπάρτι σε βίλες σε νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα δουλεύει η Αστυνομία. Τα πάρτι αυτά μπορούν να λειτουργήσουν τόσο ως γεγονότα υπερμετάδοσης του ιού σε ένα κρίσιμο για τον ελληνικό τουρισμό καλοκαίρι, όσο και ως αθέμιτος ανταγωνισμός για τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν τη δυνατότητα να παίζουν μουσική ή να μένουν ανοιχτοί μέχρι πρωίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το σχέδιο για τα συγκεκριμένα κορονοπάρτι, που μπορεί να αφορά ολόκληρη τη χώρα, επικεντρώνονται όμως -τουλάχιστον αρχικά- στη Μύκονο, έχει ήδη εκπονηθεί και μπει σε λειτουργία.

Περιλαμβάνει τα εξής;

  • 10μελείς ομάδες κρούσης για κορονοπάρτι (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
  • Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
  • Drones που θα περιπολούν από αέρος
  • Κέντρο επιχειρήσεων
  • Κεντρική «τράπεζα» συλλογής πληροφοριών για τα πάρτι κυρίως από τα social media

Στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου υπάρχουν ήδη 40 ασύρματες κάμερες, ενώ 15 drones που έχουν δωριστεί στην Ελληνική Αστυνομία θα περιπολούν για να επιβλέπουν τα συγκεκριμένα κορονοπάρτι και πιθανές παράνομες ενέργειες σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού. Η εικόνα που θα καταγράφουν θα μεταφέρεται ζωντανά στο κέντρο επιχειρήσεων ώστε να υπάρχει ειδοποίηση.

Αντίστοιχες ομάδες αναμένεται να εμφανιστούν και σε άλλα νησιά όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Πάρος.